G4Media.ro

EXCLUSIV Camelia Pricopie, fostă chimistă la o unitate SRI, actuală angajată la…

sursa foto: Pixabay

EXCLUSIV Camelia Pricopie, fostă chimistă la o unitate SRI, actuală angajată la BNR, este susținută de PSD ca vicepreședinte al Autorității de Audit din Curtea de Conturi. Este soția lui Remus Pricopie, propus de PSD premier în 2020

Secretarul general al Senatului a transmis vineri președintelui comisiei parlamentare pentru buget candidaturile depuse de Camelia Pricopie și Cătălin Ghinăraru pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Urmează audierea candidaților și votul în plen. Camelia Pricopie este suținută de PSD, potrivit surselor G4Media. Ea este soția rectorului SNSPA, Remus Pricopie, fost ministru al Educației susținut de PSD.

  • Update 15.07: Comisiile reunite de buget, finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidatura Cameliei Pricopie pentru funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, potrivit Agerpres. Plenul Parlamentului urmează să voteze, marţi, asupra propunerii pentru Curtea de Conturi.

Autoritatea de Audit este o instituție-cheie în gestionarea fondurilor europene. După aderarea la UE, Autoritatea de Audit are rolul de a analiza modul în care sunt cheltuite fondurile UE. Postul a rămas vacant după ce Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău, arestat preventiv într-un dosar de corupție.

Camelia Pricopie lucrează acum la BNR, potrivit CV-ului său, pe postul de consultant de strategie. Ea lucrează în Banca Națională din 2012.

Anterior, a fost angajată ca expert la UEFIS-CDI (Unitatea executivă de finanțare a învățământului superior) în perioada 2009-2012.

Timp de opt ani, în perioada 1997 – 2005, Camelia Pricopie a fost chimistă la o unitate militară a SRI (UM 0232), potrivit CV-ului său.

CV-ul său oficial arată că a absolvit Facultatea de Chimie a Universității București (1995), ASE – Facultatea de Economie (2008), Master la SNSPA (2006), Doctorat la ASE (2011), Institutul Diplomatic Român (2012).

Soțul Cameliei Pricopie este Remus Pricopie, actualul rector al SNSPA (aflat la al treilea mandat) și unul dintre cei mai influenți rectori din România.

În 2020, Remus Pricopie a fost propus premier de PSD și Pro România, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură.

Remus Pricopie a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în decembrie 2019, după ce SNSPA a organizat singura dezbatere la care Klaus Iohannis a fost prezent înaintea alegerilor prezidențiale din 2019, potrivit Edupedu.ro.

În 2015, Remus Pricopie a devenit președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, instituție fondată de Gabriel Oprea, potrivit HotNews.ro.

Remus Pricopie (53 de ani) a fost ministru al Educației în guvernul Ponta, în 2012-2014, alături de Mihnea Costoiu care era ministru delegat pentru Învățământ Superior.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE !

  2. ISI UPLE CARDUL LA BENERE ALATURI DE CAMARAZI SI TOVARASI.

  3. Tot e bine ca nu o propun pe soacra lui pri-copie-xerox ăsta, mai au o urmă de responsabilitate.

  4. Informațiile, resursele și instituțiile țării sunt controlate de grupări mafiote de securiști vechi și noi. Câtă vreme serviciile secrete sunt SRL-uri necontrolate civil, mafia lor va continua să ne fure, cum o face de peste trei decenii. Urmăriți unde și cum se scurg banii, puterea și aflați grupările infracționale organizate cu epoleți. România este o „democrație originală” care este „ghidată” de mafia serviciilor secrete. Alegerea liberă este o iluzie câtă vreme ei controlează toate mediile, începând cu presa și ce informații circulă. Prea puțină presă liberă.

  5. 1 sinecura, 2 sinecuri, substantiv feminin. sic! sunt sute de oameni mai bine pregatiti decat matracucele astea, care ar ridica tata din cacao, dar n-au incotro si pleaca spre tari mai calde.

  6. Eu propun ca doamna sa nu mai piarda vremea ci sa fie numita prim ministru iar sotul cu atat de multa experienta cred ca merita si el macar presedinte.
    Si- o sa fie Romania in familie, episodul al doile din serialul Noi cei din linia intai, primul episod fiind Romania educata.

  7. Numai gasti in toate functiile Statului.
    Nu mai conteaza pregatirea si priceperea, doar sa fii in Cosa Nostra (PSD sau PNL, aceeasi Mărie).

  8. Este EXACT ce au votat românii.

    • O numire benefica .
      Daca se face o analiza economico-sociala corecta , perioada cea mai prolifica privind rezultatele in lupta anticoruptie, a realizarii veniturilor, taxelor, si impozitelor datorate catre buget, si incasate, este perioada in care SRI a fost introdus oficial, la vedere sau sub acoperire, in orice structura a statului, inclusiv entitati private, sub acoperire .
      Cum este si in occident .
      Pt ca majoritatea organelor de control, institutii, oameni politici, firme private si de stat, etc , care ar fi dorit sa faca o afacere, sa corupa, sau sa fie corupt, se gandea inainte de a face o fapta infractionala, ca :
      – ,, daca este de la SRI ? ,,.
      Iar in actuala conjunctura internationala si nationala, nu ar fi din nou necesar ?

  9. Daca se face o analiza economico-sociala corecta , perioada cea mai prolifica privind rezultatele in lupta anticoruptie, a realizarii veniturilor, taxelor, si impozitelor datorate catre buget, si incasate, este perioada in care SRI a fost introdus oficial, la vedere sau sub acoperire, in orice structura a statului, inclusiv entitati private, sub acoperire .
    Cum este si in occident .
    Pt ca majoritatea organelor de control, institutii, oameni politici, firme private si de stat, etc , care ar fi dorit sa faca o afacere, sa corupa, sau sa fie corupt, se gandea inainte de a face o fapta infractionala, ca :
    – ,, daca este de la SRI ? ,,.
    Iar in actuala conjunctura internationala si nationala, nu ar fi din nou necesar ?