G4Media.ro

Candidata Monica Anisie, aproape de finalul actualului mandat: Digitalizarea educației reprezintă un…

Monica Anisie / Foto: Captura TVR 1

Candidata Monica Anisie, aproape de finalul actualului mandat: Digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru

“Digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru guvernul Orban și pentru PNL. Este un angajament îndrăzneț, o promisiune pentru generațiile viitoare pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în viitori ani, indiferent de culoarea politică”, a declarat ministrul Educației, la evenimentul de lansare a procesului de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educației 2021-2027.

Amintim că Monica Anisie candidează pentru un post de senator pe listele PNL în viitoarele alegeri generale. Aceasta lansează în dezbatere publică Strategia privind digitalizarea Educației 2021-2027 cu aproximativ o lună înainte de alegerile parlamentare 2020 și la 11 luni după ce a preluat mandatul de ministru al Educației.

Monica Anisie, cele mai importante declarații:

  • Este clar că digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru guvernul Orban și pentru PNL. Este un angajament îndrăzneț, o promisiune pentru generațiile viitoare pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în viitori ani, indiferent de culoarea politică
  • Este foarte clar că această strategie trebuie să devină un proiect de țară

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. tu esti un ZERO BARAT pt învățământ.

    • La concurenta cu Liviu Pop ( dar pe care il depaseste) femeia este cel mai execrabil ministru al educatiei.

  2. Prostul daca nu-i ambitios nu-i un prost veritabil.
    „Proiect de tara”? Un detaliu administrativ (oricat de justificat ar fi el)?
    Un adevarat proiect de tara ar fi transformarea Educatiei in Cercetarii pentru un salt calitativ spre topul mondial nu digitalizarea. Un salt calitativ ar aduce cu sine digitalizarea mult mai eficient si – mai ales – in moduri adecvate si optimizate de practica.
    Cincinaluri cu „proiecte de tara” productie de digital la hectar am mai vazut si la PCR.

    • Erratum: Educatiei si Cercetarii
      PS. Aceasta Anisie este o politruca. Acum ca pluteste in aer ideea de cursuri online, hop si ea „proiect de tara” digitalizarea, fara sa inteleaga nici procesul pedagogic (ce profesoara de Romana o fi fost ?? Am mari dubii aici) nici ideea de digitalizare a unei activitati.

  3. Ce treaba are „Digitalizarea” cu faptul ca pentru a intra la un liceu de top trebuie ca familia sa nu duca grija banilor, in primul rand. Sa plateasca „atentii” profesorilor in gimnaziu, sa plateasca meditatii… si cine mai stie ce.
    Cine-i patron/patroana la firma care a facut softul pentru Ministerul Educației și de ce am avea incredere în ei ca stiu ce fac?
    Ma uit ca la votare nu le-au iesit numerele, la liceu le ies mai usor?

    • Astea sunt bazaconii ce ai scris tu. Eu am terminat liceul la cel mai bun liceu din județul meu, cu zeci de premianți naționali și internaționali anual, fără sa fi dat vreo atenție sau sa fi luat vreo meditație, fiind un elev mediocru.

  4. Expresia „prioritate zero” este greșită. Chiar dacă este tot mai des folosită, îndeosebi de către politicieni. Dacă, de dragul discuției, i-am da totuși un sens, acesta ar fi opusul celui intenționat de doamna ministru. Ar însemna – dacă există, ceea ce se poate întâmpla, mai multe priorități – că domeniul respectiv nu este una dintre ele, nicidecum faptul că reprezintă cea mai importantă sau prima prioritate. Greșelile sau imprecizia terminologică nu încurajează optimismul referitor la materializarea obiectivelor anunțate!

  5. E mai critic sa schimbe cancerul de curriculum care obligă elevii să caute soluții în străinătate. Școala și implicit facultatea nu te pregătesc nici pentru viață nici pentru piața forței de muncă. Un curriculum irelevant poate fi oricât de digital, că tot nu ajută pe nimeni.

    • Păi ambele se lovesc de aceeași problemă: șmecherii abonați la banii statului pentru a face manualele. Nu e suficient să fie digitale, trebuie să fie și opensource, pentru a atrage cei mai buni contributori.

  6. M am linistit când am citit ca noua Veorica se va ocupa de toate astea. Sunt mândru ca sunt român!