G4Media.ro

BREAKING Răsturnare de situație. PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Răsturnare de situație. PSD și PNL au renunțat la Cătălin Cîrstoiu și vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja / Ce le-a transmis Cîrstoiu liderilor coaliției după o zi de negocieri aprinse

PSD și PNL au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja, au declarat pentru G4Media.ro surse politice de la vârful coaliției. Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile. Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Liderii PSD și PNL au luat decizia după aproape 14 ore de negocieri.

Este al doilea proiect independent eșuat al coaliției PSD-PNL după retragerea candidaturii în fruntea listei la europarlamentare a Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene. Ea s-a retras după trei zile de la anunțarea candidaturii.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a plecat, luni seara, de la ședința coaliției PSD-PNL, care a avut loc la Guvern, după cinci ore de discuții cu liderii coaliției. Potrivit surselor G4Media.ro, Cîstoiu le-a spus din nou că mandatul lui este pe masa coaliției, dar că așteaptă să decidă ei dacă îi mai susțin sau nu candidatura la primăria Capitalei.

Ședința coaliției a început în absența lui Cîrstoiu la ora 10 diminieața, dar după 13 ore nu s-a ajuns la nici un rezultat. Potrivit surselor G4Media.ro, liderii coaliției ar fi încercat să-l convingă să se retragă singur din cursă, însă Cîrstoiu ar fi refuzat în mod constant această variantă.

Cătălin Cîrstoiu se află de mai bine de o săptămână în centrul unui scandal, fiind acuzat de incompatibilitate. Potrivit unei investigații HotNews.ro, medicul Cârstoiu a continuat să acorde consultații la clinica privată deținută de soția sa deși legea interzice  managerilor de spitale de stat să desfășoare orice altă activitate în afară de cercetare /cadru didactic. Cârstoiu este managerul spitalului Universitar de Urgență București.

Potrivit surselor G4Media.ro, liderii PSD și PNL nu au găsit o alternativă la Cîrstoiu, deși au discutat diverse variante, între care Streinu Cercel. PNL ar fi insistat să fie menținut în timp ce PSD a dorit să fie schimbat. Ultimele sondaje îl dau pe Cătălin Cârstoiu la zece procente, mult în urma lui Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Ora 4.00 Răsturnare de situație. Coaliția a decis să aibă candidaturi separate la București: Gabriela Firea din partea PSD, respectiv Sebastiann Burduja din partea PNL, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful celor două partide. Potrivit acestora, cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci ”vor avea o campanie constructivă pentru București”. Candidații se la sectoare rămân comuni, la fel listele pentru consilii locale. Ar fi o decizie similară cu cel luate la Bacău și Brașov.

23.13 Cătălin Cîrstoiu a plecat din sediul guvernlui. El le-a transmis liderilor coaliției că mandatul lui este pe masa coaliției, la fel cum a anunțat încă de vineri seara, să ia ei o decizie și să îl anunțe care este decizia coaliției, au declarat pentru G4Media.ro surse din coalție.

Ora 22.50 Discuțiile liderilor coaliției cu Cătălin Cîrstoiu continuă. Informațiile sunt contradictorii, nu este clar nici la această oră dacă liderii PSD și PNL îi mai susțin sau nu candidatura. Cert este că aceștia i-ar fi propus la un moment dat să se retragă, însă medicul nu a acceptat această soluție. Cătălin Cîrstoiu a ajuns la Guvern, unde se ține ședința coaliției, puțin după ora 18.00. Primele discuții în coaliție au început, în absența sa, în jurul orei 10, deci acum 13 ore.

Ora 21.22 Liderii coaliției încearcă ar încerca să-l convingă pe medicul Cătălin Cârstoiu să se retragă singur, însă acesta ar fi refuzat acest lucru și nu ar dori să candideze independent fără susținerea PSD-PNL, au declarat pentru G4Media.ro suse din coaliție.

Ora 19.20 Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, nu reușit să lămurească, într-o intervenție la Antena 3, după zece ore de discuții în coaliție, dacă Cîrstoiu rămâne sau nu candidatul coaliției. Romașcanu a precizat că, în opinia sa, medicul ar trebui să fie menținut în cursa pentru București,

Ora 18.33: Are loc o discuție în trei: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Cătălin Cîrstoiu.

Ora 18.10: Cătălin Cîrstoiu a sosit la ședința coaliției.

Ora 14.30: Cei doi președinți de partid, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, discută din nou separat de restul liderilor, în lipsa unei soluții.

Ora 13.30: PSD și PNL sunt în blocaj din cauza lipsei unei alternative reale la Cătălin Cîrstoiu, au declarat pentru G4Media surse din coaliție. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au reușit să găsească o soluție acceptabilă pentru ambele partide în eventualitatea retragerii din cursă a lui Cîrstoiu. De remarcat că cele două partide mai au la dispoziție opt zile pentru a înscrie un candidat la Biroul Electoral, dat fiind că termenul-limită pentru depunerea semnăturilor necesare este 30 aprilie.

Ora 13.11: Pauză la ședința coaliției. Liderii PSD și PNL nu au reușit încă să ajungă la o decizie comună, astfel că președinții celor două partide, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au o discuție separată, au declarat surse politice pentru G4Media.

Ora 12.30: Liderii coaliției discută despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cauza problemelor de incompatibilitate, dar nu au luat încă decizia finală, dat fiind că e greu de găsit o soluție de rezervă, au declarat surse politice pentru G4Media.

Ora 11.00: Rareș Bogdan (PNL) a declarat înainte de ședința cu PSD că ”dacă vrem să mai funcționeze coaliția trebuie să venim cu candidat unic la București, altfel dinamităm și șansele candidaților la sectoare”. Vezi aici mai multe detalii

Ora 10.15: Ședința coaliției a început, Cătălin Cîrstoiu nu e prezent, au declarat surse politice pentru G4Media

Articol inițial: Liderii PSD se întâlnesc luni dimineață la sediul partidului pentru a decide dacă partidul îl mai susține pe medicul Cătălin Cîrstoiu pentru a candida la Primăria București, au declarat surse politice pentru G4Media. Ulterior, chestiunea candidaturii la București va fi discutată cu liderii PNL într-o ședință de coaliție.

Reamintim că în urmă cu exact o săptămână liderii coaliției declarau că astăzi ar fi urmat să depună la Biroul Electoral candidatura oficială a lui Cîrstoiu și semnăturile necesare.

Ulterior însă, după scandalul privind activitatea medicului în clinica deținută de soția sa, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și-au nuanțat serios declarațiile de susținere a lui Cîrstoiu.

Tot săptămâna trecută, la ședința coaliției, primarii PSD și PNL din București și șefii organizațiilor municipale ale celor două partide au refuzat o eventuală intrare în cursă în locul lui Cîrstoiu. Singura excepție a fost Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, dar Marcel Ciolacu i-a respins posibila intrare în cursă.

Un nume vehiculat pe surse în ultimele zile este Sebastian Burduja, șeful PNL București, dar nu e clar dacă el și-ar dori să candideze și dacă ar avea susținerea propriului partid.

„Candidatul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu. Am spus foarte clar că luni vom face o coaliţie, am vorbit pe WhatsApp cu domnul Cîrstoiu, o să vorbesc şi telefonic mai târziu, e normal că ţinem o legătură între noi. Nu am apucat să mă uit în detaliu la conferinţa de presă de ieri şi să urmăresc. (…) Sunt ferm convins că bucureştenii vor alege varianta cea mai bună”, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Piteşti.

Întrebat dacă ar fi de acord ca alianţa PSD-PNL să nu mai propună un candidat pentru Primăria generală a Capitalei,

„Este exclus acest… ce vă pot spune cu certitudine, că alianţa PSD şi PNL la Primăria generală a Capitalei va avea un candidat unic. În acest moment avem un candidat unic. (…) Haideţi să avem coaliţia de luni”, a adăugat Ciolacu.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

42 comentarii

  1. Nu putem decât să radem și să aplaudam!

    • E comic si nu prea. Cirstoiu vrea o compensatie ca sa iasa si sa spuna ca se retrage singur. Hai baieti! Fiti generosi ca nu dati de la voi! Dati din banii publici, adica din banii romanilor. Ce sleahta de smecheri incompetenti conduce Romania! Trist.

  2. Punem pariu că îl numesc pe Betoniță?

  3. MAREA coaliție nu are încă un candidat, vai de capul lor

    • Marea coaliție e goală pe interior, totul e de suprafață, de imagine, nimic conținut, nimic consistent. O spulberam la toate alegerile!

  4. De fapt ăștia la partidul șobolanilor gușați caută înlocuitor pt Marcel Erecție ca deh ….gri de-amu sau sfânta parasfirea de voluntari vor să conducă și ei partidul . Marcele se strânge latul cum zicea Tomescu !

  5. Cum am scris si in alta parte, scuze daca ma repet: adunatura asta de neghiobi vrea sa conduca tara inca 4 ani.

  6. Îmi place că orice ar face PSDNL în situația asta ies prost… Dacă vin cu un candidat slab Cârstoiu sau altul se fac de rușine, dacă vin cu un candidat puternic (presupunând că ar găsi) rup voturi mai multe de la Piedone și îi cresc șansele lui Nicușor Dan.

  7. Corect și cinstit ar fi pesede să meargă cu cocalarul de la 5, că prea le seamănă, iar pnl pe mâna lui nicușor.

    • 🙂 si sa il lase pe nc fara consiliu dupa marea re-re-restabilitate. la varsta ta inca mai crezi in mos gerila 🙂 ?

  8. si sa mai ziceti ca astia cred in familia traditionala. dupa 4 ore de discutii ce au patit cei doi crai, de au avut nevoie de al treilea? un os? se pare ca sunt numai nevertebrate pe la ei. un medud cu o meduda stau. si mai vine o meduda

  9. In ultimele zile am vazut in presa mai mult o campanie de denigrare decat una profesionista, de documentare. Hai serios? O consultatie la privat? Daca un medic a facut o cariera profesionista e meritul lui, pacientii nu apartin guvernului, statului roman, sunt oameni liberi si medicina de calitate se face pe bani, peste tot un lume. Asta iese cand multi jurnalisti si nu numai, se multumesc sa stea pe scaun si sa scrie, nu mai iese nimeni in teren, acolo unde se poate dovedi adevarata valoare profesionala.
    Am ramas stupefiat de sondajul de zilele trecute de pe Hotnews in care cititorii erau intrebati daca ar fi normal ca medicii sa lucreze si la stat si la privat? Da ce sunt medicii? Slugi, drepti? Sunt si ei oameni liberi ca toata lumea si au dreptul sa profeseze unde vor, mai ales daca sunt si buni.

    • Nu generaliza. Presa a documentat cazul lui Carstoiu, manager de spital de stat si de clinica privata care opera pacienti la stat si pentru control ii chema la clinica lui. Pacientului liber, asa cum spui, nu ii ramanea optiunea de a efecua controlul la stat, unde a fost operat, intrucat dr Carstoiu ii directiona catre clinica personala si alt medic nu efectueaza controlul si scoaterea firelor pt operatii care nu au fost realizate de el. Deci pacientul liber operat de Carstoiu era obligat sa mearga la clinica acestuia, neavand alta optiune. Medicii sunt liberi sa profeseze unde vor, cu conditia ca un pacient care incepe tratamentul la spitalul de stat sa il poata incheia tot acolo, nu sa fie obligat sa mearga la clinici private pentru continuarea tratamentului la acelasi medic, fara a mai avea optiunea de a il continua cu acelasi medic la spitalul de stat.

    • Da de ce toate regulile astea? In lumea medicala Europeana un medic te opereaza, altul iti scoate firele, altul iti face consultatia postoperatorie. Medicina, in majoritatea ei, mai ales cea interventionala, e o profesie liberala, practicata intr-o continua colaborare. Altfel nu ai timp si nici nu poti face performanta. Nu prea e dupa cum vrea pacientul atata timp cat iese sanatos si medicina de performanta pe gratis nu se poate. Din pacate Romania este o tara prea saraca sa isi permita medicina de inalta calitate si de aceea, multi profesionisti sunt nevoiti sa faca compromisuri in plan personal pentru a putea livra un act medical de calitate. Nu merge sa te duci la doctor cu „eu vreau asa, si pana la urma, daca nu iti convine de un anumit doctor, esti liber sa iti cauti altul care face tot in acelasi loc. Sunt si altii, poate nu lafel de buni sau de renume dar ai de ales. Ce e dictatura si presiunea asta publica pe doctori? Mai urmeaza sa vina OPC-ul sa le evalueze activitatea profesionala.

    • Ar fi bine dacă ar fi corecți, dar cu 3 ore la stat și pontat o zi întreagă nu sunt de acord, plus direcționarea la privat pentru lucrurile mărunte!

    • Imi pontezi tu ca stau la 2 noaptea sa imi studiez cazurile? Chiar si la 46 de ani, cu experienta de 22 de ani in spate?

    • Imi cer scuze. Nu ponteaza nimeni orele suplimentare de noapte.

    • Domnule doctor, nici fiica-mi care este judecatoare, nu-i „ponteza” nimeni studierea dosarelor in afara orelor „pontate” prin lege! Din cate stiu (si stiu bine…) un medic de „46 de ani cu 22 de ani de activitate in spate” are venit salarial egal cu al unu magistrat de Tribunal, ambii fiind platiti „de la buget” ambii cu aceleasi obligatii (inclusiv, sau mai ales morale…) fata de „platitor”, diferenta dintre tagma voastra si ce a magistratilor este ca dvs. aveti dreptul sa profesati concomitent „la stat si la privat” iar ei nu (pentru asta este instituita pensia speciala a lor…asta nu inseamna ca abuzul nu este la el acasa in privinta asta), ei n-au „voie”/dreptul sa-si apere pct. de vedere public, dvs. o faceti in mod vehement (dreptul dvs…), ei sunt blamati public iar. dvs. pozati in postura de „ingeri albi” (in Romania,,,nu prea este cazul). Si ar mai fi mult de comentat in privinta actului medical si „prestatorii de servicii medicale” in Ro,, inclusiv comparatii cu alte profesii decat cea adusa in discutie mai sus. Putina decenta si moralitate din partea dvs. n-ar strica deloc in privinta recapatarii recunoasterii si recunostintei din partea noastra, a tuturor. P.S. Din cate stiu, „orele suplimentare” sunt platite si nu putin, indiferent ca sunt prestate ziua sau noaptea, dvs. aveti „garzile” platite, spre ex., „garzi” care nu exista prevazute legal pentru alte meserii…Carstoiu este doar un ex., la „vedere” ptr. ca a intrat in „cloaca” politica romanesca, este plina Romania de astfel de ex., imorale din pct. meu de vedere, ar trebui interzis prin lege asa cum este interzisa cumularea pensiei cu salariul la stat.

  10. E albastră rău situația… nu reușesc să găsească pe unul dispus să și-o ia în freză de la Nicușor. Te bagi, covrigare? Vezi că Bucureștiul e ceva mai mare decât chioșcul tău milionar în euro din Buzău…

  11. Șoc!!!
    Coaliția comasată a decis, în interesul bucurestenilor, sa-l susțină pe N. Dan 🤣🤣🤣

    Da ce ba, asa pr ști ne credeți? Ne doare undeva de interesul vostru, ne doare de noi băăă, votați usl, votați piedone. ‘ra-ti ai dr cu, vreți apa calda băăă, vreți căldură?

  12. se pare ca a mai aparut un comentator de necomentat

  13. in lumea asta, postacul satului, ai posibilitatea sa te asiguri unde vrei. la noi esti obligat ca ai „sanatate gratuita”. se trateaza efectele si nu cauzele ai auzit sa se previna pr0st1a? dar de vaccin?

    • esti dovada vie, ca nu exista antidot. o freci cu medicii, cand exista legi pentru directorii de la stat. e ca sculamentul. ai sigur scurgeri

  14. O zi în care nu s-a guvernat nimic!
    Un an pierdut pentru țară!

  15. Pai de ce sa se retraga? Acum cand ies chestii la iveala despre el? De ce sa nu se infiga si el in politica sa dispuna de niste privilegii prin justitie ETC ?

  16. Excelent! Acum pnl o sa arate cat de distrusi sunt, cu burduja sub 5 la suta. la lumina! sa se vada uratenia exact asa cum e.

  17. Haha, Firea si Burduja. Asa mai poate castiga Nicusor Dan un mandat.

  18. Nu se pot inventa comedii de genul asta. Coalitia asta monstruoasa e cel mai incompatibil lucru conceput vreodata.

  19. Am vizionat ieri toata ziua si o buna parte din noapte cel mai tare film cu prosti din politica noastra din ultimii 10 ani. Precedentul fusese ala cu Iohanis cu „Pee-see-dee… jos cu pee-see-dee…” Cred ca cel care a ras si rade cel mai tare in dimineata asta, dupa incheierea lui, este Nicusor! Sper sa castige cu brio pt a doua oara Primaria Bucurestiului si sa faca treaba buna!

  20. Hai, Nicușor, tunde-i pe toți! Începând cu susnumitul Cristian Popescu.

  21. Dupa ziua de ieri sansele lui Nicusor de a castiga un al doilea mandat de primar au ramas intacte daca nu cumva chiar au mai crescut. Mai curand miscarea s-ar putea sa-i ajute pe PSDNL in alegerile pt consiliul general, in detrimentul pusl-ului varanian!

  22. Da, se confirma, pnlpsd sunt primii in preferintele romanilor. Plin de articole despre ei, pana la intoxicare. Ex – acest articol à fost vizualizat de aproape 80.0000 de ori si are deja 45 comentarii.