G4Media.ro

Bucureștiul redescoperă punctele de hidratare publice – moderne, high-tech, cu sisteme de…

Bucureștiul redescoperă punctele de hidratare publice – moderne, high-tech, cu sisteme de filtrare și sterilizare a apei

În contextul urban canicular și în centrul orașelor noastre tot mai aglomerate, nevoia de soluții de hidratare accesibile, curate și sustenabile nu a fost niciodată mai mare. De la an la an, suntem spectatorii unor veri cu adevărat sufocante în care, dacă ești nevoit să faci multe drumuri și nu numai, constați, cu surprindere și vehemență că, în afară de magazine unde este comercializată apă la PET, nu există alte surse de hidratare accesibile, sustenabile și ușor de utilizat de către toată lumea, de la mic la mare. Bucureștiul, recunoscut cândva pentru sistemul de hidratare  public, duce în prezent o lipsă cronică de astfel de soluții.

Pornind de la nevoia comunităților urbane de a avea apă bună de băut oricând în timpul zilei și în mișcare, La Fântâna, cel mai mare furnizor de servicii de hidratare pentru companii din România ( conform Zenith International 2023) -prezintă printr-o abordare inovatoare, eficientă și durabilă, o soluție specială de hidratare – Vending  La Fântâna City 1.0 – un purificator de apă de ultimă generație care oferă în recipientul reutilizabil al utilizatorilor (de la 0.5 sau 5 l), după nevoie și preferințe, apă bună de băut – plată sau carbogazificată și, foarte important de reținut, și rece.

Provocarea – Ne sufocăm cu PET-uri, la propriu și la figurat

Ne e din ce în ce mai cald. Ne sufocăm anual, pe noi și mediul înconjurător, cu tone de plastic. Urbanizarea rapidă și stilul de viață modern au adus cu sine această provocare majoră: poluarea cu PET-uri. În orașele mari, unde infrastructura veche și poluarea sunt deja probleme majore care afectează simțitor calitatea vieții, utilizarea masivă a apei îmbuteliate în PET-uri contribuie semnificativ la creșterea deșeurilor din plastic. Aceste sticle de plastic sunt omniprezente și, de cele mai multe ori, nu sunt reciclate corect, ajungând să polueze străzile, parcurile și apele.

Pe timpul verii, cererea de apă potabilă crește exponențial, iar mulți oameni au ca primă opțiune de hidratare apa îmbuteliată. Acest aspect pune o presiune suplimentară pe sistemele de gestionare a deșeurilor și duce la acumularea masivă de PET-uri. Acest fenomen nu numai că sufocă mediul urban, dar contribuie și la degradarea peisajului, și la creșterea amprentei de carbon, afectând, într-un final inevitabil calitatea vieții.

Soluția La Fântâna City 1.0

City 1.0 este un purificator avansat tehnologic, conceput pentru a răspunde acestor provocări și pentru a asigura comunităților urbane acces la apă de băut – eficient, confortabil, sustenabil și la un preț mai mult decât rezonabil. Acest echipament inovator utilizează o secvență de filtre performante care elimină toți contaminanții posibili pe care apa îi poate acumula pe traseul de la stația de tratare până la punctul de distribuție. La Fântâna City 1.0 este un purificator cu tehnologie de filtrare avansată care oferă comunităților urbane acces la apă potabilă, fără a genera deșeuri din plastic. Mai mult decât atât, City 1.0 este extrem de ușor de folosit de către oricine, inovativ și permite plata cu cardul, asigurând astfel o experiență de utilizare simplă și convenabilă pentru toți cetățenii.

Pentru ca utilizarea City 1.0 să fie pe deplin eficientă și sustenabilă, este esențial ca utilizatorii să își găsească soluția ideală de recipient reutilizabil. La City 1.0 pot fi reîncărcate recipiente cu dimensiuni între 0.5 l – 5l, oferind astfel flexibilitate. Provocarea utilizatorilor constă în găsirea recipientului potrivit care să se integreze perfect stilului de viață.  De exemplu, un recipient de 0,5 litri este ideal pentru cei care se află mereu în mișcare și au nevoie de o soluție compactă și ușor de transportat. Pe de altă parte, pentru familii sau grupuri, recipientele mai mari, de până la 5 litri, oferă o soluție practică pentru reîncărcări mai rare și mai eficiente. Logistica recipientelor va fi un subiect care, cel puțin într-o etapă de tranziție, le va da avânt chiar și celor mai sceptici și cârcotași dintre noi. Cu toate acestea, beneficiile utilizării City 1.0 – de la reducerea poluării cu PET-uri și asigurarea accesului la apă potabilă oricând, până la simplificarea vieții cotidiene prin reîncărcări rapide și plata cu cardul – vor câștiga în cele din urmă încrederea și aprecierea comunităților. Prin adoptarea acestei soluții moderne și sustenabile, ne putem bucura cu toții de un București mai curat, mai sănătos și mai responsabil.

Protecție microbiologică avansată

City 1.0 nu se oprește doar la filtrarea apei. Dispozitivul este echipat cu un dublu sistem de protecție microbiologică  cu lampă UV, care dezinfectează robineții de dispersie a apei.  Acest sistem avansat de protecție microbiologică asigură că fiecare picătură de apă distribuită este sigură pentru consum.

Procesul de purificare al apei prin City 1.0 este simplu și eficient, constând în patru pași:

  • Filtrare preliminară – Eliminarea particulelor mari și a sedimentelor.
  • Filtrare avansată – Îndepărtarea contaminanților chimici și organici.
  • Protecție UV
  • Igienizare finală – Asigurarea purității întregului sistem de distribuție.

De ce avem nevoie de soluții de hidratare publice?

În orașele mari, accesul la apă potabilă de calitate este o necesitate esențială, mai ales în timpul verii, când riscul de deshidratare este crescut. Soluțiile de hidratare publice, cum ar fi City 1.0, nu doar că îmbunătățesc sănătatea, bunăstarea și calitatea vieții cetățenilor, dar contribuie și la reducerea deșeurilor din plastic prin încurajarea utilizării sticlelor reutilizabile – un obicei pe care, pentru binele nostru și mai ales al tinerelor generații, ar trebui să ni-l însușim cât mai rapid. E mult mai la îndemână, confortabil și avantajos financiar să folosești sticla reutilizabilă pe care o poți reîncărca la Vending City 1.0, decât să cumperi PET-uri ori de câte ori ți-e sete.

Echipamentele La Fântâna City 1.0 sunt amplasate în ansambluri de locuințe precum Rose Garden și Ghica Plaza sau în centrele comerciale cu trafic mare precum Vulcan Value Center București.

Concluzie

Investiția în purificatoare de apă inteligente, precum City 1.0, este un pas crucial pentru orice oraș care dorește să asigure un mediu sănătos și sustenabil pentru locuitorii săi. Cu ajutorul acestui sistem de purificare inovator, comunitățile urbane pot avea acces constant la apă curată, contribuind astfel și la protejarea mediului înconjurător care este, la propriu, sufocat de omniprezentele PET-uri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Investitie in reteaua publica, in educatie, nu reclama la filtre. In aproape toate tarile din UE apa de la robinet este foarte curata, cu foarte putin clor, bei direct de la robinet. Noi avem una dintre cele mai murdare tari, de aici si nevoia de cantitatea mai mare de clor. In afara nu exista sa cumperi apa . In Danemarca nici nu simti clorul, dar cand exista vreo bacterie, infestare pe retea, se da la stiri, esti instiintat sa nu bei intr-o anumita perioada.Cool, no?

  2. G4media cum era faza cu noi nu facem reclame care sunt in detrimentul calității vieții?
    Promovarea acestor sisteme au un impact direct asupra bugetelor publice locale. In loc sa promoveze reabilitarea și modernizarea infrastructurii, aceste sisteme promovează achiziția unor sisteme scumpe, ineficiente și care induc falsa impresie că apa din rețeaua publică nu este potabila.

  3. G4media, București este un oraș, mare, într-o țară de 20 de milioane! Pe mine nu mă interesează neapărat știrile de interes local din București și Ilfov. Cum ar fi dacă ne-ați scuti de genul de știri despre ce străzi și blocuri au sau nu au pe canalul principal și va concentrați asupra știrilor de interes public și național?