G4Media.ro

Cancelarul Scholz avertizează că țările UE trebuie să reglementeze chestiunile financiare legate…

Sursa foto: European Parliament / Eric VIDAL

Cancelarul Scholz avertizează că țările UE trebuie să reglementeze chestiunile financiare legate de extindere: „Nu se poate ca toate ţările care astăzi primesc plăţi nete să se bazeze pe acest lucru şi în viitor”

Cancelarul german Olaf Scholz a atenţionat vineri că ţările Uniunii Europene trebuie să reglementeze chestiunile financiare legate de extindere, în contextul în care blocul comunitar are în vedere diferite variante de reformă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Ţările UE contribuie la un buget comun, din care o parte este redistribuit în beneficiul economic al regiunilor mai slabe, aminteşte dpa. În prezent, numeroase ţări est şi central-europene profită de pe urma acestui sistem, dar şi-ar putea pierde privilegiul dacă vor adera economii mai slabe.

„Toată lumea ştie că nu se poate ca toate ţările care astăzi primesc plăţi nete să se bazeze pe acest lucru şi în viitor”, a declarat Scholz la sosirea la summitul UE din Granada.

Aceste ţări „vor fi nevoite să contribuie la finanţarea proceselor de creştere economică în ţările care aderă”, a adăugat cancelarul german.

Agricultorii din UE primesc de asemenea subvenţii de la bugetul comun. În cazul în care Ucraina, cu vastul său sector agricol, se va alătura blocului, toate statele UE ar putea resimţi impactul financiar, a mai consemnat dpa.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Are dreptate. Din pacate nu le poti ridica pe cele care vor adera fara sa contribuim si noi si altii mai mult. Dar, doar asa UE si poate ridica si mai mult si sa devina o forta!

    • Asa,si…? Cand a aderat Romania si Bulgaria nu au crescut cheltuielile celorlalte state? Macar Ucraina are agricultura,si asta fara investitiile europene,cu ceva fonduri europene investite in agricultura poate hrani toata Europa.

    • Nu e o problema pentru noi. Este o problema pentru alte state, pe care ei au uitat sa le mentioneze, cu copy paste, care nu vor mai primi aproape deloc bani pentru investitii. Daca acele tari vor fi sau nu de acord, asta e altceva.

  2. In cazul Ucrainei, slabe sanse sa intre vreodata in UE in viitorul apropiat sau NATO. Doar cu sprijinul masiv al americanilor sa intre, altfel, slabe sanse. Nici pentru Moldova nu sunt sanse reale, Serbia pare ca isi doreste si nu prea…asa ca nu raman prea multe tari. De prin Balcani….Turcia daca adera e o surpriza….

    • Mai documenteaza-te ca vorbesti numai pr0stii. Serbia si Turcia n-au nicio sansa. Moldova are prima sansa de aderare iar negocierile cu UE vor fi deschise cu Ukraina in aceasta toamna. Mai lasa Sputnikul.

    • DaciaLogan1 aka Lada

    • Turcia probabil nu are, dar Serbia si-a depus candidatura. Ei isi doresc in UE, asta nu inseamna ca vor reusi sa intre. Stati linistiti, nu sunt cu Rusia, Putin, Simion absolut deloc =))))). Apropo, sper ca lumea intelege, ca Moldova nu o sa fie lasata sa se integreze in UE, tocmai de Transnistria, da? Vom vedea fix aceleasi imagini, ca cele prezente de prin Georgia 2008, Ucraina 2014-2023! Rusia e disperata sa isi tina cu forta „tarile aliate”….

    • Iar vorbesti pr0stii. Borell a anuntat ca Moldova poate intra in UE ca Ciprul cu problema legata de teritoriile ocupate de turcaleti. Serbia e doar o colonie sovietica si faptul ca a mutat trupe la granita Kosovo i-a pus capac sanselor de a mai spera.

    • @Regele Nu conteaza ce zice omul ala… Conteaza ce o sa faca Rusia, din pacate.

    • Ce poate sa faca Rusia in Transnistria? Nimic! Cum n-au fost in stare sa faca nimic nici in Nagorno. Ei abia iti tarasc nadragii dar sa-i mai ajute si pe ocupantii pe care i-au bagat acolo.

  3. România are prea multe Loganuri de prima mână aici e problema

    • Trolii lui Prigojin inca mai viseaza la influnta pe care o aveau inainte de razb0i. Acum ca s-a demonstrat ca arm.ata rusa e doar de hartie nimeni nu-i mai baga in seama orice ar zice in timp ce se indreapta spre soarta Koreei de Nord