G4Media.ro

BREAKING Sorin Cîmpeanu: De miercuri toți elevii din București este posibil să…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Sorin Cîmpeanu: De miercuri toți elevii din București este posibil să meargă la școală. Nu este logic să organizeze ședință CMBSU în această noapte pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață

Toți elevii din București, inclusiv cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reveni cel mai probabil miercuri la școală, după ce Capitala a atins astăzi o rată a infectării cu noul coronavirus de sub 1 la mie, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro. “Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală, în funcție de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am dat prin modificarea ordinului comun posibilitatea să se deschidă, dar asta nu înseamnă că e o obligativitate”, a precizat Cîmpeanu.

Amintim că Bucureștiul a intrat astăzi, 17 mai 2021, în scenariul verde pentru școli: rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut în București sub pragul de 1 la mie.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că “dacă se publică diseară în Monitorul Oficial modificarea la ordinul comun, nu este logic să organizeze ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent“.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. BREAKING Sorin Cîmpeanu?
    Ce stire e asta?

    • mooooor,s-a spart sorin campeanu :)))))))))))))

    • E simplu. Sorin Cîmpeanu is breaking pentru ca nu are coloana vertebrala. E o nevertebrata parsiva. Dar intr-adevar, asta nu e o stire, asta stia toata lumea deja.

  2. De la unul care face greseli gramaticale, edica eu .. ceva suna gresit aci:
    De miercuri toți elevii din București este posibil să meargă la școală”

    • Nu.
      Dacă inversezi un pic topica (E posibil să meargă la școală de miercuri toți elevii din București) descoperi că fraza e corect construită.
      Nu e foarte elegantă dar e corectă gramatical.

    • Multumesc Stratosfericule,
      La asta m-a refeream la exprimarea cam din topor, cum o fi trecut examenul de babalaureat ministrul invanamantului … eu am avut mari emotii.

    • Si iata de ce, inca una din greselile mele consistente, imi cer scuze pt greseala

    • Stimabile, părerea mea despre Câmpeanu e extrem de proastă, ca să fiu foarte clar.

      DAR…
      De fapt este extraordinar de greu să VORBEȘTI elegant, cursiv, absolut corect și fără erori de topică dacă nu ești un orator înnăscut sau dacă nu ai exersat asta ani de zile.

      Pentru cineva fără acest dar sau fără experiența oratoriei dificultatea apare din multe cauze, dar principala e asta: în declarații de presă ți se pune o întrebare la care trebuie să verbalizezi răspunsul foarte repede. În scris ai timp să organizezi, să cureți, să faci totul „gigea”.
      Când ai un reporter la telefon sau ți se bagă microfonul în gură timpul ăla de periat gândul dispare și vorbești cum te-ai învățat să vorbești în viață.

      La Bac la examenul oral ai 20 de minute (sau aveai, pe vremea mea, nu știu cum o mai fi acum) în care să îți faci planul despre ce și cum vei vorbi. În timpul unui interviu sau într-o conferință nu ai luxul ăsta. Dacă nu ai experiență de comunicare verbală elegantă sau o educație brici cel mai probabil vei vorbi așa cum o faci cu amicii la o bere la terasă.

  3. Omul chiar nu realizeaza ca suntem oameni educati, ca stim ce inseamna fisa postului de ministru, ca stim ca nu ne vorbeste despre ce am vrea noi sa auzim?

    Vrem sa ne vorbeasca despre bani si cum ii pot cheltui altfel decat au facut-o pana acum pentru a vedea si laboratoare in scoli, sali de sport, profesori motivati.

    Vrem sa stim ca angajatii din Minister si Inspectorate e sanatos psihic si ca nu le fuge mintea la interese personale in timpul programului de lucru.

  4. Deschideți școala penibililor! Sau nu vă lasă sindicatele din învățământ că au membrii plecați în concediu de odihnă nedeclarat?

    • Sa ce, sa le pice dulapuri in cap, cum a patit baiatul ala de 206 azi-dimineata? Sa creasca rata pana la cer? Pai deja eu stiu copii „un pic raciti” care vor merge la scoala. Adaugati haosul din transportul in comun , sutele de mii de elevi care vor freca Bucurestiul.

  5. La ce chef de învățat au „copilașii” :))))) Eu nu înțeleg ce dracu se mai stresează statul român să-i țină în școală pe ăștia , că oricum după ce terminat o facultate , majoritatea pleacă afara :)))))

    • Oricum nu trebuie sa fi absolvent al Universitatii Bucuresti ca sa impingi la vagoane, un doctorat mic este de ajuns.

      Propun ca „Statul” sa plateasca profesorii in continuare dar fara sa le mai cerem sa se prefaca ca predau cunostinte tinerilor.

  6. Și eu propun tinerilor să pună dracu mana sa învețe și să nu mai dea vina pe profesori. Ăștia din ziua de azi știu să meargă la școală doar ca să își arate ultima fiță de telefon sau hainele de firma pe care i le-a cumpărat mami și tati :))))) . Nu zic că profesorii sunt mai breji dar elevii sunt maeștrii când vine vorba de frecat menta la școală . Facebook, Instagram , tik Tok și altele . Ăștia tinerii din ziua de azi numa școala nu au chef , mai ales când sunt întreținuți de părinți :))))

    • Dupa comentarii, nu pare ca ati avea copii la scoala. Eu, ca parinte, pot sa dau vina pe profesori? Pe care i-am putut observa un an si jumatate cum „presteaza” in online? Vi se pare normal sa ajung in primul an de liceu sa platesc meditatii la 4 materii diferite pentru ca copilul meu sa faca scoala? Daca un copil ar putea sa invete singur, fara profesori (asa cum sugerati), de ce mai exista sisteme de invatamant? Ati putea dvs acasa sa ii explicati lectiile la toate materiile cand profesorii nu o fac sau o fac defectuos? Asta am fost nevoit sa fac si in gimnaziu! Tot din cauza „calitatii” profesorilor. Daca asta se cheama „intretinut”, atunci da, imi asum toata vina.

  7. Domnule Vlad, știm prea bine cat de răsfățați sunt copiii in ziua de azi . Și da, are o foarte mare legătură cu învățatul , acest lucru. Pot sa fac pariu că unul sau toți copiii dumneavoastră au tableta și smartphone. Dar nu asta e problema. Problema e că se duc la școală cu ele și stau pe Facebook și pe alte siteuri de genul . Nu sunt de acord nici cu profesorii dar nici copiii din zilele noastre nu mai au chef de învățat . Și puteți da meditații oricâte unui copil care are și va avea mereu bani de la părinți. Știu metodele prin care sunt crescuți copiii din ziua de azi și se bazează pe cărți scrise de niste unii care se dau mari cunoscători in educarea copiiilor . Pe vremea mea nu existau asemenea porcarii și vă asigur că se făcea școală pentru că , copiii chiar își doreau să învețe. Comoditatea și răsfățul maxim , a ajuns sa strice acești copii. Și pe vremuri copilul nu îndrăznea să ridice tonul in fata vreunuia din părinți pentru că se trezea cu o mare palma peste bot. Și nu, nu era greșit ! Acum copiii nu mai știu să respecte și știu doar sa bata din picior și să urle că toate alea când vor ceva . Iar părinții le pun tableta sau smartphoneul in brațe ca sa scape de ei. Iar din cauza acelor carti idioate din care citesc unii părinți când își cresc copiii , aceștia ajung sa ți se urce în cap, ție ca părinte , că vai violenta (adică o palmă ) nu e permisă în educația copiiilor . Sa fie serioși . Aceștia își vor bate părinții până îi vor auzi cu urechea :))))). Dar na, multi de pe aici mă vor face frustrata și vor aduce jigniri asupra mea numa că nu își dau seama câtă dreptate am :))))

    • Din pacate dvs. duceti discutia in zona „cum era odata” vs. „cum este acum”. Si atat timp cat nu timpul nu merge inapoi, nu prea vad rostul continuarii discutiei. Este evident ca sunt alte vremuri si cu totii trebuie sa ne adaptam, si fiecare isi va creste copiii asa cum poate si cum crede ca e mai bine. Revenind la educatie, sunt perfect de acord ca vina nu este exclusiv a profesorilor si ca exista un mare numar de copii, care sunt scapati de sub orice control, si actioneaza dupa cum ii taie capul. Oricum, va doresc succes in aplicarea metodelor la care faceti referire, poate cine stie, scrieti si o carte, sa vada mai multa lume cata dreptate aveti.