G4Media.ro

Bursele au început tranzacţiile din 2019 în scădere, influenţate de perspectivele incerte…

Bursele au început tranzacţiile din 2019 în scădere, influenţate de perspectivele incerte ale economiei mondiale

Bursele au început tranzacţiile din 2019 în scădere, continuând evoluţia descendentă din 2018, pe fondul îngrijorărilor legate de încetinirea creşterii economice mondiale, relatează publicaţia The Washington Post, citată de News.ro.

Indicele Dow Jones al bursei din New York a scăzut la deschidere cu 350 de puncte, respectiv cu 1,15% din cauza datelor din China care au arătat încetinirea activităţilor din industria prelucrătoare în a doua mare economie a lumii.

Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite evoluează la rândul lor în scădere, cu 1,12%, respectiv cu 1,33%, continuând turbulenţele de la sfârşitul anului 2018.

Pieţele asiatice au fost afectate puternic în timpul tranzacţiilor, astfel că indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a coborât cu 2,77%, indicele compozit din Shanghai cu 1,15%, iar indicele japonez Nikkei 225 cu 0,31%.

Indicele pan-european Stoxx600 este în declin cu 0,8%, CAC40 al bursei din Paris cu 1,5%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,77%.

”De vină sunt datele slabe din China. China a publicat date slabe din industria prelucrătoare. Asta va obliga administraţia Trump să îşi dea seama că trebuie să încheie cât mai repede un acord comercial. Dacă datele sunt slabe acum, se vor înrăutăţi dacă negocierile vor tărăgăna”, a declarat Kenny Polcari, analist la Butcher Joseph Asset Management.

Pierderile de miercuri au loc după ce în 2018 acţiunile au înregistrat cel mai amplu declin din ultimul deceniu. Toţi cei trei indici ai bursei de pe Wall Street au încheiat 2018 cu scădere anuală. Astfel, Dow Industrial Average a încheiat anul 2018 cu o scădere de 5,6%, S&P 500 cu 6,2%, iar  Nasdaq Composite cu 3,9%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Pt G 4 et Co

    „Top 100 Firme din Romania. Minte Dragnea cand zice ca multinationalele declara profit prea mic?”

    „Mic preambul”

    „N-o sa cititi o asemenea ancheta in Ziarul Financiar. Fiindca ZF nu mai are chef de anchete, ci factureaza articole publicitare la greu si mimeaza presa de business.”

    „Nimeni nu a avut chef sa verifice pe cifre cat platesc cu adevarat multinationalele din Romania.

    „Inca un preambul. Da’ mai mare”

    Am avut chef eu. Am stat 15 ore in ultima saptamana sa scot date financiare de la PRIMELE 100 de companii din Romania. Am platit din banii mei toate aceste date, le-am structurat, le-am copiat, le-am cules, apoi le-am tehnoredactat ca sa vi le prezint.”

    „Campionii Romaniei la business (aia care-s linsi in fund in topurile Forbes sau topurile ZF) fac „bine” doar doua lucruri, absolut nesimtite, in Romania:

    1) declara profituri mici

    2) platesc sume absolut ridicole pentru profiturile mici declarate, caci profiturile astea tot lor le raman, noi discutam de 16 la suta din ce se declara, asta e oglinda profitului declarat, asta intra Statului Roman in buzunare

    Asadar, Dragnea NU minte in aceasta privinta. Si o voi demonstra oricati scuipati o sa imi iau.”

    http://www.corectnews.com/business/top-100-firme-din-romania-minte-dragnea-cand-zice-ca-multinationalele-declara-profit-prea-m

    • Iar adevarul se contureaza din toate cifrele de mai jos, din urmatoarele piese pe care le sustin cu CIFRE luate de la Registrul Comertului:

      – 85% din Top 100 Romania sunt multinationale

      – peste 90 la suta din multinationale declara profit infinitezimal fata de cifrele absolut babane de afaceri pe care le au

      – pentru faptul ca multinationalele ce opereaza in Romania declara profituri perfid de mici, impozitul de 16 la suta pe care il platesc pentru ele este insignifiant, cand ele scot in afara tarii toata mierea de ZECI de MILIARDE de EURO pe care o produc aici

      – sunt 12 firme detinute majoritar de Statul Roman. Acestea, cu rare exceptii, declara profituri incredibil de mari, ceea ce este absolut socant. Si bine. Fiindca multinationalele pot sa ia exemplu.

      – firmele detinute de oameni de afaceri ROMANI, cam putine in top 100, adica foarte putine, declara margini de profit foarte bune, peste media europeana sau mondiala a sectorului lor de activitate

      – exista in acest articol si un top al companiilor multinationale ULTRA NESIMTITE, care fac rapoartele contabile de final de an, zic eu, la misto: sa cititi topul, e mai jos, da’ fac si eu tizing ca sa nu va plictisiti. Ca tizing, va zic ca HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER SRL isi bate JOC de Romania scotand lemn de sute de milioane de euro din tara si declarand profit 1 la suta din cifra de afaceri. Ca lantul de magazine CORA o da Statului Roman prin gura si declara in batjocura profit de sub 900 000 de euro pe 2017. Ca nesimtitul de Tiriac declara pierderi pe Tiriac Auto, in conditiile in care a rulat 300 de milioane de euro pe 2017. Sa stati sa cititi.

    • „Pana sa il injuram sau nu pe Dragnea ca vrea sa impuna o „taxa pe lacomie”, dati-mi voie sa va spun ca nu el a inventat conceptul, ci ditamai Consiliu Uniunii Europene, in care cu totii trebuie sa credem, nu-i asa, caci suntem o tara pro-europeana?!

      Ia, haideti sa citim Directiva UE 1164 din 2016, adoptată de Consiliul UE:

      „Actul legislativ european urmăreşte ca multinaţionalele care activează în statele membre UE să nu mai poată ocoli impozitarea profiturilor reale realizate în ţările unde-şi derulează afacerile.
      Această directivă subliniază că, „în efortul de a-şi reduce obligaţiile fiscale globale, grupurile de societăţi au recurs din ce în ce mai mult la erodarea bazei impozabile şi la transferul profiturilor (BEPS)” (aici si linkul, ca sa nu existe discutii)”

      Link catre directiva
      https://publications.europa.eu/ro/publication-detail/-/publication/029ea67e-4d76-11e6-89bd-01aa75ed71a1

    • Se pare ca dvs. centrati si tot dvs. dati si cu capul. Mai bine scrieti dvs. un articol de la cap la coada, e mai corect.