G4Media.ro

BREAKING Restricții de zbor în nordul Dobrogei, la granița cu Ucraina /…

Sursa Foto: Facebook/ Asiana Airlines

BREAKING Restricții de zbor în nordul Dobrogei, la granița cu Ucraina / Interzis zborul aeronavelor civile până la 20-30 kilometri în interiorul României

Armata a impus noi restricții de zbor în nordul Dobrogei, la granița cu Ucraina, astfel că este interzis zborul aeronavelor civile până la 20-30 kilometri în interiorul României.

„Începând cu data de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m”, a anunțat, joi, Ministerul Apărării Naționale.

Notificarea privind suplimentarea restricțiilor de zbor – de tip NOTAM (Notice to Airmen) a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autoritățile aeronautice competente civile și militare.

În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență), precizează MApN.

„Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.

Pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spațiului aerian”, subliniază sursa citată.

Ministerul Apărării menționează că zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Sa înțeleg ca mutarea a venit in plic de la NATO ca nu era Grindeanu in stare sa facă așa ceva. Însă dacă se aplica și avioanelor mici atunci pe unde mai intra drogurile in țara? Sau alea oricum nu se văd pe radar…?

    • Eu înțeleg că mutarea vine din partea armatei române, care vrea să ascundă posibile viitoare drone căzute pe teritoriul RO.
      Cel mai probabil, ultima dronă a fost găsită de cineva care zbura un avion mic la altitudine destul de joasă…
      Pe scurt: daca Johannes a zis că nu există nici o drona căzută pe teritoriul RO, acum chiar că nu vom mai vedea nimic în spațiul public.

  2. @Preabositul Daniel – nu mai fii cinic, pt ca in actuala situatie, masura este e deplin jystificata, fiind vorba de siguranță. Dacă au impus-o, de ce au impus-o? Daca nu ar impune-o si un avion civil ar fi livit in zonă, cum s-a intamplat in 2014 in Estul Ucrwinei cu Malaesian Aerlines, ai spune „Tâmpiții din România, nu au impus restrictii de zbor in zona aia periculoasa! Din cauza lor, su murit ăia!!”.
    Aşa că, mai bine taci, pt ca te faci de mândră minune! Si o dronă rătăcită, sau resturi din ea, poate lovi accidental, un avion acolo, in situația dată!

    • Compari mere cu pere, zborul lovit în 2014 in Ucraina zbura la peste 4000m când a fost lovit adică la 10057m ca să fiu mai exact…

      Aceleași resturi de dronă pot lovi un sat, acolo nu se mai impun restricții?

    • Deschide ochii și nu mai fi îngâmfat, de când e PSDNL la guvernare, totul funcționează perfect și infrastructura cade pe noi.