G4Media.ro

Cancelarul Olaf Scholz: Germania respectă criterii stricte privind exporturile de arme, refuzând…

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Cancelarul Olaf Scholz: Germania respectă criterii stricte privind exporturile de arme, refuzând să aprovizioneze Ucraina cu arme, dar promite un răspuns „unit și decisiv” dacă Rusia invadează Ucraina

Cancelarul Olaf Scholz a răspuns criticilor că Germania nu a făcut suficient pentru a sprijini Ucraina într-un interviu pentru Washington Post, publicat duminică, rezumat de Deutsche Welle, subliniind totodată că Rusia se va confrunta cu un „preț ridicat” dacă va invada.

Scholz se va întâlni luni cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, la Casa Albă, și este de așteptat să discute despre preocupările legate de concentrarea militară rusă în apropierea Ucrainei.

Răspunzând criticilor potrivit cărora Germania nu a oferit Ucrainei suficient sprijin, Scholz a declarat pentru Post că „[Germania] este cel mai puternic susținător economic al Ucrainei”, contribuind cu 2 miliarde de dolari (1,75 miliarde de euro) în ultimii șapte ani.

Scholz a adăugat că Germania urmează criterii stricte privind exportul de arme în regiunile de criză. Germania a refuzat să ofere Ucrainei arme, în timp ce Statele Unite și Regatul Unit au trimis livrări de arme care includ arme de mână, muniție și arme antitanc.

În acordul lor de coaliție, Partidul Social Democrat (SPD), condus de Scholz, Verzii și Partidul Lider Democrat (FDP) au convenit asupra unei politici restrictive de export de arme care nu permite livrările de arme în regiunile aflate în criză.

Răspunzând criticilor potrivit cărora Germania nu a fost un aliat puternic în cadrul NATO, Scholz a declarat că „Germania are cel mai mare buget de apărare din Europa continentală” și „contribuie(e) la forțele de răspuns NATO cu mii de soldați germani”.

Întrebat dacă guvernul german va opri deschiderea conductei Nord Stream 2 în cazul unei invazii rusești a Ucrainei, Scholz a spus pentru Post că nu va intra în detalii, dar că „răspunsul Germaniei va fi unit și decisiv. ”

„Este absolut clar că într-o situație ca aceasta toate opțiunile sunt în discuție”, a spus Scholz.

Dezvoltarea conductei Nord Stream 2 a fost criticată de Statele Unite, Ucraina și un număr de state membre ale UE, inclusiv Polonia și statele baltice.

Scholz urmează să viziteze Moscova și să se întâlnească cu președintele Vladimir Putin pe 15 februarie. Întrebat de Post care va fi mesajul său către Putin, Scholz a spus că „va avea un preț foarte mare dacă Rusia ar interveni în Ucraina cu trupele sale militare”.

El a mai spus că Germania „lucrează intens pentru a folosi toate canalele de discuții pe care le avem acum”, inclusiv discuțiile dintre SUA și Rusia, consiliul NATO-Rusia și OSCE.

Scholz a subliniat, de asemenea, discuțiile organizate în format Normandia. Formatul Normandia se referă la discuțiile dintre Germania, Franța, Rusia și Ucraina, care au avut loc pentru prima dată în 2014.

Pe 26 ianuarie, discuțiile purtate în format Normandia au dus la ca Rusia și Ucraina să cadă de acord asupra unui încetare a focului în estul Ucrainei, respectat în conformitate cu acordul de la Minsk încheiat în 2014.

Întrebat de Washington Post ce măsuri întreprinde guvernul pentru a reduce dependența energetică de Rusia, Scholz a spus că Germania începe „o modernizare completă a producției și furnizării de energie în Germania”.

„În 2045, vom fi absolut independenți de importul de gaze, petrol și cărbune în Germania, pentru că ne vom baza doar pe resurse regenerabile”.

Pentru a atinge acest obiectiv, Scholz a spus că Germania va spori utilizarea energiei eoliene și solare și, de asemenea, va începe să aplice utilizarea hidrogenului în industrie în locul gazului natural.

Sâmbătă, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a cerut Germaniei să-și reducă dependența de gazele naturale rusești.

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din declarațiile lui Olaf Scholz, dar și declarațiile lui Marin Le Pen, se pare că Europa nu prea este încântată de amestecul în conflict. Asta pe de o parte, pe de altă parte, cu tot respectul și compasiunea mea, Ucraina a început să adopte un ton imperativ în solicitările de ajutor cu tehnică militară. Din ce observ eu cel care forțează nota este Biden și toate astea pentru o reconfigurare a zonelor de influență, mai ales că SUA a pierdut din importanță și putere.