G4Media.ro

Bruxellesul a ajuns la un acord pentru livrarea Novavax în Uniunea Europeană,…

sursa foto: Facebook/ European Commission

Bruxellesul a ajuns la un acord pentru livrarea Novavax în Uniunea Europeană, al cincilea vaccin anti-Covid-19 ce urmează să fie autorizat de EMA

Comisia Europeană (CE) a anunţat miercuri că a încheiat un contract cu societatea farmaceutică americană Novavax în vederea achiziţionării anticipate a 200 de milioane de doze de vaccin anticovid, după ce acesta va fi aprobat de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP.

”Noul nostru acord cu Novavax ne lărgeşte portofoliul de vaccinuri şi adaugă alt vaccin pe bază de proteine, o platformă care se adevereşte promiţătoare în testele clinice”, a anunţat într-un comunicat comisarul european însărcinat cu Sănătatea Stella Kyriakides.

În urma acordului, statele UE vor primi 100 de milioane de doze de vaccin Covid-19 și vor avea posibilitatea să achiziționeze alte 100 de milioane până în 2023.

Vaccinul, care ar fi al cincilea pus în circulație în UE, utilizează o tehnologie diferită de cele ale serurilor autorizate deja pe scară largă în lume, care folosesc ARNm și vectorul viral: este un vaccin pe baza unor proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.

Patru vaccinuri au primit, până acum, autorizație de introducere condiționată pe piață de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și sunt folosite în prezent în campaniile de vaccinare din țările Uniunii Europeane: BioNTech și Pfizer (21 decembrie 2020), Moderna (6 ianuarie 2021), AstraZeneca (29 ianuarie 2021), Janssen Pharmaceutica NV (11 martie 2021).

Vaccinul Novavax se află în analiza EMA din februarie 2021, alături de CureVac AG, Sputnik V și (Vero Cell) Inactivated, dezvoltat de Sinovac Life Sciences Co., Ltd, la 4 mai 2021.

Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Novavax, anunțată de companie, este de peste 90%, inclusiv împotriva variantelor virusului. Vaccinul ”a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe ale bolii şi de 90,4% per ansamblu”, a menționat compania americană din domeniul biotehnologiei într-un comunicat.

Sursa FOTO: Facebook European Commission

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Eh, asta suna cat de cat a vaccin acceptabil. Proteinele alea sunt cantitate fixa, nu le sintetizeaza corpul la nimereala ca la mARN, si sunt sanse mari sa ramana la locul de injectare si nu sa se plimbe pe unde vor ele prin corp.

    Sa vedem insa in timp cum se comporta.

    • Perfect și doar mâna sa fie protejată de covid! 🤦‍♀️

    • Lucrați cumva in domeniu?

    • Defapt are dreptate, vaccinurile conventionale nu circulă prin tot corpul să ajungă prin creier și în toate organele. Dar unii habar nu au și trebuie să facă pe deștepții.

    • 😂😂😂 Frate, ce cretini de prima clasa are România!
      Vițelul care a comentat aici ai zice ca are cel putin un premiu Nobel pentru medicina!
      Cand stii ca ești ultimul om la învățătură, de ce cretin AB vrei sa afle si lumea?

    • Ce-i baieti, v-ati activat? Aveti actiuni la Pfizer sau ce? 😁
      Cand afirmi cu tarie ca vaccinu tre sa se distribuie prin tot corpu ca sa genereze reactie imuna peste tot, deja te descalifici din prima si dovedesti ca in afara de reactii viscerale n-ai nimic de oferit, esti doar vorbe goale.
      Spor la trollat va urez.

      @Gabriel
      Nu lucrez in domeniu.

    • Eu n-am nicio problema AB, daca Novavax iti place, vaccineaza-te cu Novavax. In curand vor fi vaccinuri pentru toate gusturile, si chiar nu vor mai exista scuze sa nu te vaccinezi. Vaccinuri clasice, neo-clasice, progresiste, moderniste, conservatoare, chiar nu conteaza. Chiar si chinezariile sunt mai bune decat nimic. Mai e problema cu frica de ac. Dar daca ti-e frica de ac si nu ti-e frica de intubare, probabil ca nu meriti aerul pe care il respiri.

  2. Pro-vaxxerii se pare că sunt la fel de dobitoci peste tot în lume.

  3. se poate schimba vaccinul la rapel ca si genul din buletinul cu chip?