G4Media.ro

Bugetul „Casa Verde Fotovoltaice”, alocat Regiunii Nord-Vest, s-a epuizat în două minute…

Bugetul „Casa Verde Fotovoltaice”, alocat Regiunii Nord-Vest, s-a epuizat în două minute de la debutul înscrierilor

Bugetul de 274,29 milioane de lei alocat Regiunii Nord-Vest pentru „Casa Verde Fotovoltaice 2024”, s-a epuizat în două minute de la începerea sesiunii de înscriere, a transmis, vineri, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP)., citat de Agerpres.

Potrivit informării ministerului de resort, în sesiunea destinată judeţelor Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş au fost înscrise 9.143 de dosare.

„Programul de anul acesta este cu atât mai atractiv cu cât, în premieră, finanţăm şi instalaţiile de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice, iar acest lucru s-a reflectat în ritmul cu care s-au realizat înscrierile din această dimineaţă. În acelaşi timp, subvenţia a crescut la 30.000 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin consistent pentru viitorii prosumatori. Programul va continua cu înscrierea persoanelor fizice din celelalte regiuni conform calendarului stabilit, câte o zi pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat, iar pe data de 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unităţile de cult”, a declarat, vineri, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu, într-un comunicat de presă.

Sesiunea 2024 de finanţare pentru înscrierea solicitanţilor persoane fizice în cadrul Programului „Casa Verde Fotovoltaice” se va derulează în perioada 27 septembrie – 8 octombrie, cu etape de câte o zi pentru fiecare regiune sau până la epuizarea bugetului aferent fiecărei regiuni, a anunţat AFM.

În acelaşi timp, unităţile de cult se vor putea înscrie în program pe data de 9 octombrie 2024, de la ora 10:00, sau până la epuizarea bugetului.

Solicitanţii se vor înscrie personal în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice 2024” prin intermediul aplicaţiei informatice, conform următorului calendar: pe 27 septembrie – Regiunea Nord Vest (judeţele: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş) – buget de 274,290 milioane de lei; 30 septembrie – Regiunea Centru (judeţele: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), buget de 280,050 milioane de lei; 1 octombrie – Regiunea Nord Est (judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), buget de 319,380 milioane de lei; 2 octombrie – Regiunea Sud Est (judeţele: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), buget de 242,730 milioane de lei; 3 octombrie – Regiunea Sud Muntenia (judeţele: Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), buget de 321 milioane de lei; 4 octombrie – Regiunea Bucureşti Ilfov, buget de 114,120 milioane de lei; 7 octombrie – Regiunea Sud Vest (judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), buget de 199,2 milioane de lei; 8 octombrie – Regiunea Vest (judeţele: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), buget de 229,110 milioane de lei.

În cazul unităţilor de cult, alocarea bugetară se ridică la valoarea de 20,1 milioane de lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Incredibil câți disperați & naivi se găsesc deși ai semnale& informații 2019 că programul este făcut la mișto! Bieții beneficiari să se aștepte la cel puțin doi ani de amânări și costuri suplimentare…

  2. Programul este bun dar smecheria baietilor destepti din energie este imensa. Pretul de facturare al consumului este dublu fata de pretul decontat pentru ce produci. Ajungi sa livrezi in retea mai mult decat consumi si totuși esti dator la furnizor. Este o magarie maxima. Asta cu plafonarea pretului este de asemenea un pumn in capul consumatorilor. Dar oamenii se misca mai repede decat autoritățile si sper ca presiunea miilor de prosumatori sa ii oblige sa schimbe ceva.

    • pretul de facturare al el energiei active este acelasi, dar tu platesti si taxe. taxele sunt aproape de 3 ori mai mari decat pretul pentru 1kwh. ca sa iesi pe 0 ca bani, trebuie sa produci de 4 ori mai mult. oricum lunar platesti taxele, daca ai produs mai mult decat ai consumat. ce ai injectat in retea ti se plateste dupa 2 ani

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.