Buget de un milion de euro pentru studenții brașoveni care vin cu proiecte care îmbunătățesc procesul didactic / ”Nu este suficientă numai ideea. Noi așteptăm de la studenții noștri și implementarea ideii, participarea efectivă”
Hub creativ de producție muzicală, monitorizarea și optimizarea consumului de energie al echipamentelor la 2 cămine, dezvoltarea laboratorului de culturi celulare. Sunt doar trei dintre cele şase proiecte studențești pentru Universitatea Transilvania, în 2023, anunță Agenția de presă Rador.
Vorbim despre programul „Fii în centru”, prin care conducerea Universității pune la dispoziție studenților un buget cumulat de un milion de euro, pentru maxim zece proiecte care să îmbunătățească procesul didactic, să dezvolte un campus verde sau să digitalizeze procese în cadrul activității instituției de învățământ superior. Propuneri, în total, au fost 28. Proiectele acceptate la finanțare totalizează un buget de peste 400.000 de euro.
„Este o diferență destul de mare între idee și proiectul în sine. Proiectul în sine trebuie scris și prezentat, practic, cu toate elementele acesta care țin efectiv de management-ul proiectului. Adică nu este suficientă numai ideea. Noi așteptăm de la studenții noștri și implementarea ideii, participarea efectivă. La implementarea activităților așteptăm o serie de elemente privind modul de funcționare, modul de mentenanță a soluției propuse. Deci, practic, o idee nu este suficientă și din acest motiv poate că multe propuneri care au presupus idei foarte bune nu au fost aprobate”, a spus prof. ing. dr. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural.
Specificul acestui program este faptul că echipele, formate din minim trei studenți, primesc o bursă de maxim 30% din valoarea proiectului. Conducerea Universității are în plan să propună o bursă maximă fixă.
„Am constatat de foarte multe ori că sunt și proiecte care își propun să investească mai puțin în echipamente și să dezvolte, nu știu, o aplicație sau un program, un soft, care până la urmă nu presupune o investiție foarte mare, ceea ce nu înseamnă că echipa respectivă nu merită o recompensă din punct de vedere al burselor. Pentru edițiile următoare am zis că ar fi mult mai corect să existe o limită a valorii bursei anuale pentru fiecare membru al echipei și să nu mai limităm bugetul asociat burselor pe întreg proiect. Deci, studentul poate primi maxim, anual, undeva echivalentul a 4.800 de euro, ceea ce reprezintă undeva la 22 de ore pe lună”, a adăugat prof. ing. dr. Daniel Munteanu.
Proiectele acceptate la finanțare vor trebui puse în practică până la finalul acestui an. Anul trecut calendaristic au fost acceptate la finanțare 8 proiecte, dintre care trei au fost finalizate, iar restul au fost prelungite pentru implementare, din motive ce țin în special de achiziția materialelor necesare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii