G4Media.ro

UPDATE Bușteni: Femeia care a căzut de la înălțime din Brâna Mare…

Sursa Foto: Captura/Facebook

UPDATE Bușteni: Femeia care a căzut de la înălțime din Brâna Mare a Morarului și bărbatul care o însoțea, găsiți decedați

UPDATE 23.00: 

Femeia care a căzut sâmbătă seara din Brâna Mare a Morarului, din masivul Bucegi, dar şi bărbatul care o însoţea şi care a cerut ajutorul salvamontiştilor, au fost găsiţi decedaţi de către echipele de intervenţie.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, salvatorii montani au ajuns la locul accidentului unde au găsit două persoane decedate. „Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată şi a căzut şi el. Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine”, precizează sursa citată.

Conform informaţiilor transmise de Salvamont Prahova, fata era alpinistă iar ajutorul salvatorilor montani a fost solicitat de coechipierul ei. Se pare că, înainte de sosirea echipelor de intervenţie, bărbatul ar fi încercat să ajungă la ea dar a căzut și el.
Acţiunea salvamontiştilor a fost foarte dificilă din cauza întunericului, a temperaturilor scăzute, a terenului acoperit cu gheaţă şi acumulări de zăpadă.

UPDATE 21.00: Salvamontiştii din Buşteni şi cei ai Serviciului Judeţean Prahova intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea unei femei care a căzut de la înălţime din Brâna Mare a Morarului.

„Acţiunea este deosebit de dificilă, se intervine în situaţie de risc maxim, în condiţii de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata şi acumulări de zăpadă pe versanţi”, transmite Dispeceratul Naţional Salvamont.
Reprezentanţi ai Salvamont Buşteni au declarat pentru News.ro că salvatorii se folosesc de echipamentul de alpinism pentru a putea ajunge în zona în care femeia ar fi căzut.
La ora transmiterii ştirii, nu se știa în ce stare se află femeia, surse din rândul salvatorilor declarând că nu se poate comunica cu aceasta.
Informația iniațială

Conform datelor furnizate de coordonatorul Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, un bărbat a semnalat faptul că o femeie a căzut din Brâna Mare a Morarului, una dintre cele mai dificile zone din Bucegi.

Pe munte, zăpada este îngheţată, iar vântul bate cu putere, acţiunea salvatorilor fiind una foarte dificilă.

Serviciul Salvamont Prahova a precizat că traseul respectiv este unul de creastă şi, cel mai probabil, femeia practica alpinism.

Sursa Foto: captura/facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

  1. Unde se duc doamnele cand se duc la munte? Pai umbla doamnele prin cele mai nerecomandate locuri. Acum, fraierii angajati pe salarii minime trebuie s-o salveze pe doamna.

    • Nici la ospiciu, nici spart seminte, musai la comentat…

    • Genul de butonagiu pe netflix.cu.burta bare :)) care se sperie daca Busu anunță mâine ploaie

    • moderatori mai exista pe site-ul asta sau ne cereti donatii ca sa suportam comentariile tuturor retardatilor facuti la betie?

    • La cratita si crosetat a fost si mama ta si uite ce a iesit din ea ! Si poate ai o fiica ori o sa ai si o s-o imbibe unu in duhoare de cratita. Apropos, bucataria noastra e o otrava pentru corp asa ca daca romancele ar sta mai putin la cratita si ar face mai multa miscare am avea mai putini diabetici si cardiaci.

    • Acum, ca aveti partid, v-au dat si calculatoare? Du-te mai gogomane si bea-ti vodca!

  2. Au făcut ceea ce le plăcea. Somn ușor

  3. Doua sacrificii inutile.

  4. Imi pare rau sa aud ca ambii au decedat, cu atat mai mult cu cat barbatul a riscat si a platit cu viata in incercarea de a-si salva partenera. Ce nu stiu si tare as vrea sa aflu este daca traseele acestea pentru alpinisti sunt monitorizate si inchise in functie de conditiile meteo, starea lor si alte criterii. Ma gandesc si eu, un profan in ale alpinismului si trasee montane, daca se poate limita cumva producerea accidentelor din cauza necunoasterii pericolului suplimentar.

    • so what daca „sunt limite”?
      la mare…steagul rosu…rumanul nostru cretin si plin de sine se duce in larg…ca asa vrea muschiul lui…
      iar salvamarul, cu o leafa de cacat trebuie sa-si riste viata pentru un bou/vaca
      asa ca, pana nu exista amenzi de mii de euro, rumanul nostru nu o sa respecte nici o limita…nici la munte, nici la mare…

    • nu stii ca in romania fiecare face ce vrea? in plus ce ma dispera e ca viata nu mai are pret. si ce daca ma imbolnavesc de covi mor si gata zic unii? well, somn usor…a trai la intensitate mare e sa ai 10 copii de la orfelinat si sa le dai o educatie si sa le transmiti niste valori,in rest, chiar nu ma intereseaza ce face fiecare, poti muri si pe magheru cind iti cade o caramida in cap sau poop de la catel.

    • @Junele – Cei doi cunosteau pericolul la care se expun, ca la orice sport extrem. Nu poti sa inchizi muntele ca sa nu fie accidente. Atunci Himalaya ar fi mereu inchis.
      @cucu – Fiecare alege ce vrea sa faca. Unii ajuta pe altii, altii vor sa simta adrenalina singuri. De unde stii ca cei doi nu au facut acte caritabile in viata? Prea usor arunci cu venin, chiar daca viata aici ne uzeaza moralul tuturor.

    • Sunt trasee inchise pentru omul de rand. Un alpinist nu e un om cu echipament de catarare (coarda, piolet, coltari s.a.m.d ). Un alpinist este un om pregatit fizic si psihic sa faca ceea ce face. Are un echilibru pe care nu-l gasesti la omul de rand. Daca se intampla sa mai si cada este pentru ca accidentele se intampla, nu ai ce face. Ei au evaluat la fata locului vremea, starea zapezii si daca va sperie faptul ca era gheata pe traseu aflati ca asa e iarna la munte.
      Cati dintre voi, ca soferi, nu ati trecut prin situatii delicate desi poate ati respectat toate regulile de circulatie – un petic de gheata, un obstacol neprevazut?
      Respectati-le memoria!

    • traseele marcate pot fi interzise in functie de sezon/conditii meteo .traseele de alpinism sunt trasee adeseori „nemarcate” si iti cam asumi consecintele,indiferent de sezon. legal, salvamontul iti poate da amenda si in toiul verii daca te abati de pe trasele marcate,parcul bucegi fiind parc national,cu statut special. se pot limita accidentele prin cursuri de avalansa, de intelegere a riscurilor aferente. din pacate in perioada asta decembrie-ianuarie se intampla cele mai multe accidente. pe scurt, zapada nu este inca suficient de stabila, din cauza vantului puternic si a condiitilor meteo se formeaza de regula 2 straturi care aluneca intre ele.

  5. Gogu și Vasile C e bună ar fi o dictatură a bunului simț…

  6. Vasilica, Gogutza, Mariana Aveți dreptate fetelor , e greu la cratiță … Și gândirea, bunul simț, măsură în toate … Dar nu-i nimic scăpați curând de povară asta… Ciao piți, ciao !

  7. Vasilica, Gogutza, Mariana … Vai fetelor , e greu la cratiță. Nu? Și asta cu gândirea, bunul simț, măsură … Dar nu mai durează mult chinul… Ciao pisi ciao !

  8. Jenant, comentarii inutile si neavenite. Spre surprinderea mea, am gasit comentarii decente si pertinente la Plictisitu (care, la drept vorbind, nu e tocmai pe profilul meu)

    • Al tau in care din cele doua categorii intra si ce relevanta ar avea aici un profil sau altul ?
      Aici unii arunca cu mizerie in doi morti iar altii incearca sa le pareze aruncarea.
      Oglinda oglinjoara ?

  9. Își asuma pt viata lor, dar cine își asuma pt viata salvamontiștilor și a salvamarilor? De ce sa moara un salvamar înecat încercând sa scoată din apa un dement? Doar fiindcă e plătit de primărie?

    • Brâna Mare a Morarului este un traseu de creastă, foarte expus, chiar în condiții de vară. Iarna este categoric un traseu alpin dificil și ca atare interzis pentru turiști. Remarca șefului Salvamont cu privire la faptul că cei doi erau alpiniști, înseamnă diferența dintre turist și alpinist. Înseamnă totodată că cei doi se aflau acolo în cunoștință de cauză și nu erau din rândul acelora care se mai avântă câteodată – în totală necunoștință de cauză, fără echipament și fără abilitățile necesare – să coboare iarna pe Jepii Mici. Probabil că nu au evaluat pericolul pe care l-a cauzat vântul deosebit și starea zăpezii de pe creastă. Dar nu știm sigur și probabil nici nu vom ști. Considerând că aveau tot echipamentul necesar ( colțari, piolet, corzi, cască etc. Etc ) evident se pune în balanță și condiția fizică și mai ales tehnica de deplasare avute. Este complet primitiv și neavenit orice comentaria care ia în derâdere accidentul sau pune întrebarea ”ce-au căutat acolo ”. Dumnezeu să-i odihnească în pace

  10. Nu trebuie să-i judecam. Este foarte ușor. Ca orice sport extrem, te poate paște pericolul la orice pas. O mica neatenție și ești pierdut. Muntele face victime tot timpul, chiar și din în rândul celor experimentați. Dumnezeu sa ii ocrotească.

  11. Și mersul cu mașina pe drumurile României tot un sport extrem este vine un bezmetic și nevinovat bati la porțile lui nea Petru .
    Așa că tre sa le respectam și celor doi decizia de a se urca pe munte când vor ei poate că pasiunea lor pentru munte e la fel de mare că și prostia unora ce își dau cu părerea doar sa vorbească și ei .
    RIP

  12. Am aflat si ceva foarte interesant:salvatorii se folosesc de echipamentul de alpinism pentru a putea ajunge în zona în care femeia ar fi căzut.

  13. Ce neam, frate! „Ce căutau acolo?Asa le trebuie! De ce să moară salvamontistul? ”
    spune rinocerul 1. „Femeia la cratiță ,că e grasă și urâtă. Românul are burtă și miroase etc etc” spune rinocerul 2. Pentru rinocerul 1: traseele de risc sunt închise pentru turiști, iarna, în sensul că nu te arestează, dar la începutul unui astfel de traseu scrie :”Traseu inaccesibil iarna.” sau „Nerecomandat iarna”. Ești avizat. Cine merge acolo, știe ce-l așteaptă. Salvamontistul care participă la salvare evaluează, înaintea unei operațiuni, riscurile la care se expune și, dacă îi periclitează viața, poate refuza. Nu refuză din onoare, mândrie. Se presupune că sunt pregătiți pentru orice situație de criză. Pentru rinocerul 2: Ia spune, bade, mumă-ta nu din cratiță ți-o dat caș sau oi fi mâncat direct de pe jos?” Femeile care stau la cratiță, nu sunt mame care pentru o gură de naparca învârt polonicul, care a transformat casul înghițit în venin și frustrare?Românul dacă nu zice ceva răutăcios, ceva prin care obține satisfacția că el a scăpat, altul, nu, nu e român, e civilizat… și asta îl oftica. Să nu cumva să analizați echidistant că, ferească Sfântul! , poate vă emancipati!