G4Media.ro

Buletin de București: Justiția invalidează teoria primarului din Mogoșoaia care a rescris…

Foto: Buletin de București

Buletin de București: Justiția invalidează teoria primarului din Mogoșoaia care a rescris matematica pentru a avea majoritatea calificată în Consiliul Local. Două treimi din 15 fac 10

Tribunalul București face lumină în dezbaterea legată de majoritatea calificată din Consiliul Local Mogoșoaia. Judecătorii au stabilit că aceasta este 11, după un calcul în care desființează o teoremă devenită celebră, a primarului Paul Mihai Precup. Două treimi din 15 nu fac 9,99 așa cum a demonstrat edilul cu creta pe tablă, ci 10. Calculul apare în motivarea unei decizii într-un dosar judecat în decembrie, scrie publicația Buletin de București.

Magistrații de la Tribunalul București au judecat un dosar în care patru locuitori din Mogoșoaia au cerut anularea hotărârilor de Consiliu Local prin care se aprobă reconfigurarea localității și nașterea Sectorului Zero. Chiar dacă decizia judecătorilor nu le este, în primă instanță, favorabilă petenților, motivarea dosarului lămurește o altă speță. Aceea a majorității calificate.

Codul administrativ prevede, la articolul 5, lit. dd că „majoritatea calificată – primul număr natural care este mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracției/procentului stabilite/stabilit prin lege la totalul membrilor organului colegial stabilit în condițiile legii.”

Judecătorul a descris în motivare, matematic, cum se calculează majoritatea calificată, plecând de la prevederile legale:

„Aplicând procedura de calcul menționată, Tribunalul constată următoarele: 15 consilieri locali în funcție, fracția 2/3 din 15 este 15*2/3=10 consilieri locali iar 11 este numărul natural care este mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracției stabilite prin lege la totalul membrilor organului colegial stabilit în condițiile legii”

Teoria primarului Precup că două treimi din 15 înseamnă 9,99 este susținută și de președintele Senatului Universității Politehnice București, Tudor Prisecaru, doctor în Cazane cu Aburi, care a fost numit recent secretar de stat în Ministerul Cercetării.

Citește integral pe Buletin de București.

Foto: Buletin de București

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Bă, èsti nèbun?
    Calculele alea le fac in timpul programului de lucru de 8 ore pe zi?

  2. Daca si domn’ profesor doctor in cazane de țuică confirma, atunci nu mai avem ce sa spunem :)))
    Ba in ce tara trăim…incredibil

    • Pe site-ul UPB.ro domnul isi da in CV si datele personale, asa ca puteti sa-i transmiteti direct ….cele bune.

    • Stai sa vezi cum se decide la Guvern:
      Dăncilà a modificat in Codul Administrativ, ca daca în ședintele lor nu exista consens atunci decide PM-ul. Fara a clarifica ce inseamna consens (vazand calculul de mai sus…).
      Cu alte cuvinte actele lor „e valabil” doar cu semnaturile celor care … semneaza.

    • Și înainte de a confirma a dat pe la cazan. Se pare ca trece cam des pe acolo.

  3. Ha ha ha
    Deci o treime din 3 ar fi:
    1/3 x 3 = 0.33 x 3 = 0.99.

  4. A trebuit ca o instanță de judecată să clarifice așa ceva? Cuvintele sunt de prisos.

    • Tu nu stii ce vraiste e in legile alea modificate succesiv prin guvern si prin parlament.
      Gen OG 82/2000.
      Angajatii nu primesc automat forma sintetica sa o invețe.
      Aplica ce vor/ce inteleg.
      Cine sa-i dea in judecata sa înțeleaga? Ca pe noi nu ne asculta.
      A voc (atul) P o (porului)?
      E ocupat

    • * normal – in defavoarea noastra si pentru profitul lor
      Dar nu e de interes public cum (nu)isi fac angajatii statului treaba

    • Dragoș tata, legea este varza însă matematica este exactă și nu s-au schimbat. Românul da vina pe lipsa autostrăzilor când uitandu-se pe telefon iese pe contrasens și omoară oameni nevinovați și multe altele

  5. Strict matematic, atat judecatorul cat si cazangiuL au dreptate, dar legal doar judecatorul, pentru ca vorbim de procent aplicat unor fiinte indivizibile care voteaza.
    Legea spune 2/3 ( 0.66….)din numarul de alesi, nu din kg alesilor🤣. Un kg are 1000g, deci 2/3 din 15 kg pot fi 9.9 kg, dar omul nu poate fi impartit in 10/100/1000 bucati, ca 2/3 sa fie 9.9 consilieri.
    Daca cereau 2/3 la vot pentru o hotarare, cum obtineau 9,9 voturi? Sau acolo erau 10?🤣

    • Poate ne lamuresti si pe noi muritorii, domnu’ cu pitagora, de ce daca inversezi termenii inmultirii iti da alta cifra… 15*2/3 ?? Matematica are si ea regulile ei logice, hai sa le respectam, daca avem operatii cu fractii apoi hai sa facem cum trebuie adica 2/3*15/1, simplificam si ramanem cu 2*5/1*1 = 10/1 si iata cum facem noi 10 bucati intregi

    • Corect, plus ca daca aproximezi la 2 zecimale iti da 0.67

    • În logica dumneavoastra folositi o aproximare. Ori matematica este o știință exactă.
      Fără aproximare, 2/3= 0.(6), iar 0.(6) * 16 = 10

    • strict matematic….ESTI VARZA!!!! 1/3 nu face deloc 0.33. aia il aproximam noi. el face 0,3(3) pt ca nu se imparte exact. mai invata matematica.

    • „Strict matematic” daca faci rotunjire – sa zicem ca avansam la calcul numeric – ajungi la
      0,66666… 67 care inmultit cu 15 tot da mai mare decat 10.
      Numai ca, domnul primar pitagora a fost gestionar la aprozar si stie ca mereu se aproximeaza prin lipsa ca sa-si mai pun si el deoparte. Pic cu pic…
      Sa zicem mersi ca s-a dus – de ochii lumii – la doua zecimale si nu s-a oprit inainte de virgula

    • 2/3 nu este egal cu 0.66, ci cu 0.(6), adică „în periioada”. Credeam că s-a învățat asta in ciclul primar, ce naiba.
      Sau pentru copii de grădiniță, 5+5+5=15, deci doua treimi înseamnă 5+5=10, mama ei de treabă.
      Auzi, in senatul UPB, doctor pe deasupra 😠

  6. Le-a dat cu virgulă…

  7. Domnu Pitagora, ⅔ (doua treimi) din orice număr divizibil cu 3, va fi întotdeauna un număr întreg. Ex: ⅔ din 3=2; ⅔ din 9=6; ⅔ din 15=10.
    Cum ai ajuns tu la rezultatul 9,99 la 15 kg., numai tu ști.

  8. Pe scurt Precup este un borfaș ordinar!

  9. (2/3)*15=0.(6)*15=10

  10. Ironic este faptul că aritmetic 2/3 din 15 este 10. Judecătorul vine și spune că în cazul votului din CL este nevoie de 2/3 +1 vot, adică de 11 voturi. Un exemplu de lege neclară. Articolul din lege în care se spune că majoritatea este primul număr natural care este mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracției/procentului stabilite/stabilit prin lege la totalul membrilor organului colegial stabilit în condițiile legii, lua în considerare că de obicei calculul celor 2/3 nu dă un rezultat întreg. De ex 2/3 din 17 este 11,22 . Legea spune că majoritatea de 2/3 e reprezentată de 12 voturi. Calculul invers ne arată că pentru a avea 11 voturi sa reprezinte 2/3 sunt necesari 16 consilieri. Lege proastă.

  11. Primarul are doar 10 consilieri favorabili, asa ca interpretam legea si matematica sa iasa votul cu 10 nu cu 11. Politicienii……merg pana in panzele albe sa demonstreze ca au dreptate…..si le mai si place, nu si dau seama cand devin ridicoli

  12. Pentru domnul primar era mai simplu cu boabe de fasole

  13. Cand vorbim de milioane de euro calculez cum vreau eu, precizia calculelor o stabilesc eu!
    Si data viitoare sa faca legi care sa dea si exemple de calcul pana la 20 de consilieri ca sa nu mai trebuiasca sa fac eu calculele!

  14. Javrele astea modifica și matematica doar ca să fure, legile sunt pistol cu apa. La arme români!

  15. Avocatul Poporului ar face bine sa se sesizeze și pentru nerespectarea principiului UE „poluatorul plătește”, ratificat de RO prin OUG 195/2005 (Legea 265/2006).
    Primăriile sunt cele vinovate de abandonarea pe câmp , adică pe terenuri agricole, din jurul Capitalei a unor deșeuri din construcții (moloz), iar Admin. Locală ii amendează abuziv pe proprietari, din interese obscure, ca și cum ar fi persoane fizice „autorizate” pentru a curăța deșeuri abandonate ilegal de firmele care primesc autorizații de construcții și demolări de la Primării, proprietarii fiind privați de folosința propriilor terenuri. Avocatul Poporului ar trebui să stie că în RO Constituția garantează proprietatea privată și să împiedice abuzurile, care colmatează Justiția cu contestații.

  16. ce jitii! va dati seama daca la calcularea a 2/3 din 15 ei o dau cum vrea muschiul lor dar la un proiect de miliarde dorit de mafiotii astia cum calculau oare comisionul??????? iar tudor prisecaru asta…doctor in cazane cu aburi…luat la bani marunti si verificat lucrarea de doctorat…