
BREAKING Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord pe Brexit, anunță Juncker și Johnson
Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord pe Brexit, a anunțat președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.
„Acolo unde există voință, există o înțelegere – avem una! Este un acord echitabil și echilibrat pentru UE și Marea Britanie și atestă angajamentul nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliului Uniunii Europene să susțină această înțelegere”, a scris Juncker pe Twitter.
????? Where there is a will, there is a #deal – we have one! It’s a fair and balanced agreement for the EU and the UK and it is testament to our commitment to find solutions. I recommend that #EUCO endorses this deal. pic.twitter.com/7AfKyCZ6k9
— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) October 17, 2019
Și premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi pe Twitter că s-a ajuns la un „nou acord excelent” de Brexit.
We’ve got a great new deal that takes back control — now Parliament should get Brexit done on Saturday so we can move on to other priorities like the cost of living, the NHS, violent crime and our environment #GetBrexitDone #TakeBackControl
— Boris Johnson (@BorisJohnson) October 17, 2019
Acordul ar putea fi aprobat luni în Comisia pentru afaceri constituționale (AFCO) a Parlamentului European și votat joi, 24 noiembrie, în plenul de la Strasbourg, anunță jurnalistul Samuel Stolton de la Euractiv, citând surse din PE.
NEW: Just recieved this from sources in the European Parliament, if a #Brexit deal happens today – it could be voted on in Strasbourg AFCO Committee next Monday – and then in full plenary on Thursday. pic.twitter.com/SQzocoEdqI
— Samuel Stolton (@SamuelStolton) October 17, 2019
Consiliul European se întruneşte, în zilele de 17 şi 18 octombrie 2019 pentru a discuta despre ultimele evoluţii ale Brexitului, bugetul pe termen lung al UE şi priorităţile pentru următorii cinci ani.
Discuţiile pe tema Brexit au loc în contextul în care termenul pentru retragerea Regatului Unit din UE, în baza articolului 50 din Tratatul Uniunii, este 31 octombrie 2019.
Regatul Unit este primul stat din Uniunea Europeană care a activat clauza de retragere din UE (art. 50) la 29 martie 2017. De atunci şi până în iulie 2019, când Theresa May a fost înlocuită de Boris Johnson, Parlamentul britanic a respins în mai multe rânduri acordul de retragere convenit între negociatorul Marii Britanii şi cel al UE.
La 2 octombrie 2019, premierul Boris Johnson i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noul proiect de acord privind retragerea, ca alternativă la un Brexit fără acord la 31 octombrie.
Noul plan propus de Marea Britanie prevede ca Irlanda de Nord să aparţină aceleiaşi zone vamale ca Marea Britanie, dar ca provincia britanică să păstreze regulile UE pe o perioadă de patru ani, pentru toate bunurile, nu doar pentru produsele agricole. La rândul său, Jean-Claude Juncker, a transmis, la 2 octombrie, că propunerea prezentată ridică „puncte problematice”, mai ales în ceea priveşte guvernanţa ”backstop”-ului.
Sursa foto: Pexels.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Drum bun, Brits, calatorie sprancenata.
Drum bun, sa va vedem când vor fi taxe ce veți face
Bravo, era cazul. Poporul este suveran. Bravo politicienilor britanici, care au pus in fapt, ceea ce a hotarat poporul.
Urmeaza ca limbile de comunicare in Uniune, sa fie germana, franceza, italiana, spaniola, poloneza. Gata cu engleza.
Engleza e limba oficiala a Irlandei, care e membra UE, deci, engleza va ramane in continuare.
@Ciprian
Va ramane, desigur, mai exista si Malta. Insa va ramane o limba vorbita de 5-6 milioane de locuitori. Limbile principale ale Uniunii, le-am scris. Engleza, devine o limba secundara, precum coata, ungara, etc
Mai ramane sa fie de acord si parlamentul ?
Joi 24 NOIEMBRIE ?????????????????
Mai atent cu datele, aici sunt foarte importante !
Redacția G4 : Corectați data de 24 noiembrie pe 24 OCTOMBRIE din fraza de mai jos !!!!!!!!!!!!
Textul se află între twitterul lui Boris Johnson și Samuel Stonton. Este o greșeală elementară și face neserioasă tot articolul. Nu poate fi vorba de Noiembrie dacă termenul ieșirii este 31 Octombrie !!! Stonton face referire la Joia din săptămâna ce uremază!!!
Acordul ar putea fi aprobat luni în Comisia pentru afaceri constituționale (AFCO) a Parlamentului European și votat joi, 24 noiembrie, în plenul de la Strasbourg, anunță jurnalistul Samuel Stolton de la Euractiv, citând surse din PE.
Mai trebuie sa vrea si Irlanda de nord si republica Irlanda si Scotia
O sa fie de acord, Scotia pe la anul că face referendum și prin 2025 va fi Republica, iar Irlanda de Nord tot pe acolo va fi
Domnilor,
Daca britanicii asta își doresc, este alegerea lor și noi trebuie să o respectăm (dacă suntem o demonstrație). Ce va fi, va fi! Nimeni nu poate ști acum cu exactitate. Așa că, felicitări guvernului Boris Johnson pentru reușită (bineînțeles sub rezerva aprobării de către parlament).
Oricum atat timp cat suntem in UE cu Germania ne merge bine! Ei conduc lumea, noi in dreapta lor!
Uite cineva care nu stiu daca intelege de ce , dar sigur a spus un adevar .