G4Media.ro

BREAKING Camera Deputaților a adoptat legea prin care sunt abrogate pensiile speciale,…

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

BREAKING Camera Deputaților a adoptat legea prin care sunt abrogate pensiile speciale, inclusiv ale magistraților

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților. Camera Deputaților este forul decizional.

Dezbaterea proiectului a avut loc pe fondul nemulțumirilor magistraților și grefierilor față de prevederile acestuia, astfel că multe instanțe și parchete din țară și-au suspendat activitatea.

G4Media.ro transmite live principalele momente și declarații.

– Amendamentul USR nu se mai supune la vot

– Marcel Ciolacu se consultă cu liderii de grupuri

Adrian Solomon, PSD: Printr-un amendament acceptat, art. 85 a fost eliminat, deci nu se mai poate reveni pe art. 85.

Amendamentul USR:

Art. V După art. 85^1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor republicată în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 826 din 13 Septembrie 2005, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou articol , art, 85^2, cu următorul cuprins: ”Art. 85^2 Pensiile de serviciu stabilite, recalculate și actualizate în condițiile prezentei legi nu pot fi mai mari decât indemnizația de încadrare brută lunară sau decât salariul de bază brut lunar din ultima lună de activitate înainte de data pensionării, actualizat la zi cu rata inflației și creșterile salariale de funcție, vehime și grad ale
judecătorilor și procurorilor în activitate.”

Stelian Ion, USR: Nu poți elimina pensia de serviciu a magistraților, potrivit deciziei CCR. Eu văd reacții negative din partea PSD, sper la vot să se tranșeze pozitiv. Am speranță de la PNL, care a susținut întotdeauna independența justiției, să dea un vot corect.

Propunerea noastră este de a nu elimina total această pensie, ci de a o plafona la nivelul ultimului salariu.

– Au fost respinse amendamentele lui Adrian Somon care vizau eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, dar şi a indemnizaţiei de 50% pentru ziariştii care au ieşit la pensie, membri ai unor asociaţii de profil.

Cristian Seidler, USR: Primul proiect pe care l-am inițiat ca parlamentar, în 2017, a fost pentru abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Considerăm că peștele de la cap se-mpute și spectacolul de azi este edificator.

Dacă vă doriți într-adevăr eliminarea pensiilor speciale, veți face astfel încât legea să fie constituțională, nu doar să ne facem că vrem adoptarea legii.

Jurisprudența este foarte clară.

Marius Pașcan, PMP: PMP a înregistrat un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale încă din 2018. Am adunat sute de mii de semnături. Principiul contributivității trebuie să primeze.

PMP va înregistra un proiect legislativ pentru eliminarea subvențiilor acordate partidelor politice.

Ion Mocioalcă, PRO România: Pro România va vota proiectul, deși consideră că soluția este impozitarea pensiilor.

Florin Roman, PNL: Azi nu mai sunteți partidul specialilor. Azi va trebui să ascultați vocea oamenilor, care v-au trimis în opoziție.

Alfred Simonis, PSD: PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale chiar cu riscul ca Dacian Cioloș și Rareș Bogdan să rămână singurii beneficiari de pensii speciale de 10.000 de euro. (…)

Ludovic Orban spune că va corecta în Guvern ce vom vota noi azi în Parlament. Dacă noi eliminăm astăzi pensiile speciale, ce mai corectează dl Ludovic Orban, noi privilegii?

– Adrian Solomon, președintele Comisiei pentru muncă, prezintă raportul comisiei

– Propunerea de retrimitere la comisie a proiectului a fost respinsă de plen.

Korodi Attila, UDMR: Nu putem dezbate un proiect de lege care nu conține toate amendamentele. Cer prin vot să vedem dacă amânăm dezbaterea.

Varujan Vosganian, ALDE: În Comisia de muncă, ALDE nu mai are niciun reprezentant. Populismul nu înseamnă să iubești poporul, ci să te folosești de popor. Acest proiect îmi ridică probleme de conștință, dar și de probitate. Doresc să știu care e punctul mediu de pensie pentru aceste categorii și care e reglementarea în alte țări, ca să știm dacă nu cumva inventăm noi roata.

Când iei regimul special al pensiilor, le dai și aceleași drepturi ca toate celelalte categorii.

Nu votez această lege până când Rareș Bogdan și Dacian Cioloș nu vor cere la Bruxelles să se elimine pensiile speciale pentru ei.

Ori amânăm dezbaterile până vin lucrurile pe care le-am cerut, ori ne întoarcem la comisie. Acesta e punctul de vedere al ALDE.

Csep Éva-Andrea, UDMR: În Comisia de muncă nu am votat raportul. Din moment ce avem un raport comun pe două proiecte, e necesar ca raportul să fie întocmit corect, să cuprindă toate amendamentele.

Claudiu Năsui, USR: Asistăm cu toții la un spectacol de ipocrizie, pentru că proiectul UJSR a fost tergiversat prin toate tertipurile în parlament. Motivul pentru care e pus acum e unul strict electoralist, dar e bine că l-ați pus. Problema e și felul în care l-ați pus . Proiectul USR era constituțional. Dacă spunem am eliminat pensiile speciale dar punem sămânța pentru a fi declarat neconstituțional, mințim.

Toate categoriile de speciali au venit din Parlament. Acum să ne mândrim că ne reparăm greșeala, e bine.

Dacă pică la CCR acest proiect, sper să revenim cu un proiect constituțional.

Adrian Solomon: (răspunde UDMR) Poate că au fost mai multe amendamente, dar nu au mai fost susținute, de aceea nu apar în raport.

Cristina Prună, USR: E bine că în sfârșit în anul 4 de mandat dezbatem eliminarea pensiilor speciale pentru care USr se bate din 2017. văd destul de multă ipocrizie. Îl întreb pe liderul PSD de câte ori am cerut în Biroul Permanent, de câte ori mi s-a tăiat microfonul când am cerut punerea pe ordinea de zi. De 20 de ori, stimați colegi. E bine că îl dezbatem astăzi, dar trebuie să fim atenți să nu fie neconstituțional.

Va trebui să răspundeți pentru ipocrizia de care dați dovadă. Mare atenție la ce votați, pentru că românii vor eliminarea pensiilor speciale și nu mai vor să creăm cetățeni de două ranguri.

Korodi Attila, UDMR: Din păcate, dezbaterea noastră este viciată, pentru că două propuneri UDMR de eliminare totală a pensiilor sau de impozitare, raportul nu a fost întocmit corect. Cerem amânarea dezbaterii până se întocmește corect raportul.

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Cea mai nesimțită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017 era de 33.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce să urmărească măcar cifrele.

Sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale. (…) Vă invităm astăzi stimați colegi să rupeți frăția cu pensiile speciale.

Adrian Solomon, PSD: Eu la comisie v-am adus în față toate tipurile de pensii și indemnizații bazate pe necontributivitate, unii fiind marii sportivi ai țării, marii artiști sau artiști mai mărunți care au lucrat înainte de 89 pe lângă casele de cultură care aveau contract de colaborare pen tru care de regulă nu se eplăteau niciun fel de contribuții.

Astăzi, am văzut cu toții în tranziție că niște ctaegorii socio-profesionale sunt afectați de această mutare, acest cataclism. De-a lungul anilor au fost diverse partide care au vrut ca aceste categorii să nu sufere.

De aceea am făcut ca dl rareș Bogdan să nu mai vorbească în permanență la tv că toate pensiile necontribuitive trebuie rase de pe fața pământului, pentru că sunt categorii la care vreți să păstrați și dvs. Atunci să schimbați puțin discursul, să nu mai spuneți pe de-a-ntregul.

Eu azi voi ruga colegii de la toate partidele să voteze împotriva amendamentelor mele, dar dezbaterea era necesară.

Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, a propus ca la început să fie supuse votului amendamentele deputatului PSD Adrian Solomon care vizează eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, pentru a fi respinsă și că astfel nu ar mai exista niciun motiv pentru ca USR și PNL să nu voteze legea:

PSD va vota împreună cu toți colegii din Camera Deputaților vor vota împotriva pensiilor speciale. Îmi doresc să aud ce veți face dvs. care în campanie v-ați urcat pe acest subiect și nu faceți nimic. Vreau să văd că atunci când ați inițiat această lege ați și vrut să o adoptați?

Video via Epoch Times România

Mai multe instanțe din țară și-au suspendat activitatea solicitând să se renunțe la eliminarea pensiilor de serviciu.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil în 17 decembrie pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii.

Magistrații își pierd pensiile speciale, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

„Am decis ca în 28 ianuarie să fie plen pentru votarea proiectului privind pensiile speciale. Nu mai avea rost ca PNL să faca o altă solicitare de sesiune extraordinară, chiar era un joc mai mult politic și dădea o notă de neseriozitate”, a declarat Ciolacu.

Potrivit formei adoptate în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, ar urma să fie eliminate pensiile de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Prevederile nu ar urma să se aplice angajaţilor Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, celor din serviciile secrete, poliţiştilor de penitenciar.

În baza unui amendament propus de deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru limită de vârstă pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

La propunerea preşedintelui comisiei, Adrian Solomon (PSD), a fost adoptat şi un amendament care vizează eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti, dar şi a indemnizaţiei de 50% pentru ziariştii care au ieşit la pensie, membri ai unor asociaţii de profil. Social-democratul a precizat însă că nu va susţine prevederile respective în plen.

„Eu în plen nu voi vota astfel de lucruri. Dar nu puteam aici, ca şi diriguitor al domeniului, să nu vă pun în faţă oglinda şi să vă arăt lumii cum sunteţi. Ăştia sunteţi: nu vă trebuie nici sportivi care să aibă din partea statului şi a poporului respectul cuvenit până îşi închid ochii, nu vă trebuie nici artişti, nici membri ai ansamblurilor folclorice, nici ziarişti care au trăit în vremuri antice pe salarii de nimic”, a declarat el.

Liberalul Dan Vîlceanu a replicat însă că Adrian Solomon trebuie să îşi asume amendamentul privind renta viageră a sportivilor şi a artiştilor, deoarece el l-a iniţiat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în plen va fi scos acest amendament.

Săptămâna aceasta el a susţinut că propunerea legislativă privind pensiile speciale este neconstituţională şi ar trebui retrimisă la comisii pentru a fi modificată, după discuţii cu cei vizaţi de modificări.

„Să iasă PNL la microfon, să recunoască faptul că au făcut electoral acest proiect de lege şi eu vă garantez că în două săptămâni vom avea un proiect de lege bun. (…) Există soluţii. Dacă vor să modificăm această lege, să nu aprobăm o lege neconstituţională – ştie toată lumea că legea care este propusă de PNL este neconstituţională, să vină frumos la microfon, să ceară retrimiterea la comisii şi în două săptămâni să venim cu o lege, după ce am avut discuţiile cu toate categoriile. Nu poţi să spui că pensiile de serviciu ale militarilor sunt pensii speciale, nu poţi să faci un atac la baza statului român. Vrem supremaţia legii. Nu poţi fără independenţa judecătorilor şi a procurorilor”, a precizat liderul PSD.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

46 comentarii

  1. Come on USL, you can do it

    • URGENTA NATIONALA-CERERE DIN PARTEA POPORULUI

      Pentru toți politicienii.

      Pensiile speciale VOR TRECE DE CCR dacă sunt IMPOZITATE.

      Cum le impozitați, plafonați, e treaba voastră, că sunteți legiuitori. Ca atare, lăsați amendamentul USR acolo că e bun. Dacă vreți să prostiți lumea, oamenii, nu magistrații că ăia nu mă interesează, și să vă faceți că faceți ceva dar în realitate nu faceți nimic, le tăiați și nu vor trece. Deci lăsați impozitarea acolo, ca mizeria asta, făcută tot de voi de-a lungul anilor ca să pupați în kur Justiția la mâna căreia sunteți, să se sfârșească odată. Cred că mai importanți sunt oamenii decât 200.000 de privilegiați nemeritați și ipocriți pe spinarea lor, adică tot din buzunarele fraierilor, care au făcut Justiția, un serviciu public, țăndări.

    • Fara pensii speciale . (punct)

    • Circ ieftin. USR, singurul partid care are soluții legislative reale. Restul, urmașii vechiului PCR.

    • Nu umblati cu smecherii,Pensiile Speciale trebuie sa dispara, Nu impozitate
      Legea e ptr toti! Dupa contributie,Nu dupa smecherii. Speciali sunt-em toti,chiar daca unii sunt mai putin pregatiti, Aveti salarii Colosale dupa PIB-ul, Romanilor. Legile au fost facute de niste hoti care credeau ca scapa de puscarie si a vrut sa va mituiasca.De ce nu vre-ti sa intelege-ti? Lasa-ti smiorcaielile si apucati de treaba. Orele nelucrate nu se platesc!..
      Spor la treaba fara greve….A-ti inteles?

  2. Adevaratii asistati ai Romaniei nu sunt amaratii aia de prin satele sarace, care primesc 3-400 de lei lunar, ci nesimtitii care primesc sute de milioane de lei pensie speciala, in fiecare luna. Cum poate fi numai altfel decat un asistat social, un ofiter de „intelligence” oarecare care iese la pensie la 48 anisori? Rusine bah saraciilor, mama voastra de nenorociti si cu cine va tine la puere!

    • CORECT

    • Deageaba, o masura inutila daca nu desfinteaza pensiile speciale ale trantorilor, respectiv APV istii care mai si ies la pensie la 40 de ani…

      Mai degraba desfintezi pensiile speciale ale militarilor si militienilor decat ale magistratilor, diplomatilor samd… de fapt ar trebui desfiintate toate pensiile speciale iar APV istii sa iasa la pensie dupa ceilalti bugetari pentru ca freaca menta, au siguranta postului, prime, bani de haine, popota asigurata… Romania a fost si va fi tara militarilor si securistilor….punct…. asa ca hai la munca fraierilor !
      Traiasca Armata !

  3. Pensiile speciale trebuie eliminate !
    PNL-ul trebuie sa ramana consecvent.Magistratii risca sa piarda increderea romanilor ( deja pierduta in mare parte).Au venit destul de mare,nimic nu justifica pensiile speciale.

    • Acelasi lucru pentru Militieni si pentru Militarii care nu au fost combatanti, care nu si-au riscat viata in vre-un fel.

      Altfel vreau si eu pensie speciala pentru ca am facut armata obligatorie , am facut garzi, cu munitie reala si am riscat sa gauresc curul ofiterilor din corpul de garda .

    • @realgogu sau jandarmi care gazeaza copii si femei, si se cred combatanti …

    • @adi increderea in magistrati ai pierdut-o tu si psd-ul. Sau stai, nici macar nu o aveati 😉

  4. Bună ziua! RealGogu!!!Ai riscat pentru ca nu erai pregătit! Și dacă ai făcut gărzi, stii ce înseamnă 24 din 24 ore în picioare.Orele acelea nu au fost plătite ca suplimentare!!!Și nici orele de la canal,de la casa poporului,de la cutremur,de la inundații sau de la nămeți! !!Și acolo se presupune ca sunt combatanți! Și ,ar trebui sa dezvoltați voluntariatul pentru aceste activități, astfel riscați sa nu mai vedeți ajutor din partea celor care sunt obligati 24 din 24 de ore sa stea la dispoziția tarii!!!Nu comparați justitiabilii cu program de 8 ore și ore suplimentare plătite și care,după terminarea programului închid telefonul pana la ora 06 dimineața când suna procurorul cu cei din MAI și MAN care,sunt obligați sa spună prezent 24 din 24!!!!Sa va ajute Dumnezeu sa nu aveți nevoie de ei!!!

    • Jumate’ din ofiteri betivi si cealalta jumate’ incearca, si de multe ori reusesc, sa fure.
      La fel si militienii si jandarmii batausi .

  5. Fir-ați ai dracului de parlamentari muiști și de la PNL și de la PSD, vă faceți că vreți să desființați pensiile speciale ale magistraților (apropo ce mari incompatibilități au ei ,sau ei au mai multe ,,Coaie” pe care le lingeți voi ,de exemplu și funcționarii publici au incompatibilități și nu au pensii nesimțite) ca să cadă legea la CCR și să spuneți noi am vrut dar….., când cel mai simplu ar fi să le supraimpozitați și basta,nemernicii și fățarnicii dracului….Fără pensii nemuncite nesimțiților de magistrați !!!!!!

    • Postac tâmp, USRul nu vrea să desfințeze pensiile speciale ale magistraților

    • Sa se taie. Si sa dam la profii de fizica. Semestrele alea intregi de jucat cu magneti si baterii trebuie remunerate regeste.

    • usr-ul are un kkt de voturi in parlament, asa ca las-o jos ca macane! psd si pnl au multe voturi, nu usr. sau nu stii nici asta, postac de kkt?

  6. Praf in ochii românilor!
    TREBUIE ABROGATE TOATE PENSIILE SPECIALE FARA NICIO EXCEPTIE!
    Nu este corect sa avem doua categorii de cetateni.Unii favorizati de sistem,iar ceilalti defavorizati,in sensul ca li se ia din venituri pentru a susține prima categorie.
    PNL ori rezolvă problema in ansamblul ei, ori va avea surprize la viitoarele alegeri.

  7. Șefa Curții Supreme încasează 18.000 de euro pe lună, Curtea Supremă e varză cu carne.
    Olaru de la Dior încasează 10.638 de euro pe lună.
    Țînț încasează 10.250 de euro pe lună.
    Mateescu cu dosar penal pe corruption încasează 9257 euro pe lună.
    Ghena de la arestări ilegale încasează 10.496 de euro pe lună.
    Familia Baltag încasează 12.782 de euro pe lună.
    Chiș încasează 12.967 de euro pe lună.
    Familia Bălan varză cu carne amândoi încasează 14.252 de euro pe lună.
    Savonea, Marcu și Oprina încasează intre 6800 și 8000 de euro pe lună.
    Solomon încasează 9189 de euro pe lună.
    Ban încasează 9001 de euro pe lună.
    Deac încasează 8424 de euro pe lună.
    Tatiana Toader încasează 6054 de euro pe lună.
    Nu vă e băi, rușine? Hai siktir cu independența voastră că sunteți plătiți din bani publici, mulți sunteți praf, ați făcut Justiția oale și ulcele, sunteți mai găunoși decât politicienii și faceți jocuri mult mai mari decât ei. Barem ăia sunt votați, voi nu. Politicienii fac politicile publice, nu voi, că pe voi nu v-a votat nimeni nicăieri niciodată, decât voi între voi pe șușanele și interese. Independența pe care o mestecați mereu și o puneți ca o placă uzată, pe care tot voi ați demonetizat-o pentru că voi nu o respectați niciodată, ca și interdicțiile, nu reprezintă un drept absolut. Pensiile voastre uriașe sunt în mare parte suportate de fraieri. Adică de cetățeni. Care nu vor să vă mai plătească regește. Pentru că e discriminatoriu, nedrept în raport cu românii și nici nu meritați.

    • asta fara sporuri, bonusuri, prime si deconturi…

    • Masele populare nu au fost niciodata pentru pensii speciale. Nemultumirile in acest sens s-au manifestat constant. Pacat ca cei care s-au cerut trimisi in parlament au actionat initial contrar vointei populare. Cei multi vor triumfa in final. Multa dreptate ai VOTEZ USR !

    • Excelent spus! Mai mult ca sigur, „specialii” ăștia care, chipurile, își apără independența (recte privilegiile) nu au habar că în România se moare de foame. Salariile și pensiile lor uriașe sunt prețul cu care politicieni ajunși în vârful puterii (deveniți miliardari peste noapte) le „răsplătesc” serviciile. Astfel că infractori de lux primesc condamnări cu suspendare sau pedepse simbolice. Sau verdictul „fapta nu există”. Sau (ce să vezi?) un judecător se pensionează subit, procesul se reia de la zero… fapta se prescrie, adio condamnare! Hoții care au secătuit bugetul public își iau tălpășița, ne salută din mers. Iar între timp, sărăcia rânjește după fiecare colț în țara cu cei mai mulți miliardari.
      (Excepțiile, după cum se știe, întăresc regula).

  8. witch hunt sau red herring.
    „special” e noul cuvant demonizat de data asta de populistii PNListi care trebuie sa livreze electoratului pe altarul „promisiunilor onorate”
    Cand colo sunt cateva muste (9k) de pensionari si nici aia cu pensii prea mari.
    Probabil o vor da inainte sa onoreze marea promisiune, dar CCR ii va da inapoi si astfel trec la etapa a2a a populistilor: blame game. IN cazul de fata CCR-ul PSDist :))

    Are you not entertained?!?!

    • hai nu zau? mie o pensie de peste 10.000 lei mi se pare imensa. eu in locul lor le lasam in pace ca principiu, dar modificam drastic sumele.

    • @DanieL: nu merita nimic magistratii, au fost partasi la jaful generalizat din tara. Insa nu este suficient, trebuie taiate toate privilegiile, indiferent de categorie.

  9. Mi se pare mie sau USR apara anumite pensii speciale, cum vine asta… dragilor???

  10. dragilor, nu a descoperit nimeni CARITASul perfect! banii nu izvorasc din piatra seaca, probabil ar trebui inlocuit termenul „bugetul de stat” cu „bugetul contribuabililor”..asta ca sa se inteleaga ca nimeni nu poate prospera daca nu punem cu totii osul la treaba, nu avem de unde primi mai mult daca nu se produce mai mult!
    trebuie sa intelegem ca nu ne putem fura la infinit caciula unul altuia! nu are cum sa dureze prea mult pana sa facem implozie! Fiecare sa isi faca treaba la locul lui de munca.
    Magistratii sa judece la timp, corect astfel incat banii contrbuabililor sa nu mai ajunga unde nu trebuie; daca pedepseau la timp borfasii de la conducere, poate acum erau bani de toate- banii ajungeau unde trebuie (in investitii care ar fi dus la salarii mai mari pt TOATA lumea, inclusiv pt ei), milioane de romani nu mai plecau in strainatate din cauza sictirului dat de coruptia endemia ( si produceau aici astfel incat sa le creasca TUTUROR salariile si pensiile!
    Profesorii sa aiba grija de pregatirea generatiilor viitoare! de ce? ghici, o generatie viitoare mai bine pregatita poate asigura pensii decente si investitii pt toata lumea! una semianalfabeta va pune doar o presiune si mai mare asupra tarii
    etc,etc..toti suntem rotite ale unui sistem, „specialii” nu pot avea salarii si pensii de Vest platite de niste ne-speciali cu salarii de lumea a treia!!

    • Îmi place propunerea!

    • cuochiipevoi … Ati punctat perfect. Toate categoriile sociale trebuie sa lucreze responsabil ca sa fim o tara ca in Europa. Iar cei care au beneficiat de un sistem corupt sa inteleaga ca toti suntem importanti in meseria noastra.

  11. Au facut un circ , iar sica mandolina a spus ca o sa corecteze in guvern , ce a ce s-a votata azi .
    TOATE PENSIILE NESIMTITE ale TICALOSIILOR HYPERIMBUIBATI , trebuiesc abrogate imediat ,inclusiv cele aflate in plata .
    Inclusiv pensiile militarilor , militienilor si ale securistilor , trebuiesc a fi stabilite pe baza principiului contributivitatii , atat si nimic mai mult .

  12. Si Inalta Curte de Justiție a anunțat că sesizează CCR ul pe aceasta temă si ghici ce va face CCR ul ( si judecătorii de acolo fiind vizați)? :))))).
    Noi cu drag desființam, zice PNL ul, inclusiv domnul deputat Florin Roman care in iulie 2018 murea pe altarul adoptarii pensiilor speciale pentru primari(el fiind un fost viceprimar) laolaltă cu alti 6 penelisti, doamna Raluca Turcan abtinandu-se:)))))), dar uite că nu se poate, trebuie să respectăm decizia CCR. „Ne vom asuma raspunderea” parcă aud.:)))
    Păi nu ar fi fost mai simplu cu plafonarea sau supraimpozitarea?
    Iar doreii de la Politia Caracal raman bine mersi si iesiti la pensie la 50 de ani, si fără sancțiuni, si cu pensia speciala si râd de mor de bieții fraieri care muncesc pana la 65 de ani.

    • Cred ca iti intelegi lacunele din exprimare . PNL stie ,asa cum stim cu totii ,ce se poate si ce nu se poate raportat la legile in vigoare. PNL doar ne arata cine sunt cei care se opun acestor masuri cerute de situatia speciala din societate .

  13. Inacceptabil! O tara intreaga sa fie scuipata direct in ochi de o mana de oameni, adica de catre parlamentari si magistrati!!!!!!!! L-as lua pe fiecare in parte si l-as da cu capul de pamant!
    Eu inteleg ca pot exista diverse interpretari, diverse judecati, diverse scenarii politice, etc., dar sa fim batjocoriti si umiliti pe fata, pentru ca asta nu e pacaleala – e minciuna sfruntata, sfidare, durere-n cur a politicienilor oricare ar fi ei, chiar si ai USR, eu zic ca E PREA MULT!

    • In sfrsit ai inteles sau poate ti-a ajuns cutitul la os .Exact ceea ce spui doreste PNL sa arate acum tarii , toate actiunile PNL vor arata cit de mare este opozitia la aceste schimbari propuse . Este un joc politic ,pe cel juridic cu legile din ziua de azi si cu interpretarea lor atribuita unor institutii statale, PNL nu are cum il cistiga .Singura solutie este votul masiv in alegeri in favoarea PNL -ORBAN .

    • De acord ,votul masiv trebuie orientat catre PNL si totodata cu modificarile imediate , in urma alegerilor , pe toate palierele de decizie de la modificarea Constitutiei si a atributiilor CCR ,Parlament ,Presedinte si restul .

  14. Minunatul parlament , azi a facut O MERMELEALA SCARBOASA .
    Cei care NU SUNT SPECIALI , sunt buni pentru a platii taxe si impozite spre indestularea a tot felul de PARAZITI BUGETARI .incepand ci fostii presedinti , precum si „Casa Regala” .

  15. USR a avut singura opinie pertinentă : plafonarea pensiei la ultimul salariu din activitate . In rest este cancan tot acest bâlci va pica la CCR, care va spune ca este neconstituțional

    • Ultimul salariu poate fi vreo 23.000 de lei brut. Ti se pare suficienta plafonarea la nivelul ultimului salariu ?
      Sunt Usr-ist, dar masura lor e insuficientă spre ridicolă. Poate plafonarea pe praguri, cu procente, etc. avea sens, dar ce au propus ei e egal cu 0. Tot pensii enorme ar rămâne pentru „speciali”

    • Ți-o fi plăcut ție!

    • Mario, asa este! Este tot o forma de protecție nesimțită a privilegiilor magistraților, mizând pe prostia noastră folosind prost arma psihologica.

  16. Bai lepadatura, la Transfagarasan, la canal, casa poporului, etc, au lucrat foarte multi soldati in termen! De multe ori deja la apelul de dimineata, ofiterii erau beti ! Si nu vorbesc din auzite, ci din propriile experiente pe santierele pline de soldati care erau inainte de’89.
    Si inca ceva, in caz de razboi, vor participa si rezervistii.

  17. Atâta căcat și bășini n-am mai văzut cu ocazia adoptării vreunei legi! Amendamente ne luate în seama, alte amendamente ipocrite, declarații demagogice ale tuturor partidelor, votul tuturor în neconcordanta cu declarațiile făcute, niciun vot împotriva conștienți fiind de totala neconstituționalitate a legii, explicația ulterioara a tuturor fiind aceea ca chipurile au făcut un pas! Un pas unde, spre ce?!
    Eu sper ca spre dizolvarea Parlamentului, pentru ca ieri a căzut sub nivelul marii cu prestația pe aceasta lege. Mizeria e pe cale sa ne acopere!

  18. Doar Nimeni este special. Deci nu exista. Toate aceste venituri nu au nicio baza. Dar niște suspuși le-au făcut constituționale ca să nu se mai agațe nimeni de ele. Cu ce sunt unii mai egali decât alții??????? O Românie care este în rahat suporta aceste mizerii? Ce fac unii așa de special, atâta timp cât suntem în rahat pana la gât. De fapt ei ne îneacă nu ne scapă și noi îi răsplătim regește din ceea ce nu avem.