G4Media.ro

BREAKING Trump spune că reducerea trupelor americane în Europa ar putea fi…

sursa foto: Facebook/ US Army

BREAKING Trump spune că reducerea trupelor americane în Europa ar putea fi inclusă în negocierile privind tarifele comerciale

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nu exclude retragerea unor trupe americane staţionate în Europa, dar a sugerat că o astfel de măsură ar putea face parte din negocierile mai ample privind comerţul, relatează agenţia poloneză de presă PAP, potrivit News.ro.

Trump a salutat decizia Uniunii Europene de a amâna aplicarea imediată a tarifelor de retorsiune după intrarea în vigoare a noilor taxe americane.

Întrebat dacă intenţionează să reducă forţele americane din Europa, Trump a răspuns: „Aş putea face asta”, dar a adăugat: „Depinde”.

El a spus că Statele Unite finanţează apărarea Europei fără a primi prea mult în schimb şi a spus că la fel se întâmplă şi cu partajarea costurilor cu Coreea de Sud.

„Ar fi un subiect de discutat care nu are legătură cu comerţul. Dar cred că are sens să facă parte din aceste discuţii comerciale. Ar fi frumos să împachetăm totul într-o singură înţelegere pentru fiecare ţară”, a declarat Trump, referindu-se la negocierile tarifare în curs.

Preşedintele a mai spus că miercuri dimineaţă s-a hotărât să îngheţe timp de 90 de zile tarifele mai mari anunţate pentru zeci de ţări şi a redactat ordinul „din inimă”, fără jurişti, alături de consilierii săi economici.

Trump s-a declarat, de asemenea, mulţumit de faptul că UE nu a impus imediat contratarife.

Bruxelles-ul a anunţat miercuri un plan de răspuns la impunerea unor tarife americane de 25% pentru oţel şi aluminiu, dar joi a precizat că aplicarea acestui plan va fi suspendată timp de 90 de zile, după ce preşedintele Trump a anunţat, la rândul său, că amână cu 90 de zile, aplicarea taxelor „de reciprocitate”.

Context. Oficiali de rang înalt din Departamentul de Apărare al SUA analizează o propunere de retragere a aproximativ 10.000 de militari din Europa de Est, inclusiv România și Polonia, transmite televiziunea americană NBC News, care citează șase oficiali americani și europeni care au fost informați despre această chestiune. Nu e clar dacă acest plan ar avea un impact și asupra construcției bazei de la Mihail Kogălniceanu, care urma să devină cea mai mare bază NATO din Europa de Est.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Vorba lui Vadim: da o ue nu vrei tu?

  2. FIX, dar FIX la fel a facut si in primul mandat. Coreea de Sud si Japonia au platit pentru mentinerea trupelor acolo, iar UE a negociat cu SUA pentru acele trupe. Fiecare tara, o sa plateasca pentru mentinerea unor trupe.

    • Dacă ar fi așa, ar reduce din statele bogate din Europa de Vest. Dar se reduc trupele din flancul estic al NATO, din statele neimportante și sărace.

      Mai degrabă este vorba despre satisfacerea de către SUA a cerinței lui Putin de a fi retrase trupele americane din Europa de Est, pe care Rusia o tot repetă din 2014.

    • Te asigur ca nu retrage toate trupele. Polonia si Romania nu detin ele scuturile anti racheta in primul rand. Romania a avut peste 1000 de soldati si in primul mandat al lui Trump. Acum avem 1700, deci 700, care si aia vin prin rotatie la noi. In schimb…Polonia sau Lituania au primit mult mai multi decat noi. Sper ca Romania sa aiba parte de soldati NATO cat mai multi…inca de anul asta, totusi. Ramane de vazut daca America chiar o sa retraga soldati…cat de multi si de unde, momentan ramanem la zvonuri ce, cum si de unde. Dar…repet, prefer sa platim doar sa avem 2000 de soldati de-ai lor tot timpul, decat prin rotatie, sa ii permanentizam, pe model Polonia, care au cel putin 14.000 de soldati americani.

  3. Fiecare fată de pe TOCZAPARU e gata să fie luată tare.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.