G4Media.ro

Rezoluția privind statul de drept din România va fi votată de Parlamentul…

General view of plenary session Week 3 2017 in Strasbourg

Rezoluția privind statul de drept din România va fi votată de Parlamentul European marțea viitoare, pe 13 noiembrie, în aceeași zi cu publicarea raportului MCV

Rezoluția privind statul de drept din România va fi supusă votului în plenul Parlamentului European marțea viitoare pe 13 noiembrie, au decis în urmă cu puțin timp liderii Legislativului european reuniți la Bruxelles în ședința Conferinței președinților.

Inițial, votul trebuia să aibă loc miercuri, 14 noiembrie, dar, potrivit unor surse europene consultate de G4Media.ro, decizia de devansare cu o zi a fost luată ieri, la solicitarea socialiștilor.

Votul asupra rezoluției privind statul de drept din România va avea loc în aceeași zi cu publicarea de către Comisia Europeană a raportului MCV, care se așteaptă a fi unul extrem de dur la adresa majorității guvernamentale de la București.

Draftul rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România, consultat de G4Media.ro, folosește formulări extrem de dure față de autoritățile din România și vorbește în termeni fără precedent despre legislația promovată de coaliția PSD-ALDE în domeniile justiție, anti-corupție, mass-media, ONG-uri.

Proiectul de rezoluție a fost convenit de reprezentanții grupurilor politice din comisia de justiție și libertăți a Parlamentului European (Comisia LIBE).

Draftul Rezoluției, de o duritate extremă, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificări făcute de Parlament și Guvern în justiție, lupta anti-corupție și alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare și libertatea ONG-urilor.

Draftul condamnă ”intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor și polițiștilor la protestul diasporei din 10 august (detalii aici).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. „Daddy-boss, ar fi bine sa suni din timp la IAR Ghimbav si sa intrebi daca mai au in stoc elicoptere mai vechi si ieftine, bi-motoarele astea noi sunt scumpe si nu merita sa arunci banii pentru un singur drum doar dus pana la Targoviste…!”

    • pt # kondensatorii care acumuleaza numai rumegus conform principiului GIGO (garbage in – garbage out)

      ia cititi voi cum e cu democratia si statul de drept la elvetieni

      „The Swiss parliament is made up of two chambers: the House of Representatives with 200 seats, and the Senate representing the cantons, with 46 seats.”

      „Switzerland has a part-time parliament, since members usually hold down regular jobs besides their political activity.”

      „Many parliamentarians are involved in private industry: they support the interests of companies they work for, sit on corporate boards or are entrepreneurs. However, a certin number also work for unions or other associations, providing a counterweight to business interests.”

      „Members of both houses have been required for some years now to report their outside activities to the federal chancellery, but there are no systematic checks.”

      „So far almost all attempts – coming mainly from the Left – to regulate and control lobbying have failed. Parliamentarians have only in the past few years been required to declare their interests in companies, industry umbrella groups, associations and other groups”

      „But both chambers of parliament have rejected calls for transparency on parliamentarians’ income and party funding. The prevailing view is that honesty is the rule and there is no need for background checks on individuals or party activities.”

      https://www.swissinfo.ch/eng/pressure_the-power-of-lobbies-in-heidiland/36293432

    • „The influence of lobbies in the Swiss political system is particularly evident in the field of health insurance. Almost all members of the health committees in both chambers are linked to health insurers, pharmaceutical companies, hospitals, medical associations or patient groups.”

      „The divergent interests represented in parliament have blocked reform of the health insurance system for years, while health insurance premiums go up annually.”

      „Regulation”

      „Asked if the Swiss should be aiming for similar regulation, Uhlmann is sceptical.”

      “To regulate lobbying as they now do in the US requires a huge amount of work, a large regulatory apparatus and an effective system of control,” he swissinfo.ch.

      “There would have to be sweeping changes that are hard to imagine in Switzerland.”

      https://www.swissinfo.ch/eng/pressure_the-power-of-lobbies-in-heidiland/36293432

    • Cine îmi tulbură liniștea? A, tu erai Link-man, nicio problemă, fă-te comod, ia un fursec, o apă minerală și apoi poți să dai drumul la CD-ul de propagandă, noi vom fi doar urechi și…urechi, pregătiți să îngurgităm pe nerăsuflate…!

  2. Asa sunt romanasii : ghinionisti. Si marti – trei ceasuri rele si 13 ! :))

    PS. Doar bulgarii ne intrec. La ei se va citi vineri 13… Horror, nene ! 😉

  3. Ce le pasă la şmecheri! E un fel de retragere pe furiş din UE, fapt după fapt, până la capăt, cum în metrou i-ai şterpeli unuia din buzunarul de la spate portofelul, centimetru cu centimetru, la două degete.

    • Nu, nu e „o retragere din UE”. Numai cozile de topor cred asta. UE are nevoie de noi sa fim flancul estic si sa facem afaceri cu ei.

      Acum intrebarea e: au devansat cu o zi ca sa dea rezolutia, sau sa o ingroape? Ramane de vazut. A fost la cererea socialistilor, deci nu stiu ce sa cred, astia-s alunecosi si cinici.

  4. Va ingrijorati aiurea ! Viorica va merge sa dea explicatii si ii va calma pe baieti – nu o sa mai voteze nimeni textul ala scris de statul paralel. Vor fi atat de impresionati ca vor anula si dezbaterea cu Merkel despre viitorul Europei (oricum personajul si tema sunt secundare pe langa maiestuoasa aparitie a Viorichii).
    Si apoi poate spaguieste daddy pe cineva, sa amane publicarea MCV pana dupa dezbatere, ca vorba aia’ ziua are 24 de ore.

  5. Au ales data simbolic! E bine.

  6. Daca trece, si nu vad de ce nu ar trece dupa ultima decizie a CCR, Rezolutia PE impotriva guvernului Romaniei, in 13 nov. ma-mbat de bucurie. Nu avem alta sansa de corectare a institutiilor statului roman. Doar cu forta se poate.

  7. Se vede cu ochiul liber ca le-au unit una de alta pentru ca sunt interconectate, ce sa ne mai batem capul si maine cu acelasi subiect, lamurim treaba referitoare la Romania din 13 noiembrie si punct. Cat sunt de cumplite pentru puterea RINOCERILOR de la Bucuresti, iar se vede de la distanta. Acuma, as avea si eu o intrebare. Ca aceasta conducere psd-alde este criminala si toxica, si ca tot ce face de 2 ani incoace afecteaza securitatea nationala a tarii, prin coruptia generalizata, schilodirea justitiei si militarea pentru excluderea Romaniei din UE, nu mai are nimeni nicio indoiala. Intrebarea mea este : cine si in ce fel poate scoate in afara legii aceste doua partide? Asta e singurul lucru bun pe care l-a facut decizia de ieri a ccr – i-a dus pe drumul de unde nu mai exista intoarcere pentru ei, le-a anulat realmente sansa de a se mai salva in vreun fel de stigmatul major care a dus la scoaterea in afara legii a pcr. Cum pcr a fost scos in afara legii, cine se sesizeaza pentru a se declansa aceeasi procedura pentru psd-alde? Evident, alegeri anticipate. Alta cale non-violenta eu nu vad pentru a curata aceasta tara de coruptia RINOCERILOR FLAUSATI.

    • Mai intai trebuie ca grupurile S&D si ALDE EU sa retraga sustinerea pentru partidele romanesti PSD si ALDE Ro.

      Problema e ca ar pierde niste locuri in PE, asta ma ingrijoreaza pe mine.

      Vor renunta oare politrucii UE la o parte din puterea lor pentru a face lucrul bun si necesar?

      Vom vedea pe 13, nu mai e mult.