G4Media.ro

Camera Comunelor a aprobat legea care cere amânarea Brexit-ului, actul mai trebuie…

sursa foto: Facebook

Camera Comunelor a aprobat legea care cere amânarea Brexit-ului, actul mai trebuie să treacă de Camera Lorzilor

Camera Comunelor din Marea Britanie a adoptat miercuri seară, în fază finală, legea care cere amânarea Brexit-ului, dându-i o nouă lovitură premierului Boris Johnson, pentru a împiedica o ieşire fără acord din UE la 31 octombrie, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Actul normativ a fost adoptat cu 327 de voturi ‘pentru’ şi 299 ‘împotrivă’ în a treia şi ultimă lectură.

Actul normativ va ajunge acum în Camera Lorzilor, unde urmează să fie dezbătut probabil timp de mai multe zile.

Premierul Boris Johnson a reacţionat imediat şi a spus că actul normativ pune efectiv capăt negocierilor privind Brexit-ul.

El a mai declarat că legea adoptată îl forţează pe premier să capituleze în negocierile cu UE şi că privează Marea Britanie de dreptul de a decide cât de mult ar trebui să stea în UE.

Johnson a declarat totodată că guvernul nu poate funcţiona dacă parlamentul refuză să adopte ceea ce el propune.

El a spus de asemenea că trebuie să aibă loc alegeri la 15 octombrie.

Citește și

Marea înşelătorie Brexit a premierului Johnson

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Marea Britanie e o tara cu multa glorie si multe lucruri faine si oameni destepti, dar asta nu o face mai speciala sau imuna la multe tampenii si multi prosti, desi a fost mai norocoasa pana in acum din punct de vedere istoric. Orice tara e usor sa cada prada ideilor tampite la moda sau prostilor. Ideile tampite sunt de multe feluri, uneori malefice alteori relativ benigne. De exemplu, cine citeste presa sau productia academica americana recenta e frapat de un anume provincialism globalizant, nu stiu cum sa ii spui altfel. SUA are si a avut istoric o problema serioasa cu sclavia, segregarea si rasismul impotriva negrilor, dar acum ca sa se ispaseasca unii au inventat un vocabular academic complet paralel cu istoria. Nu ma refer doar la faptul ca acolo e calificat prin contagiune se rasism ceea ce pe aici s-ar chema xenofobie, ca e vorba tot de caucazieni, extinderea termenului are in optica lor provinciala proprie o justificare, desi e greu de inteles din afara dar cum ei se considera lumea intreaga ca la World Championship of Baseball e greu sa ii contrazici ca nu ai un limbaj comun. Dar acum citesti chestii cum ca capitalismul a inventat sclavia, ca si cum nu ar fi existat anterior si in colonii sclavia nu a foat importata de la regi africani care vindeau si vanau sclavi, adica poti sa zici ca poate de la un punct incolo a inlesnit-o sau a mentinut-o dar ca capitalismul a inventat sclavia nici Marx nu a gandit asta. Si alte chestii. Relativismul cultural se aplica si cand e vorba de triburi primitive si cans e vorba de popoare moserne apropiate. E greu sa intri in referintele culturale si istorice ale Marii Britanii sau ale SUA chiar daca te uiti toata ziua la filme americane si ai citit toata literatura engleza. Romania are complexul de fi occidental, Marea Britanie pe cel de a fi mai speciala decat Europa continentala. Franta are complexul de a fi grozava, cea mai grozava din lume nu doar din Europa daca s-ar putea, Franta e Franta cum zicea Charles de Gaulle cand a transformat o tara care a capitulat si colaborat cu dusmanul intr-o tara invingatoare catusi de putin sub Marea Britanie la masa pacii…

    • Nu capitalismul a inventat sclavia, doar a transformat-o intr-o versiune moderna. De fapt nu capitalismul e problema, ci bancile centrale sunt. Totul a inceput in 1913 cu infiintarea Bancii Federale a SUA (care este o banca privata de fapt). Suntem toti sclavii bancherilor.

  2. „De fapt”, niște omuleți mici si negri, asemănători migranților zburdă prin tărtăcuța unora și le susură povesti de speriat copiii, cu bancheri răi și capitalism urât.

  3. ASA< BAIETI ! Dati-i bataie ! ANTIAMERICANISMUL trebuie sa-si faca loc si in Romania ! De ce numai in UE !

    • Nu ma intelege gresit. Iubesc capitalismul, sunt pro America, pro occident, pro democratie. Ce consider ca e o problema este curentul sistem financiar- FIAT – bazat pe nimic, in care inflatia introdusa de banci (prin quantitative easing si fractional reserv lending) iti fura din buzunar. Avem nevoie de revenire la gold standard + cryptomonede (pentru tranzactii online si la mare distanta). In felul asta daca vei face economii nu ti le va manca inflatia si bancile nu-ti vor putea imprumuta bani pe care de fapt nu ii au ( prin fractional reserve lending).