Buget uriaș pentru București în anul alegerilor pentru noul primar: peste 10 miliarde lei
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) dezbate vineri 39 de proiecte, printre care și bugetul general al Capitalei pe 2020, unde sunt stipulate venituri totale de 10 miliarde de lei, potrivit Agerpres. În acest an au loc alegerile pentru primăria București, un obiectiv politic major atât prin prisma bugetului ce va fi gestionat de viitorul primar, cât și al faptului că primăria Capitalei poate fi o rampă de lansare pentru viitoarele alegeri prezidențiale.
Cheltuielile de personal sunt estimate la 1,94 miliarde de lei, dintre care circa 1,1 miliarde pentru instituţiile finanţate integral din venituri proprii. Sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,96 miliarde lei.
Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este stipulat un buget de 550 milioane lei, pentru Direcţia Generală de Poliţie Locală – circa 67 milioane lei, pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – aproape 53 milioane lei, pentru ALPAB – 108,7 de milioane de lei, pentru Administraţia Spitalelor – 421,3 milioane lei, pentru Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic – 42,2 milioane lei, pentru Administraţia Străzilor – 199,8 milioane lei, pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – 173,8 milioane lei.
Tot vineri, CGMB va dezbate şi un proiect referitor la aprobarea demarării procedurilor de identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren pentru construirea unei instalaţii de tratare termică a deşeurilor.
Conform proiectului, achiziţionarea terenului va fi supusă aprobării CGMB. Analiza ofertelor şi negocierea achiziţionării terenului va fi făcută de o comisie numită prin dispoziţie a primarului general şi formată din personal de specialitate din aparatul propriu al acestuia.
Consilierii generali vor decide şi privind un proiect despre darea în folosinţă gratuită a 5.845 de truse de prim-ajutor locatarilor din imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic. Conform proiectului, trusele de prim-ajutor vor fi predate pe bază de proces-verbal ce se va încheia între Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă şi locatarii din imobilele expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi din cele încadrate în clasa I risc seismic, transmite Agerpres.
Foto: Gabriela Firea (InquamPhotos / Octav Ganea)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii