Cancelarul Scholz susţine interzicerea muniţiilor cu fragmentaţie, dar apără decizia SUA de a trimite acest tip de muniţii Ucrainei
Cancelarul german Olaf Scholz a apărat încă o dată decizia Statelor Unite de a furniza controversatele muniţii cu dispersie Ucrainei, dar în acelaşi timp el a subliniat importanţa tratatului internaţional care interzice acest tip de muniţii, transmite vineri DPA, citată de Agerpres.
Guvernul de la Washington ”a luat o decizie care nu este a noastră, ci în mod suveran”, spus Scholz.
Potrivit cancelarului german, Convenţia internaţională privind muniţiile cu fragmentaţie, semnată şi de Germania, are ”o mare importanţă”, Scholz adăugând că este extrem de îngrijorat de impactul potenţial al bombelor cu dispersie neexplodate asupra civililor pentru mult timp după încheierea războiului.
La aproape 80 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania sunt relativ frecvente alertele despre bombe rămase neexplodate, a remarcat şeful executivului german.
”De aceea îngrijorarea noastră legată de respectarea acestei convenţii este absolut justificată”, a adăugat Olaf Scholz.
SUA, Ucraina şi Rusia nu au semnat convenţia internaţională care scoate în afara legii muniţiile cu dispersie. Armele de acest tip sunt bombe care explodează deasupra unei ţinte, eliberând un număr mare de încărcături explozive mai mici, ceea ce poate cauza numeroase victime în special în rândul civililor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank