G4Media.ro

Buyback și Sustenabilitate: Cum ajută Flip companiile să reducă e-waste-ul

Buyback și Sustenabilitate: Cum ajută Flip companiile să reducă e-waste-ul

Flip, tânărul start-up românesc care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor și tabletelor, este lider în domeniul buyback-ului din România, serviciu prin care aduce o schimbare semnificativă în modul în care companiile gestionează telefoanele vechi. Cu serviciul său de buyback, Flip oferă o soluție financiară avantajoasă, contribuie la reducerea e-waste-ului, având un impact pozitiv asupra mediului.

Buyback: Telefoanele vechi ale companiilor primesc o nouă viață

Cu Flip Buyback, companiile pot vinde rapid și eficient flota de telefoane pe care nu le mai folosesc. Telefoanele care ajung la Flip prin buyback sunt recondiționate la cele mai înalte standarde din industrie, și sunt reintroduse în circuit, primind o nouă viață. În plus, Flip este cel mai mare provider de buyback din țară, lucru ce garantează procese digitale eficiente și evaluări precise.

Flip oferă soluții companiilor care aleg să reducă emisiile de carbon sau chiar să devină carbon-neutral prin intermediul unui serviciu sigur de buyback și management al întregului ciclu de viață al telefoanelor mobile. Companiile au devenit mai atente la principiile de sustenabilitate fiindcă, începând cu anul 2019, companiile din România cu mai mult de 500 de angajați sunt obligate prin lege să raporteze integrarea factorilor ESG, iar serviciul de buyback asigură atât reducerea emisiilor de carbon, cât și cantitatea de e-waste.

Companiile au, de obicei, nevoie de mai mulți actori diferiți pentru a-și gestiona nevoile afacerii când vine vorba de telefoanele mobile, în schimb Flip se ocupă de întregul proces, de la colectare, la ștergerea în siguranță a datelor de pe telefoane, și, desigur, întregul proces de recondiționare și reintroducere pe piață. Marile companii pot adopta practici responsabile și în ceea ce privește echipamentele electronice –  un telefon de doi ani sau doi ani şi jumătate, schimbat de o companie, poate avea șansa la o nouă viaţă. Companii din diverse domenii, precum retail, energie, financial industries și FMCG au apelat deja la serviciul de buyback oferit de Flip, iar astfel au contribuit la reintroducerea pe piață a sute de telefoane, și au recuperat un buget pentru alte investiții.

Reducerea e-waste-ului: parteneriat pentru un mediu mai curat

E-waste-ul, reprezentat în mod alarmant de aproximativ 54 de milioane de tone anual conform datelor Programului de Mediu al Națiunilor Unite, reprezintă o problemă globală presantă. În primii 3 ani de activitate, Flip a contribuit la salvarea a peste 3100 de tone de CO2, echivalentul capacității de absorbție a 4 păduri de dimensiunea Parcului Herăstrău.

Într-o lume în care doar 17% din aceste deșeuri electronice sunt reciclate, România se confruntă cu o situație și mai acută, cu un grad de circularitate de aproximativ 1%, comparativ cu media europeană de 13%, conform Eurostat. Este evident că intervenția este imperativă, și aici intervin responsabilitatea comună și soluțiile inovatoare propuse de companii precum Flip, care nu doar minimizează impactul e-waste-ului prin serviciul de buyback, dar și contribuie la o transformare esențială a mentalității și practicilor legate de gestionarea deșeurilor electronice în mediul de afaceri.

Flip Business: Sustenabilitate pentru companii

Flip Business oferă servicii specializate pentru companii, ajutându-le să implementeze strategii de sustenabilitate. Telefoanele vândute în regim buyback sunt supuse unui proces de verificare riguros, trecând prin 67 de puncte de control, atât hardware cât și software, și au garanția securității datelor, datorită certificatului ISO 17065 de ștergere a datelor. Cu peste 9000 de companii deja beneficiare ale serviciilor B2B Flip, acestea sunt cu un pas mai aproape de atingerea obiectivelor ESG.

Companiile au opțiunea de a achiziționa telefoane recondiționate pentru angajați, la prețuri reduse cu până la 40%. Acest lucru aduce economii semnificative și contribuie în același timp și la reducerea amprentei de carbon. Flip Business vine cu beneficii suplimentare, precum un consultant dedicat, posibilitatea de finanțare pentru IMM-uri și procese de testare care asigură 100% funcționalitatea telefoanelor.

Cu un simplu mesaj pe https://flip.ro/business/cumpara/, companiile pot afla mai multe despre beneficiile Flip Business și cum pot contribui la reducerea e-waste-ului, un pas vital în protejarea mediului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. La câtă reclamă li s-a făcut, ar fi bine să fie liderul.
    Că de recondiționat, sigur nu le recondiționează, și, când o fac, o fac slab.
    Doar le cumpără la preț de 2 lei și le vând iarăși la preț de 4 lei.

    Nu avem muncitori, iar asta e lucru cunoscut. Tehnicieni pentru reparat telefoane, unde trebuie mână foarte bună și fină, cu atât mai puțin avem.

  2. Nu mai promovati toti bisnitarii, exact cum zice cineva aici.. iti da 2 lei si ei vor sa il vanda cu 4 sau 8 lei daca se poate,

  3. Probabil schimbă doar carcasa şi eventual bateria. Mare afacere

    • Of, dle…
      Să schimbi carcasa înseamnă, practic, reasamblarea întregului telefon. Nu face asta aproape nimeni.

      Bateria vezi bine la ei pe site că nu schimbă decât la cerere. Și am o îndoială că cu una de la terți care lucrează bine (PolarCell pentru iPhone, spre exemplu), ci pun ce prind la mână, având în vedere prețul cerut. Cât despre original, dacă o să te informezi, producătorii de telefoane păstrează în general bateriile de calitate pentru producția de telefoane noi. Piese de schimb oferă ce au mai slab.