G4Media.ro

Călătorii care sosesc în Marea Britanie ar putea fi nevoiţi să efectueze…

Călătorii care sosesc în Marea Britanie ar putea fi nevoiţi să efectueze două teste COVID-19

Marea Britanie preconizează ca toate persoanele care sosesc pe teritoriul ţării să realizeze, după sosire, două teste pentru depistarea COVID-19, pentru a evita importul unor cazuri de infectare cu noile variante ale coronavirusului, a scris marţi presa britanică, informează AFP.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, urmează să anunţe marţi, în faţa deputaţilor, această măsură care prevede, potrivit presei, un test efectuat în cea de-a doua şi cea de-a opta zi a carantinei obligatorii de zece zile.

Acestea se adaugă la obligativitatea, pentru toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit, prezentării unui test negativ anti-COVID-19 realizat înainte de plecare.

”Consolidarea regimului nostru de testare pentru a-i acoperi pe toţi cei care sosesc în timpul perioadei de izolare va oferi un nivel de protecţie suplimentară şi ne va permite să depistăm mai bine noile cazuri care ar putea ajunge în ţara noastră, oferindu-ne mai multe oportunităţi pentru detectarea unor noi variante”, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, fără a furniza alte detalii.

Ministrul Matt Hancock ar urma să detalieze totodată modalităţile de carantină în hoteluri începând din 15 februarie pentru rezidenţii britanici care sosesc din circa 30 de ţări considerate ca având risc ridicat, în special Africa de Sud, unde circulă o nouă variantă a coronavirusului considerată mai virulentă.

În Marea Britanie, care a înregistrat un bilanţ de aproape 113.000 de decese, cel mai grav din Europa, este în prezent în vigoare un lockdown strict instituit după o creştere a numărului de contaminări atribuite unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei.

Autorităţile se bazează pe vaccinare pentru a putea relaxa restricţiile în mod progresiv şi au administrat aproape 12,3 milioane de prime doze de la debutul campaniei de imunizare, la începutul lui decembrie.

În paralel, a fost întărit dispozitivul de la frontiere, de teamă de a nu importa variante rezistente la vaccin. Un studiu a demonstrat o eficacitate slabă vaccinului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford la tineri adulţi împotriva formelor uşoare de COVID-19.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Misto poza.
    In alta ordine de idei, de ce doua teste, are Boris emotii la numai unul?

    • De ce:
      1. pentru ca un test are 80% sanse sa descopere infectia
      2. pentru ca in primele zile sunt sanse mari ca un rpoaspat infectat sa nu fie detectat de un test
      3. ca masura de bagare in seama tipic britanica, ca sa para mai cu mots decat altii

      Cate putin din fiecare

  2. Mie mi se pare ca, desi vaccinarea avanseaza rapid in UK, se lauda englezii ca ce destepti au fost ei ca au iesit din UE si pot acum sa ne ia fata la vaccinare, sunt primii din lume la nr de doze / cap de locuitor etc., masurile restrictive cresc. Creste si paranoia si isteria…
    Daca tot ii tii in carantina, de ce mai ceri teste peste teste? Asta cu 2 in timpul carantinei chiar nu inteleg. De ce nu doar unul la final? Daca tot tii oamenii izolati, de ce mai ceri test si inainte de plecarea de acasa?
    Mai bine se inchid complet la ei acolo pe insula si nu mai lasa pe nimeni sa intre/iasa si gata. Au rezolvat problema. Mananca pestele ala pe care nu il mai ia cu japca UE de la ei.