G4Media.ro

BREAKING Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, a decis…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

BREAKING Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, a decis Curtea Constituțională

Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită, precizează Curtea Constituțională în comunicat remis după decizia în care a declarat neconstituțională revocarea acesteia.

„Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019”, se arată în comunicatul CCR.

Comunicatul integral al Curții Constituționale:

În ședința din data de 29 iunie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat din Senat și din Camera Deputaților și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Curtea a reținut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancțiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de
revocare și după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea și să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanțe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condițiile art.21 din Constituție referitor la liberul acces la justiție.

Or, întemeindu-se pe dispoziții legale care nu asigură garanțiile de independență ale Avocatului Poporului în raport cu alte autorități publice, dispoziții cărora Parlamentul le-a atribuit o altă interpretare decât cea care rezultă din conținutul lor normativ, Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului încalcă dispoziţiile constituţionale cuprinse în art.1 alin.(3) și (5) care consacră principiul statului de drept și principiul legalităţii şi al supremaţiei Legii fundamentale, precum și dispozițiile art.9 alin.(2) din Legea nr.35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului.

Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale
deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru
care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

67 comentarii

    • Este revoltator ce se intampla.
      Cand psd a revocat Avocatul Poporului nu a fost neconstitutional ?
      De ce, atunci cand psd avea majoritate in parlament, la toate sesizarile, CCR spunea ca parlamentul este suveran ?
      Procurorii trebuie sa aiba curajul sa-i trimita in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, aflati in slujba mafiei psd, pentru apartenenta la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu, pentru depasirea atributiunilor si pentru favorizarea infractorilor, punand in pericol siguranta nationala, prin deciziile lor aberante si criminale.
      In baza trimiterii in judecata, presedintele trebuie sa-i suspende sau sa-i revoce pe judecatorii corupti sau santajabili de la CCR.
      Daca nimeni nu face nimic, psd o sa-si faca in continuare de cap.

    • Cozminele, dacă a fost unanimitate, după câte spui, Herr Klaus a numit în CCR un pesedist? Un om al Moscovei? E și el unul, Doamne ferește?
      PS: nu vezi cât de penibil ești?

    • Nu vede Dorele, stai liniștit. Cozmin e o slugă, el doar îndeplinește fișa postului.

    • Noi postam, nu gândim

    • Cei de la PNL au ce au semãnat ani şi ani la rând în alianțã cu „ciuma roşie” .. Avocatul poporului,componența CCR,DNAul steril din ultimii ani (fãrã o corupție diminuatã semnificativ) .. şi politica româneascã de la Dragnea (cu nşpe guverne,culminând cu Dãncilã) şi pânã acum.. „demne” de toate plãcuțele suedeze de pe continentul European .. sunt rezultatul celor scrise la începutul commentului.

  1. Din păcate întreaga Ccr e in slujba Rusiei și PSD rușine că justiția nu intervine când dorneanu la ordinul Moscovei încalcă grav constituția României.Parlamentil.justitia să își facă datoria

    • Ce treabă are Rusia, barosane??????

    • @Barbu Sputnik la desemnat personalitatea anului 2019, plus multe altele.

    • Barbuska, nu te face ca ploua!

    • Barbule, stiu ca ti-e greu sa intelegi – CCR putea sa respinga cererea de analiza primita de la PSD pe motiv ca argumentele primite nu au legatura cu cauza si sa ii raspunda ca poate sa mai bage o fisa daca vrea,
      ceea ce va face si Parlamentul.
      Renata e ca si demisa

    • Barbu, pentru acuratete, ar trebui sa te semnezi asa: Barbuska, Luiski, Avramski, Mirelskov, czcski, Penalski, Pesedov, din astea.

    • Sau, daca vrei, mai am o idee: stefanski.

    • Grig, un singur cuvânt am pentru tine și pentru gloata de troli ai coaliției de centru noaptea, plătiți din bani publici: SICTIR!!!

    • Eu nu primesc niciun ban, sic tir. Sunt la studii aici, ca sunt novice. Dar ma prind repede.

    • Fac spume fatalaii de mai sus, au găsit scuze, Moscova, Tiraspol.Dupa voi, pana și aia trimiși de Ficus au votat cu „rusii”. Penibili!

  2. Sa vedem ce mai face pentru poporul roman. O noua sansa.

  3. Dacă parlamentul numește, în proverbiala sa „înțelepciune”, un penal, un violator, un pedofil, un criminal, un… trebuie menținut neapărat 5 ani!?

    Chiar, și nu am mai înțeles un lucru: de ce „coaliția” a vrut s-o schimbe pe această madamă cu un pensionar special ȘI CUMULARD PE DEASUPRA!? Care-i logica???

    • Toata tevatura asta era ca Avocatul Poporului sa nu mai conteste la CCR ilegalitatile guvernului, adica privatizarea sanatatii ce urma sa vina, privatizarea port constanta moca ca sa intrati in Schenghen, starea de alerta, adica sa fiti cu ciocul mic ca sa fure ei cat vor. Dar pentru asta iti trebuie si ochi sa vezi si creier sa judeci. Oricum romanii nu au nici una nici alta asa ca aveti ce meritati.🤣

    • Vrei logică la această coaliție toxică, ești glumeț!!! Tu nu înțelegi că Avocatul Poporului a rămas singurul om care le mai poate contesta abuzurile și încălcarea constituției și ale drepturilor omului? Jegurile astea or să îngroape această țară.

    • Renate Weber e om? Nu se vede!!!! Deci,în consecință voi spuneți că rămâne zburlita avocat la popor forever…până crapă sau până nu mai servește interesele PSD? Pașol na turbinca, Vidma!!!!!

  4. Avem doi avocati ai poporului, Renaste Weber si Fabian Gyula, barbat si femeie precum familia crestina.

  5. Bai guvernantilor, aveti monitorul oficial la Orban in ograda, taraganati publicarea cat va permite legea…pana atunci gasiti o strategie bazata pe motivarea de acum a CCR si cea din 2012…plus hibele din motivarile CCR cand a respins exceptiile ridicate de Weber….daca pretiosii parlamentari de la putere au planuri de vacanta asta e…dar mai buna o sesiune extraordinara si in ziua in care se publica motivarea deciziei CCR apare si noua demitere, dar facuta pe bune, nu asa…la vrajeala…cand am citit ineptiile din Hotararea parlamentului m-a apucat durerea de cap…Orbane, de ce nu-l intrebi pe Predoiu, pe Valeriu Stoica, pe Flavius Baias, chiar si Fenechiu, cand e treaz, stie ceva carte…..

  6. Ce diferență față de același CCR data trecută:

    „Aşadar, Avocatul Poporului răspunde numai în faţa Parlamentului, activitatea sa fiind supusă controlului parlamentar. Ca urmare, Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea desfăşurată de Avocatul Poporului, în calitatea sa de conducător al instituţiei, s-a realizat în limitele stabilite de Constituţie şi lege sau, dimpotrivă, cu încălcarea acestora, şi în consecinţă, printr-o evaluare obiectivă în cadrul căilor şi procedurilor exclusiv parlamentare, să dispună măsurile legale.A decide altfel ar însemna să se recunoască Curţii Constituţionale posibilitatea de a se substitui Parlamentului, de a invalida evaluările făcute de acesta şi de a le înlocui cu evaluările proprii ale Curţii, ceea ce ar exceda, în mod evident, atribuţiilor instanţei de contencios constituţional.În lumina tuturor considerentelor expuse, Curtea constată că revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a domnului Gheorghe Iancu nu vizează, prin natura juridică a hotărârii criticate, valori şi principii constituţionale, în sensul reţinut de instanţa de contencios constituţional prin Decizia nr. 727 din 9 iulie 2012 şi, ca atare, această hotărâre nu poate fi supusă controlului de constituţionalitate.”

    Deci acum poate fi supus controlului de constituționalitate, care va să zică! E altceva: subiectul este în cârdășie cu groparii pesediști ai justiției. Clar altceva!

    • @JestersTear – Ma pregateam sa spun exact acelasi lucru. Situatia nu e similara, e identica cu cea de atunci!

  7. Așteptam reacția doamnei Ursula și a istericului Mark a lu’ Router din Olanda.
    CCR să îngenuncheze și să își ceara scuze! Este o rusine aceasta decizie!
    Toată puterea sovietelor!

  8. Cu unanimitate de voturi????Pai, coroborat cu tonul folosit de Comisia de la Venetia, avem de -a face cu habarnisti din comisiile juridice ale Parlamentului???Hai, ca inginerii , ong, hai rup, dar ne mai uitam si prin legi…Lovim, dar legal…ca altfel ajungem la camasile verzi, sau sumanele negre.

  9. aha, deci este ilegal ca parlamentul sa faca legi … sau mai bine zis orice institutie care nu este detinuta de psd este ilegal sa isi indeplineasca activitatea

  10. Ttebuie scăpat de PCCR -ul asta odată…Revine pandemia in toamna și iar nu e constitutional sa impui masuri de izolare și purtare a măștilor. Asta firește, dacă nu revine PSDu la putere.

  11. Deși cred ca decizia de acum a CCR e una corectă, este imposibil să nu fiu șocat de faptul jurisprudența anterioară a curții este întoarsă cu 180 de grade. Cum dracu’ de in 2012, într-o speță absolut identică, în decizia 732/10 iulie 2012 (o gasiti aici:http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/139600) CCR constata că ”revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a domnului Gheorghe Iancu nu vizează, prin natura juridică a hotărârii criticate, valori şi principii constituţionale, în sensul reţinut de instanţa de contencios constituţional prin Decizia nr. 727 din 9 iulie 2012 şi, ca atare, această hotărâre nu poate fi supusă controlului de constituţionalitate”, ba mai mult afirmă că ”Aşadar, Avocatul Poporului răspunde numai în faţa Parlamentului, activitatea sa fiind supusă controlului parlamentar. Ca urmare, Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea desfăşurată de Avocatul Poporului, în calitatea sa de conducător al instituţiei, s-a realizat în limitele stabilite de Constituţie şi lege sau, dimpotrivă, cu încălcarea acestora, şi în consecinţă, printr-o evaluare obiectivă în cadrul căilor şi procedurilor exclusiv parlamentare, să dispună măsurile legale. A decide altfel ar însemna să se recunoască Curţii Constituţionale posibilitatea de a se substitui Parlamentului, de a invalida evaluările făcute de acesta şi de a le înlocui cu evaluările proprii ale Curţii, ceea ce ar exceda, în mod evident, atribuţiilor instanţei de contencios constituţional”, iar acum e surprinzător invers. Spre cinstea ei, judecătorul Iulia Moțoc a făcut atunci opinie separată, opinie care în esență anticipa hotărărea CCR de azi. Astfel de întoarceri ale jurisprudenței nu fac decât să legitimeze opiniile potrivit cărora CCR decide exclusiv în baza unor considerente de oportunitate politică și să submineze din nou credibilitatea instituției.

  12. Bai baieti, faceti ceva, nu fiti impotenti. Nu se poate asa o bataie de joc!

  13. O țară de proști și curve

    • Cum îți permiți analfabetul să afirmi că România este o tara de prosti si curve?
      Proștilor nici să le răspunzi nu trebuie.
      Du-te acolo unde sunt numai deștepți și sfinte!

  14. cum spuneam, institutiile statului, daca nu sunt detinute de psd, nu au voie sa isi exercite atributiunile, … … apropo, nenii astia din CCR, cand un condamnat la puscarie in functie (cu suspendare pe vremea aia, acuma e cu exe) folosea institutiile statului pe nume personal, guvern, parlament, etc, si ordona in gen mafiot la instrumentul TV de propaganda eliminarea imediata din functie a procurorului sef DNA, lucru care s-a si intamplat, in stil mafiot, repet, .. atunci era constitutional? ca doar ati ordonat presedintelui sa o aplice nu!

  15. Deci , când CCR l -a obligat pe Președinte sa o revoce pe Laura Codruța Kovesi , nu s a pus problema ca ea nu a avut dreptul la o cale legala de atac, dar acum se pune. Ce mai Curte…, poate Ogradă!

    • Prostane, sluga de Kovesi a fost demisă în urma unui raport care continea vreo 27 de pagini de abuzuri ale instituției pe care a condus-o și pe care a folosit-o în stil mafiot. La Renate, s-au strâns niște șmecheri libidinoși și au demis-o pentru că au avut impresia că pot. Ai văzut vreun raport prezentat de alianta asta toxică la demisia doamnei Webber? Bubosul a venit în fața TV-ului și ne-a citit 3 ore din raportul plin de infracțiuni al Cucuvelei Mov.

  16. De ce sa-ti angajezi doi juristi buni si sa faci o demitere legala cand poti sa-ti bagi picioarele in ea de lege si apoi sa urli ca CCR (in unanimitate) e capturata de Putin? 🙂

  17. trebuie reforma constitutionala … dar cine s-o faca? stelica singur? peneleii nu vor, udmereii nu vor, nu prea il vad cu sange in instalatie sa porneasca singur la drum, mai ales acum ca are si puterea exemplului …

  18. Muie este mesaj electoral?
    Muie johannis muie PNL muie USR/plus muie UDMR …de la judecătorii numiți de voi la CCR…. bineînțeles și de la Poporul Român

  19. Ce usor a scapat CCR de Kovesi. Fara drept de aparare, fara nimic. M*IE DEMOCRATIEI
    Webber sau cum o cheama pe aceasta avocat al poporului, numita POLITIC, are totusi dreptul la atac, aparare etc, tot tacamul pentru fraierii de romani.

  20. Această coaliție toxică și-a mai luat un șut în CUR de la CCR!!! Felicitări CCR și Avocatului Poporului, fără aceste 2 instituții, eram toți ca în țările Africane, sclavii lui Cîțu, Șică și ai lui Drulă și Barna. Bine, au destui sclavi acești oameni, mai ales pe acest forum, Andrei, Kafka, Grig, JestersTear, Cormiz și lista ar putea continua…la nesfârșit.

  21. Chiar și parlamentul trebuie să respecte legile. Cu ce a încălcat această doamnă constituția? Că nu i-a lăsat pe acești trădători analfabeți funcțional să își bată joc de români? Nesimțiților! Voi nu vedeți ce paparude vă conduc? Nu au realizat nimic de când au luat conducerea. Au mărit prețurile, au încălcat legile, au pus clientela proprie în funcții, v-au îngropat în gunoaie. Dacă nu vedeți, aveți grave probleme.

  22. Mu-ie PNL
    Mu-ie USR+
    Mu-ie tuturor postacilor de pe acest site!!!

  23. Cand ești incompetent și acționezi doar din aroganță, evident că rezultatul e prost! Nu-s în stare să ia măsuri (hotărâri, legi, ougele) constituționale pentru că nu înțeleg Constituția sau nu le pasa de ea. O adunătură de neica-nimeni!

  24. UNANIMITATE !!! Parcă trăim în democrație. Ce naiba, toți sunt spioni ruși sau psd-isti ? Doi dintre membrii sunt numiți de nea Werner, unul de Crinuleț, fostul lider pnl, unul de formațiunea de la guvernare-udmr-. Haida de, sunteți duși cu pluta. Cum nu vă convine, atacați în haită. Auzi la unul : cică să blocheze publicarea în monitor..Deci, cum spuneam : UNANIMITATE !!! Și acum, dezlănțuiti-va !

  25. UNANIMITATE,UNANIMITATE ,CE BUCURIE!ACUM ORDONANȚÈEEE LA ATAC ÎNAINTEEE!CĂȚU &VOICULESCU HARA-KIRI SAU SEPPUKU

  26. VOMĂăăăă……cine face legile? Parlamentul ? Nu! CCR-ul face legile !
    În RO nu există ” statul paralel ” , există ” statul la infinit” ! , așa că….🤜🤛👎🙃

  27. Cei de la PNL au ce au semãnat ani şi ani la rând în alianțã cu „ciuma roşie” .. Avocatul poporului,componența CCR,DNAul steril din ultimii ani (fãrã o corupție diminuatã semnificativ) .. şi politica româneascã de la Dragnea (cu nşpe guverne,culminând cu Dãncilã) şi pânã acum.. „demne” de toate plãcuțele suedeze de pe continentul European .. sunt rezultatul celor scrise la începutul commentului.

  28. Abuzul cu revocarea s-a văzut după lună, actuala guvernare a vrut să își pună sclavul care să acționeze îninteresele lor, nu ale poporului, exact cum a făcut PSDul.

    PNL=USR=PSD= aceeași mizerie!

  29. !Teo

    daca l-ati fi studiat pe Tocqueville ati fi stiut ca * ,,două pericole principale ameninţă existenţa democraţiilor. Aservirea completă a puterii legislative voinţei corpului electoral. Concentrarea tuturor celorlalte puteri de guvernare în cea legislativă” ( Tocqueville, Alexis de ,, Despre democraţie în America” , vol.I, ed. Humanitas, 1995, p.212)

    Ca atare doar Constitutia ne poate apara in fata despotismului majoritatii! Zice Tocqueville:

    *,, în mod firesc, democraţiile sunt tentate să concentreze întreaga forţă socială în mâinile corpului legislativ. Acesta, constituind puterea care emană cel mai direct de la popor, şi cea care împărtăşeşte cel mai mult din atotputernicia sa. Se remarcă deci o tendinţă obişnuită care tinde să reunească toate aspectele autorităţii în sânul legislativului. Această concentrare a puterilor vatămă în mod special bunul mers al treburilor şi, în acelaşi timp, fundamentează despotismul majorităţii”;

    repet, daca l-ati fi stiut pe Tocqueville nu ati mai fi scris nazbatii pe-acilea!

    Nu vedeti atacul impotriva justitiei in Ungaria si in Polonia? Vreti sa urmam noi?

    • Tocqueville nu s-a gândit la Dorneanu judecător constituțional, partid politic ca PSD/FSN, ideologie precum comunismul.

      De ce îl citezi pe Tocqueville?

  30. Am intrat special aici pt aceasta știre ca să ma amuz de delirul postacilor :))) Dacă aveți pretenția ca sunteți inteligenți și țintiti un electorat educat, trebuie sa ridicati nivelul pt ca sunteți mai mult decât penibili.

  31. !🤔

    deci din cate am inteles din postarile anterioare si bunicii si parintii i-au denuntat organelor statului pe cei care criticau regimul comunist si am inteles ca te consideri onorat ca faci parte dintre asemenea familie cu asemenea practici patriotice!

    ca atare eu revin la sugestia sa incepi sa faci fise locatarilor de pe scara, de la celelalte scari si sa denunti ocuparea blocului de catre retele de caghebisti!

    la fel in piata, trage de limba si baga apoi denuntul!

    oameni ca cei din familia dumitale au fost considerati pretiosi de guvernarile totalitariste iar dumneata ai datoria morala sa duci flacara pupincourismului si a turnatoriei pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie!

  32. !Ursulo unde ești?
    !JestersTear
    !Kafka

    eu zic ca in loc sa declamati, ar fi bine sa intelegeti mizele jocului politic si principiile jocului democratic!
    despre mize!

    deci domnul Citu a anuntat ca-si baga picioarele in parlament si va conduce prin ordonante!

    domnul Citu a anuntat ca-si baga picioarele in referendum care a ingradit dreptul executivului de a conduce pe ordonante!

    in fata acestei tendinte autoritariste doua institutii ii pun piedica CCR si Avocatul Poporului!

    Cum de CCR nu se poate atinge, si-a zis sa o rezolve mai intai cu Avocatul Poporului care i-ar putea bloca ordonantele guvernamentale!

    nu va spune nimic ca decizia Curtii a fost luata in unanimitate!

    asta doriti, nu vedeti derapajele din Ungaria si Polonia in care puterea executiva si cea legislativa ataca constant puterea judecatoreasca?

    sa mergem la principii, adica la Tocqueville! am postat mai sus un raspuns lui Teo!
    nu-l repet! spun doar ca democratia are tendinta naturala sa intre sub ceea ce Tocqueville numeste *despotismul majoritatii*..

    doua forte se pot opune despotismului majoritatii generat de alegerile democratice,

    una este puterea judecatoreasca, adica CSM, CCR, Avocatul Poporului..

    cealalta este societatea civila….

    numai ca societatea civila ( alde *Rezist) tace molcom….daca psd-ul ar fi facut ceea ce face azi pnl-usr toti astia ar fi iesit in strada….

    lichelism in stare pura!

  33. Sunt din ce în ce mai surprins citind comentariile de mai sus…!!! Dacă nu vă dați seama unde bate chestia cu demiterea d-nei Weber, atunci nu mai trimiteți comentarii de analfabeți politic…! Este vorba de înlăturarea piedicilor în vederea desființării SIJ (pentru că nu are voie nimeni, exceptându-i pe cei de la putere, să dicteze judecatorilor, nu-i așa…?)
    Și mai țineți cont de ceva măi comentatori analfabeți politic: A fost UNANIMITATE. Toți judecătorii CCR sunt acolo doar din vina „ciumei roșii”… Klaus Werner n-are nicio vina, el nu are niciun judecător propus de el, nuuu…, doar „pe-se-de”…!!! Și celelalte partide nuuu, niciunul. Ha, ha, ha, sunteți chiar in afară și, ca și noi ceilalți, vă meritați și ne merităm conducatorii…!!! „E biiine bă!”

  34. Este deprimant ca d-na Weber a primit unda verde sa tina in contiunuare partea miticilor care sfideaza legile tarii.

  35. !Alina Constantin

    cu respect o spun, nu intelegeti nimic, dar nimic din aceasta situatie!

    treaba asta cu Renate Weber face parte din batalia pentru a trece la autoritarism democratic!

    nu vi se pare ca domnul Citu seamana din ce in ce mai mult cu domnul Dragnea, din acest punct de vedere?

    eu mi-am spus punctul de vedere mai sus, astept din partea domniei-voastre sa-mi faceti praf argumentele!

  36. Trecând peste decizia din 2012, aceasta de acum poate fi corectă, la nivel de principiu. Dar tot așa, la nivel de principiu, ce faci cu decizia împotriva lui Kovesi?

    “să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de
    revocare și după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea și să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanțe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condițiile art.21 din Constituție referitor la liberul acces la justiție.“

    Pai Kovesi nu avea dreptul la așa ceva, pe aceeași logica? Unde e jurisprudența aici?

  37. !Phaff

    Cand analizam un fapt social te duci la *carte*, altfel intram in balacariile simtului comun!

    iar cartea iti furnizeaza principiile generale…

    Ideea de a nu-l cita pe Tocqueville pe motiv de *Dorneanu* tine de ceea ce alde Popper denunta ca fiind *mitul contextului*….adica vezi doamne, nu se potriveste…

    argumentul lui Hitler cand a desfiintat parlamentarismul german, argumentul lui Ceausescu cand vorbea de conditiile specifice nationale…

    din cate imi dau seama folositi stereotipuri….nu aveti autonomie in gandire pentru ca sunteti incapabil sa ganditi in concepte…

    lenea in gandire se combate prin biblioteca! aveti interdictie de a intra in biblioteci?

    PSD/FSN nu are nimic, dar absolut nimic de-a face cu comunismul…

    PSD/FSN este partidul care exprima interesele burgheziei nationale….a tot ce s-a intamplat dupa 1990 in sfera privatizarilor…deci este legat simbiotic de capitalul privat romanesc, deci de economia de piata

    Comunismul este legat de economia planificata a proprietatii de stat….

    Comunismul ca ideologie are la fundament notiunea de egalitate….or noi traim intr-o societate a inegalitatilor uluitoare in plan economic si politic..

    Daca Romania ar fi fost o tara comunista sau cu un partid comunist puternic nu mai pupa ea Nato in 2002 si UE in 2007!

    A-i studia pe Hobbes, Locke, Montesquieu, Rousseau, Tocqueville tine de lecturile fundamentale care ordoneaza mintea si din care construiesti principii….in Franta astia se fac la liceu…noi nici absolventii facultatilor de profil nu-i citesc

    evident ca se poata trai si ca inculti si agresivi si fara principii…pe logica adevarul este egal cu *batul cu pumnul in masa*…

  38. !Catalin

    din cate stiu, poate gresesc, *dreptatea* care i s-a facut doamnei Kovesi de catre europeni a constat intr-o chestiune de procedura, anume ca nu a existat din punct de vedere legal mijlocul prin care domnia-sa sa conteste decizia admininstrativa in cauza!

    nu s-a spun in decizia europenilor ca acuzatiile sunt nefondate!

    in alta ordine de idei, trebuie sa vedem si realitate…doamna Kovesi a aparat interesele capitalului strain occidental in Romania….nici un antreprenor si nici o firma nu a fost gasita cu activitati ilegale, fie ca vorbim de EADS, de Microsoft, de firmele austriece ce toaca padurile tarii….

    cu alte cuvinte, coruptia in Romania a fost infaptuita doar de romani, occidentalii fete mari

    pentru aceste *realizari* este acum doamna Kovesi unde este… a ascultat orbeste ce i s-a dictat la telefon.

    cat priveste acest caz, decizia CCR este un lucru absolut minunat…domnul Citu a luat-o pe urmele domnului Dragnea, cele ce duc la autoritarismul democratic….aceeasi aroganta, aceeasi iresponsabilitate…

    argumentele le-am expus mai sus…puteti sa le cititi…nu inventam noi roata!

  39. Un popor ignorant nu e interesat de autostrazi, spitale, scoli, sanatate, educatie, cresterea nivelului de trai, ci e interesat doar de scandaluri si de circ. Asta e „Romania educata” ca afara, construita pas cu pas.

  40. Faptul că AI PRIMIT numeroase pupături faţă/verso denotă adevărul celor scrise de tine.

  41. !Popor de…

    eronat. complet eronat

    pentru multi oameni, foarte multi oameni aceste scandaluri nu le spun nimic, dar absolut nimic

    cand mergeti cu masina si vedeti taranii prasind, credeti ca ei sunt interesati de zgomotele astea?

    va propun un exercitiu, eu l-am facut, am fost la strans cartofii intr-o toamna, de la 9 la 5 dm, cand am dat drumul la televizor seara, m-a apucat o scarba ca l-am inchis imediat…

    Romania profunda isi vede de treaba ei..numai politicienii si ziaristii cred ca lumea incepe si se termina cu ei..

  42. Birchal a dat solutia -schimbati legea de functionare a CCR

  43. Motivarea celor doua judecatoare care au facut opinie separata este devastatoare. Ce am anticipat initial ca Renate Weber nu putea fi repusa pe post de catre CCR care prin decizia luata s-ar fi erijat in instanta de contencios administrativ este o nelegalitate de proportii. Intr-adevar au fost greseli procedurale in revocarea lui Renate Weber insa nu aici sta neconstituionalitate. Din pacate forte multi nu fac diferenta in nelegalitate si neconstitutionalitate. Dispunerea ca Renate Weber sa se intoarca in functie este absolut abominabila din partea politrucilor de la CCR care pur si simplu isi bat joc de tot. Mai trebuie sa asteptam un an pana scapam de criminalii Dorneanu, Morar si Pivniceru care au dat cu barosul la multe decizii absolute hilare. Cea cu pensiile speciale este chiar pe fata, acum cu Weber este la fel.

    Din pacate G4Media nu a prezentat intr-un articol decizia si s-a mers pe ideea ca a fost unanimitate. Nici vorba unanimitate pe solutie de neconstitutionalitate, dar nu pe altele. Cele doua judecatoare profesioniste au dat de pamanat cu ciumatii rosii ai lui Dorneanu. CCR este chiar o institutie impotriva Constitutiei, care isi depaseste rolul sau atribuit prin lege.