G4Media.ro

BREAKING Premierul Poloniei anunță abolirea Camerei Disciplinare: ”Mecanismele introduse nu s-au ridicat…

Sursa foto: © European Union 2021 - Source : EP/ Fred MARVAUX

BREAKING Premierul Poloniei anunță abolirea Camerei Disciplinare: ”Mecanismele introduse nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor noastre”

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anunțat, marți, în plenul Parlamentului European, abolirea Camerei Disciplinare, una dintre problemele din justiție din cauza căreia Polonia a intrat în conflict cu Bruxelles-ul. Înființarea Camerei Disciplinare a fost considerată un instrument de presiune asupra magistraților polonezi, la fel ca Secția Specială din România.

”Noi nu credem că dreptatea este a puterii sau atitudinea paternalistă față de Polonia. Camera disciplinară, da, o vom aboli. Mecanismele introduse nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor noastre. Noile proceduri vor fi acceptabile de toată lumea, toți vrem ca judecătorii să aibă comportament responsabil”.

La 14 iulie, Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a ordonat Poloniei să pună capăt imediat activităţilor Camerei disciplinare, care este însărcinată cu supervizarea judecătorilor şi le poate ridica imunitatea. CJUE a explicat că acest for „nu oferă toate garanţiile de imparţialitate şi independenţă” şi nu este „ferit de influenţe directe sau indirecte ale puterii legislative şi executive”.

Tribunalul constituţional polonez a sfidat însă Bruxellesul şi a apreciat că măsurile provizorii decretate de CJUE „nu sunt conforme” cu Constituţia Poloniei, iar ca urmare Comisia Europeană a dat termen Varşoviei până pe 16 august să promită că va respecta deciziile CJUE, sub ameninţarea sancţiunilor financiare, În luna august, preşedinta Curţii Supreme a anunţat îngheţarea provizorie a activităţilor controversatei camere.

„Nu recunosc astfel de hotărâri (ale CJUE), întrucât ele merg clar dincolo de tratate şi extind competenţa tribunalelor UE”, a subliniat Kaczynski în interviul citat, adăugând că „totuşi, obiectul litigiului există fără îndoială”, relatează Agerpres.

Tribunalul Constituţional din Polonia a decis joi, 7 octombrie, că unele articole din tratatele UE sunt incompatibile cu Constituţia ţării, punând în discuţie un principiu-cheie al integrării europene.

Corespondență de la Strasbourg

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Fred MARVAUX

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Şi Polonia e condusă de un Cîţu.

    • Încă zece mii de comentarii ca ăsta și gata, te avansează la postac șef. O sa-ti dea și o trotineta ca să impresionezi fetele de la tine din sat.

  2. alti viteji suveranisti. Arunca dejectii cat sa-si sature proprii cetateni frustrati. Majoritatea spun ca daca nu ai educatie, esti usor de manipulat. Eu cred ca cel needucat este ticalos din cauza propriei frustrari. Nerealizati profesional, cu venituri mici, semianalfabeti..considera ca drepturile, banii i-au fost furati de aia care intradevar aduc valoare sociala prin munca lor.
    Comunismul nu mai poate fi implementat. Se merge pe suveranism si nationalism de grota.

    • ”Comunismul nu mai poate fi implementat. Se merge pe suveranism si nationalism de grota.”
      Hahaha.
      Dar neomarxistii si presa acolita ce fac? Tu ce faci?

    • care e definitia neomarxismului? zi repede…

    • @amok tu chiar crezi ca ametitul ala stie ce inseamna „neomarxism”? e doar un frustrat analfabet care isi varsa si el frustrarile prin orice metoda are la dispozitie. in cazul asta o teorie a conspiratiei care i-a fost bagata de smecheri in capul gol

    • @amok

      Recunoști postacii cu normă prin aceea că nu-ți răspund niciodată. Ei nu citesc nici articolul articolul, darmite comentariile. Poți să-i și înjuri că oricum n-o iau la modul personal. La ora când tu-l provoci, el a primit deja un alt email cu link la articolul unde trebuie să-și plaseze punctajul de partid. Nu aștepți răspuns de la ei, îi înjuri și gata.

  3. Dle Tapalaga,
    la Curtea Europeana lucreaza zeci de judecatori care, dovedit, au avut/au relatii cu diverse ong-uri de orientare de stanga, au lucrat in diferite institutii/ong-uri finantate inclusiv din afara Europei. O lista in acest sens in linkul de mai jos. La fel, institutii ale UE sunt finantate din strainatate.
    Cat de libere, impartiale, democratice pot fi ele?
    Va intreb daca in afara cazului Poloniei, va ingrijoreaza cumva si acest aspect:
    https://en.ordoiuris.pl/international-activity/unclear-financial-ties-council-europe-strong-influence-powerful

    • Vedeti ca ati incurcat borcanele. Curtea aceea despre care vorbiti nu are nimic, dar NIMIC, de-a face cu subiectul articolului. Curtea despre care vorbiti dvs. are, spre exemplu, si un judecator rus in componenta (dl. Dmitry Dedov, fost judecator la Curtea Suprema din Rusia), ba chiar si un judecator din Turcia si altii fin ceva mai mult de 40 de state.
      Daca nu sunteti rau-voitor, sunteti in eroare mare. Incepeti cu un articol real despre altceva si apoi veniti cu o concluzie: „La fel, institutii ale UE sunt finantate din strainatate”. Pai articolul vorbeste de organizatii internationale, gen OMS, nu de institutii UE.
      Asta nu inseamna ca nu poate fi adevarat, ci numai ca dvs. nu o dovediti, ba dimpotriva!

    • Deci Uniunea Europeana, uniunea mai multor state, este finantata din fonduri straine? Un fel de „apa este uda si asta nu este in regula!”. Care e problema ca o uniune de state europene primeste bani si din afara? Nu vin tot de la niste oameni banii aia? Daca aia ne dau bani, noua, europenilor, ca sa avem grija sa nu ne conduca niste hoti, bravo noua, europenilor, ca i-am convins sa ne dea bani.

  4. Polonezii tot timpul ne-o apucă înainte!

  5. Și s-o reînființeze sub altă denumire. Dacă nu știu cum se face, li-i împrumutăm, gratis, pe Kelemen, Cutzu (că tot va fi șomer în curând) și Rareș Bogdan zis ‘dichisitu’.

  6. multumesc , pentru atentie

    🙂