G4Media.ro

VIDEO Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

VIDEO Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze: au fost mutați din clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii de la oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI / Primii copii au fost deja operați în noua secție / „E minunat că pot veni cu copilul meu acasă, în România”

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze, marți, după ce au fost mutați din clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI. Este vorba despre aproximativ 50 de copii, conform medicului Radu Spătaru de la Spitalul Marie Curie.

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”.

La conferința de presă ținută marți, 16 aprilie, au fost prezenți și directorul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, medicul Radu Spătaru, Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie și dr. Sorin Târnoveanu, responsabil de secția de neurochirurgie. De asemenea, au luat cuvântul și două dintre mamele copiilor transferați, precum și artistul Tudor Chirilă, care s-a aflat acolo „în calitate de ambasador al Dăruiește Viață și de donator”.

Directorul Spitalului a declarat că luni, 15 aprilie, a fost deja operat primul copil în noua secție a spitalului. „Ieri a fost primul copil operat, în condiții de maximă siguranță.”

Asociația merge mai departe și începe construcția unei noi clădiri în care să se mute și celalte secții ale spitalului „Marie Curie”, iar vechea clădire va fi transformată pentru a oferi spații de cazare copiilor și părinților care vin din afara Bucureștiului să se trateze aici.

„Dăruiește Viață”, alături de 350.000 de donatori persoane fizice și 8.000 de companii, a făcut un spital. Singurul de acest fel din ultimii 34 de ani, construit si dotat la cele mai inalte standarde.

Acest Spital este donat Spitalului Marie Curie și va funcționa ca un spital public. Pentru ca toți copiii care ajung aici să primească o șansă în plus.

„Copii deja au început să se joace în noua secție” afirmă Ruxandra Dumitrescu, șefa secției de oncologie de la spitalul Marie Curie.

Oana Miron, una dintre cele două mame, „E minunat că pot veni cu copilul meu acasă, în România și că nu trebuie să mă gândesc să mă duc în altă parte. ”

Amintim că spitalul construit sută la sută din donații a fost finalizat, cu toate dotările necesare, încă din noiembrie anul trecut, însă procesul birocratic pentru ca Ministerul Sănătății să îl avizeze a durat peste 4 luni de zile.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Din nou, presiunea publică, a făcut posibilă treaba asta. De ce e nevoie de asta? Numai piedici și rahat birocratic de un penibil josnic

  2. dupa ce PSDNLUDMR a incercat sa-si traga niste beneficii, au vazut ca nu se poate, apoi au inceput sa arunce cu dejectii .. faptul ca s-au conformat asa de repede , dupa ce apar in presa, inseamna ca sondajele nu sunt chiar asa de bune pentru CIUMA ROSIE+GALBENA

  3. In sfarsit, banii pe care ii dau ajung sa fie folositi bine!

  4. A sunat telefonul lui Rafila.

  5. Bravo. Noi votam USL

  6. Daca asta a fost atitudinea fata de acei copii va dati seama cat le pasa de restul.

  7. Felicitări și sper ca min san să nu strice ce s-a realizat. Parcă văd că împrumută echipamente si critică ce nu pot controla.

  8. Daca chemau „elita pesede” la o taiere de panglica sa vezi cum se pravaleau aprobarile ministerului pe capul asociatiei.

  9. Se întâmplă un lucru minunat,demn de toata lauda.Cele două doamne care l-au făcut posibil și toți voluntarii cu suflet mare din spatele lor sunt adevărați eroi pentru vremurile de astăzi.

  10. Noi platim taxe si spitalele se fac cu bani din donatii.

  11. … poate unul dintre cele mai pure demersuri de umanitate capabile de rasa umana.

  12. În țara asta, la stat, lucrurile se rezolva doar cu sula-n coaste!
    Dacă nu era tocat mărunt zilnic, Rafila nici până în decembrie nu rezolva!

  13. Cea mai mare palmă dată vreodată așa-zisei „clase” politice din România, de fapt o hoardă analfabetă însetată să se îmbogățească până la a 275-a generație.

  14. Cele două Doamne au declarat că au fost nevoite să treacă peste uriașe obstacole ca să construiască spitalul. Prafila a spus că ele doar au stâns niște fonduri și au tocmit un constructor. Eu îmi amintesc de la școală (iar acum sunt ferm convins de asta) că cel mai de preț lucru pentru orice societate sunt copiii. Prafila se opune de aproape o jumătate de an să apere copiii. Oare poate fi numit om acest Prafila? Dar Ciorlacu, pentru că nu-l demite, poate fi numit om?

  15. in sfarsit s-au miscat..nesimtitii..

  16. Încerc măcar o dată să las deoparte furia la adresa Rafila, PSDNL, etc (deși o merită cu prisosință) și să scriu despre realizarea impresionantă a acestor două doamne și a celor care au contribuit. E o lecție despre câte pot face românii când se mobilizează sub conducerea unor lideri competenți.
    Sper ca pe viitor românii să aibă înțelepciunea de a alege astfel de lideri și să o facă în număr cât mai mare.
    Mă bucur că sunt și români care-l arată că-și iubesc țara, nu prin vorbe goale, ci prin implicare în folosul comunității.