Camera Deputaţilor/PMP, USR, PNL solicită ca Iordache să demisioneze / Iordache spune că Dragnea i-a delegat atribuţiile de preşedinte
Deputaţii PMP, USR, PNL i-au solicitat, miercuri, în plen, vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, să-şi dea demisia din funcţie şi să predea conducerea şedinţei, în timp ce Iordache a făcut public documentul prin care Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei, transmite Agerpres.
„Fac apel la bărbăţia din PSD.(…). Vreau să supun: când v-a convenit, aţi întors votul în plen. Fac apel la bărbăţia din PSD şi supun la vot revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Solicit să fie supus pe ordinea de zi, că plenul este suveran, revocarea din funcţie a preşedintelui Liviu Dragnea”, a spus liderul grupului PMP Eugen Tomac.
Preşedintele USR, Dan Barna, a spus că Florin Iordache nu mai poate conduce şedinţa de plen.
„Sunteţi în eroare flagrantă. Vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache, nu poate conduce şedinţa. Nu este vorba de revocare, ci despre conducerea şedinţei. CCR spune că plenul este suveran, iar chestiunea retragerii susţinerii grupului care v-a numit este în cazul revocării. Aici este vorba despre conducerea şedinţei. Domnule Iordache, conduceţi ilegal şedinţa. Nu aveţi dreptul că conduceţi această şedinţă. Este abuziv”, a spus Barna.
Deputatul Victor Ponta a amintit de data de 3 iulie 2012, când a fost schimbată Roberta Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, menţionând că această situaţie se aplică în prezent.
„Aş vrea să intervin pe procedură în numele celor care se aflau în 3 iulie 2012 în această incintă. Am supus la vot schimbarea din funcţie a Robertei Anastase. Acolo a fost un document foarte bine scris, inclusiv de domnul Iordache şi grupul PDL a invocat că nu este de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui lucru şi atunci PSD a spus că plenul este suveran. S-a supus la vot şi plenul a decis şi a fost schimbată Roberta Anastase. Trebuie să facem exact cum am făcut în data de 3 iulie 2012”, a spus Ponta.
„Ar fi cazul să ne amintim că suntem în Parlamentul României, în templul sfânt al democraţiei. Un loc unde se lucrează şi cu majoritate şi cu minoritate. Dl. Iordache nu decideţi în mod arbitrar şi abuziv, ci plenul este suveran. Nu fiţi laş! Dacă aveţi majoritate, arătaţi-o prin vot. Aveţi curaj?”, i-a spus lui Iordache deputatul PNL Florin Roman.
În replică, Florin Iordache a citit documentul prin care Liviu Dragnea îi deleagă atribuţiile de preşedinte al Camerei pentru data de 5 decembrie. „Data de 4 decembrie 2018, decizie privind delegarea atribuţiilor preşedintelui Camerei Deputaţilor. În data de 5 decembrie atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor este exercitată de Florin Iordache. Deci toată expunerea dumneavoastră este contrară regulamentului. Mai studiaţi şi mai citiţi”, a răspuns Iordache.
El s-a adresat lui Victor Ponta spunând: „Bănuiesc că atunci când aţi fost în Guvern nu aţi supus la vot acte neregulamentare”.
„În niciun caz nu sunt laş. Am spus că voi supune votului orice cerere care este conform cu regulamentul. Fără îndoială, avem majoritate, că au plecat 2-3 colegi, nicio problemă, avem majoritate, dar important este să supunem la vot conform regulamentului”, a mai spus Iordache.
Deputatul PSD Eugen Nicolicea a precizat că Florin Iordache poate să conducă şedinţa.
„Deocamdată avem în discuţie schimbarea ordinii de zi. Având în vedere că nu avem votată o cerere de revocare, Florin Iordache poate să conducă şedinţa. Propunerea de revocare trebuie depusă la Biroul permanent care verifică îndeplinirea condiţiilor necesare, respectiv susţinerea liderului de grup din care face parte. Aveţi cumva acordul Biroului permanent privind îndeplinirea condiţiilor? Eu zic că nu”, a spus Nicolicea.
Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a spus că de când a fost schimbată Roberta Anastase a fost modificat regulamentul.
„Între timp, regulamentul Camerei Deputaţilor s-a modificat, inclusiv cu votul lui Victor Ponta. Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat la propunerea liderului de grup din care face parte. Atunci se putea schimba preşedintele Camerei Deputaţilor şi acum se poate schimba, dar aveţi nevoie de semnătura liderului de grup care l-a propus. Nu o aveţi”, a spus Suciu.
El a spus că a depus la Biroul permanent o solicitare de revocare din funcţia şi a vicepreşedintelui Camerei, Marilen Pirtea, deputat liberal.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii