G4Media.ro

Calitatea aerului: 21 de depășiri ale valorilor medii anuale la Iași, în…

Sursa foto: Pixabay

Calitatea aerului: 21 de depășiri ale valorilor medii anuale la Iași, în 2023 / Anul trecut nu s-a înregistrat nicio depășire / De șase luni, două din cele șase stații de înregistrare a calității aerului din municipiu sunt defecte

Monitorizările asociate calității aerului din municipiul Iași nu se fac în prezent la capacitate maximă, deoarece doar 4 din cele 6 stații existente înregistrează valorile zilnice. Situația trenează de aproape 6 luni, anunță Agenția de presă Rador.

Directorul Agenției de Protecția Mediului Iași, Galea Temneanu, a precizat că la stația de monitorizare a traficului din Podul de Piatră este defect mecanismul de ventilație, iar la stația de fond industrial din zona Tătărași nu funcționează alimentarea electrică.

”Aceste defecțiuni nu pot fi remediate sau decontate, dacă vreți, de Agenția pentru Protecția Mediului Iași, ele fiind proprietatea ministerului. Noi am notificat aceste defecțiuni la nivelul central, urmând, sperăm noi, ca în cel mai scurt timp acestea să poată fi reparate și repuse în funcțiune pentru a avea imaginea completă a stării calității aerului în municipiul Iași. Pentru municipiul Iași, având în vedere funcționarea completă a stației de fond urban cu o reprezentativitate de câțiva kilometri pătrați, putem avea imaginea calității a aerului la nivel de municipiu”, spune directorul APM Iași.

Anul trecut nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor medii anuale nici la indicatorii de poluare PM10 și PM2,5.

De la începutul acestui an, la cele patru stații funcționale din municipiul Iași, au fost înregistrate 21 de depășiri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ați votat PSD și PNL 55%, vă meritați cancerul la plămâni.

  2. Problema vine dinspre zona de conflict. Acolo e dezastru ecologic produs de la atâtea explozii și incendii.