G4Media.ro

Campanie de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri a apelor, organizată pe litoral:…

Campanie de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri a apelor, organizată pe litoral: o caravană de informare și educare se va afla, timp de o lună și jumătate, pe plajele din Constanța, Năvodari și Mangalia

Pe plajele de pe litoralul românesc a fost lansată o campanie de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri a apelor din România, denumită “Față în față cu deșeurile din ape”.

Prin această campanie, inițiată de ONG-ul „Act for tomorrow” și Kaufland Romania și susținută de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), organizatorii își propun să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că deșeurile din ape pun în pericol viețile animalelor acvatice.

„Prin imaginile cu puternic impact emoțional, care pun în oglindă cele mai importante specii de animale acvatice sau protejate din Marea Neagră, Dunăre și Dobrogea, cu cele mai întâlnite deșeuri din ape, vă invităm să spunem împreună “Stop deșeurilor din Ape!”. Acest demers vine în continuarea acțiunii lansate acum două săptămâni, când, în cadrul programului “Acționăm pentru Ape!”, a fost amplasată prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine gigant pe plajele din România, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România (doi delfini, un sturion și o țestoasă)”, a transmis pe Facebook directorul ABADL, Bogdan Bola.

Un milion de păsări marine și 100.000 de mamifere marine, pești, țestoase mor în fiecare an doar din cauza deșeurilor de plastic, iar 40% din speciile existente de balene, delfini şi marsuini, toate speciile de ţestoase marine şi aproximativ 36% din speciile de păsări marine au ingerat deșeuri de plastic, crezând că sunt hrană, conform datelor publicate Organizația Națiunilor Unite și de Agenția Europeană de Mediu.

Campania constă în 11 materiale vizuale, primele 10 ilustrând o paralelă între durata medie de viață a animalelor și cea a deșeurilor. Ultimul afiș are în centrul său omul, oglindit în suma deșeurilor prezentate în primele 10 materiale. Astfel, putem conștientiza faptul că odată ajunse în natură, deșeurile nu dispar, ci rămân în fluvii, mări și oceane până la 500 de ani după dispariția animalelor și a omului.

„Totodată, în perioada 7 august – 20 septembrie, în cazul în care sunteți pe litoral, vă așteptăm la caravana de informare și educare. Puteți vedea expoziția care cuprinde materialele vizuale și afla mai multe informații despre poluarea cu deșeuri a apelor din România și impactul acestora asupra speciilor de animale. Caravana este realizată din materiale ecologice, dotată cu energie electrică provenind din panouri fotovoltaice, iar cei interesați vor putea să o întâlnească în 3 dintre cele mai importante stațiuni de pe litoral (Constanța, Năvodari și Mangalia)”, a mai transmis șeful ABADL.

sursa foto: Facebook\Bola Bogdan

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Dacă și-ar face autoritățile treaba și ar amenda pe toti cei care arunca gunoaie, ar fi cea mai eficientă educație… Așa, impărtim fluturasi, bla, bla… se cheltuie niste bani…