G4Media.ro

Cântăreața Codruța Filip spune că a fost angajată legal la Ministerul Sănătății…

Sursa foto: Pagina de Facebook a Codruței Filip

Cântăreața Codruța Filip spune că a fost angajată legal la Ministerul Sănătății și acuză discriminarea de gen: „Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, fiind făcut public, și să-l ocupi cu brio, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activități desfășurate în afara orelor de muncă”

Cântăreața Codruța Filip spune că a fost angajată legal la Ministerul Sănătății, după ce a trecut cu brio de interviul pentru postul de consilier debutant, iar apoi a fost discriminată pe motive de gen și activități desfășurate în afara orelor de muncă.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat vineri că aceasta nu are contract de muncă cu Ministerul Sănătăţii şi nu este angajata instituţiei (detalii aici). De altfel, și Codruța Filip a șters de pe profilul de Facebook că ar fi angajată la minister, așa cum apărea ieri.

Însă ea susține că a obținut postul respectiv în urma unui interviu și acuză discriminarea. Codruța Filip postează și rezultatul de la interviul pentru postul de consilier debutant la Ministerul Sănătății.

Sursa: Facebook Codruța Filip

Amintim că, după ce Newsweek.ro a scris, la doar 24 de ani, Codruța Elena Filip a fost angajată fără concurs pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister Ministerul Sănătății a venit cu unele precizări, care însă nu au lămurit statutul acesteia, spunând că nu este angajată în minister, dar că se face o anchetă internă. Detalii aici

Postarea integrală a Codruței Filip pe Facebook :

NU ESTE POSIBIL AȘA CEVA!
Sunt mii de femei frumoase în țara aceasta! Întrebarea mea este: toate sunt incompetente pentru că “arată bine?”

1. Am studiat ani de zile, ca să ajung acum să ocup în deplină LEGALITATE un post de CONSILIER DEBUTANT, pentru care nu este necesară EXPERIENȚĂ, ci sunt cerute doar studii în științe sociale (unde intră și DREPTUL) sau inginerești, nicidecum STUDII MEDICALE!!!

Un articol de presă mentiona: ,,Codruta-Elena Filip a ajuns “consilier debutant” la doar 24 de ani”.
Dar când ar trebui să “debutez” în profesie? La 40?
Am terminat studiile liceale cu BRIO (medii foarte mari), am diplomă de licență în DREPT, la o universitate de stat de prestigiu, cu studiile făcute la ZI, BUGET, la fel și diploma de disertație la care am obținut NOTA 10!!!! Toate acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a ocupa un astfel de post!

2. DA, în timpul meu liber sunt și ARTIST. Poate alți colegi au alte hobby-uri, cum ar fi tenisul, voleiul etc. Ei bine, EU CÂNT! Pasiunea mea este MUZICA! Și deja se împlinesc 10 ani de când am o carieră artistică. Așadar, care este problema? Cu ce afectează acest lucru activitatea mea din cadrul Ministerului? Am absolvit cursurile de canto ale “Palatului Copiilor” din IAȘI, am participat la numeroase concursuri naționale, internaționale, m-am implicat în numeroase proiecte, am fost
PR-ul Asociației Studenților la Drept aproximativ 3 ani, am participat la multiple traininguri, am făcut internship la GUVERNUL ROMÂNIEI, unde am intrat după o selecție riguroasă printre primii 220 din 3600 de candidați, internship la Palatul Parlamentului, am obținut în anul 2014 diplomă de excelențã pentru “TINERI DE VALOARE AI IASIULUI”! AM MUNCIT PENTRU CEEA CE AM OBȚINUT! Mi se pare injust să discriminezi în așa fel o persoană care este de altfel, mai mult decât CALIFICATĂ pentru funcția pe care o are, doar pentru activitățile pe care le desfășoară în TIMPUL LIBER!

3. Am fost evaluată și selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post! Am depus dosar, m-am prezentat la interviul de selecție, unde m-am clasat pe prima poziție și am obținut un punctaj bun! Și pot da acest interviu din nou, la orice oră, oricând!

4. Postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru!

5. Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, și să-l ocupi cu BRIO, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activități desfășurate în afara orelor de muncă etc.

DIN ACEASTA CAUZĂ, TINERII PLEACĂ DIN ȚARĂ! Pentru că nu li se acordă șansa de A DEMONSTRA, fiind judecați după ASPECT și nu numai! Iar dacă li se acordă sansa, sunt târâți prin noroi!!!
Nu îmi doream să fac publice aceste documente care sunt ale mele, sunt PERSONALE, dar nu se mai poate! Misoginismul acesta a ajuns mult prea departe!!!
Atât am avut de spus!

P.S. Dacă în loc să vă focusati pe problemele reale existente si faceți can-can, NE MERITĂM SOARTA!

Sursa foto: Pagina de Facebook a Codruței Filip

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

59 comentarii

  1. mda,ultima fraza cu „focusarea” a rezolvat tot.Cum vine din germanul „fokussieren”…cred ca e la moda cu germanismele.
    Limba romana cu al sau”focalizat” nu suna „trendy”?
    Acum eu intreb, daca avem in dictionar „focalizat” de ce trebuie sa imprumutam de la altii cuvinte care au acelasi sens cu cuvantul romanesc din dictionar?
    Ma duc sa „fucking” ca ma „focusez” mai bine dupa…stiu ,suna bestial 🙂

    • Io mă focusez doar pe faptul că Tătaru susține că nu e angajată, iar gagica susține că este. Cine minte, ministrul sau gagica?
      Că dacă îl întrebi pe Șică, el ori nu știe, ori vrea „întrebare serioasă”, de parcă cine se ocupă de spitalele regionale nu e o problemă serioasă.

    • Pt. că suntem proști, dar vrem să părem deștepți

    • Nu știam că există meseria de cintareata. Asta-i că aia cu bancherul… Daca lucrezi in banca, la ghișeu, unii spun că sunt bancheri.

  2. „Uriasul bland” din America si asta sunt discriminati ! Uriasul a murit, nu se mai poate face nimic pentru el, dar sa sara cineva sa o salveze pe duduie, daca Tataru nu e in stare !

  3. Ca să vezi ce chestie?!
    Într-o după amiază, sau diminerață, în afara orelor de serviciu (care-o fi ăla, de logodnică a unei dizeuze masculine de muzică populară?), când în lipsă de altă activitate relaxantă zapa aiurea pe internet, i-a sărit în ochi postul de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister Ministerul Sănătății. O activitate relaxantă, numai bună pentru diversificarea experiențelor ei de muncă de pănâ la 24 anișori și, mai ales, în total acord cu pregătirea ei temeinică în … În ce?
    Să-i precizăm fătucii că nimeni nu a discriminat-o pe motive de gen.
    Toată lumea s-a ”bucurat” enorm că a performat în mod cinstit și curat, cu o concurență acerbă de 10 inși/postul respectiv, nu ca cioflingarii ăia de pesedaci angajați cât a fost psd la guvernare numai pe pile și cumetrii, atât de incriminați de puritanii de penaliști.

  4. Ca a fost admisa la examen nu inseamna ca a fost si angajata…

  5. Pai sa-ti spun eu cum e cu posturile astea,TOATE sunt cu ,,dedicatie”ca tot ne,,focusam”pe artistii nevinovati si fetele frumoase,iar ca sa consiliezi ceva se presupune ca ai experienta in,,ceva”iar
    cu fetele astea precoce,nici nu sti la ce sa te astepti ca experienata,chiar riscant.

  6. Nu vad care este problema. Ghiorlaitoarea asta inutila isi facea si ea un rost in viata, vorba lui Oaea, ca sa aiba si ea o pensie speciala, ceva.
    PS: Am ras cand am citit cum a gasit ea anuntul pe internet. Amuzant.

    • Cum adica a fost angajata in urma unui interviu?
      E un post intr-un minister, nu la o firma de vandut ciorapi!
      Ce bibliografie, ce probe de concurs!? Ce anunt in ziar pentru angajari in timp de pandemie cand concursurile sunt interzise?
      Hai ma canta la alta masa!

  7. daca d-na e asa de corecta, ne poate spune mai multe detalii despre concurs? de genul cati contracandidati? sau in ce a constat angajarea?

    sau examinatorii ne pot explica criteriile? pentru moment au mintit.

    dupa ce tragem linie putem spune daca ne meritam soarta pentru permitem sa se angajezela stat o gramada de pilaraie / cu dedicatie / fara merit , sau ne meritam soarta pentru ca hulim valorile tarii

  8. În principiu fata are dreptate. Dar problemele ei au apărut când ea sau iubi au pus pe Facebook poza cu legitimația și și-a schimbat statusul. Vorba aia cu ăla fudul… nu putea să-și vadă liniștită de job, fără Facebook și alte prostii? Că așa dai de proști și îți faci rău cu mâna ta, făcând public orice despre tine…

  9. A fost selectata procedurii. Cred ca evaluarea orala (interviul) a cantarit cel mai mult in cazul domnisoarei.
    O sa incep si eu sa caut posturi la stat pe Google, la treaba asta domnisoara ne-a luat fata la toti. Uite care era cheia angajarii in administratia publica…

  10. „P.S. Dacă în loc să vă focusati pe problemele reale existente si faceți can-can, NE MERITĂM SOARTA!”

    Trec peste „focusare”, c-a mai observat-o cineva mai sus, dar… care-i sensul in fraza asta?
    „Daca in loc sa faceti aia, ne meritam proastele!”
    Daca in loc sa facem aia IN LOC DE AILALTA, ne meritam pitipoancele!

    „5. Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, și să-l ocupi cu BRIO, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen”
    Nu, nu este posibil sa aplici pentru un post in administratia centrala, mai precis in Guvern, venind de pe strada, si sa spui ca l-ai ocupat „cu BRIO”. Nu suntem chiar toti nascuti ieri. Posturile astea se ocupa pe baza de „recomandari” sau „spaga”. Iar tu recunosti singura c-ai facut „internship” in Guvern si Sparlament, asa ca las-o jos ca macane cu concursul tau „pe bune”.
    Ai fost angajata pe pile, recomandata de vreun cordac din Sparlament, pe care l-ai „servit” in perioada „internship-ului”. Daca ne-apucam sa cautam, ii gasim si numele, si varsta trecuta de 60 de ani, si probabil si faptul ca e vajnic suporter al „familiei traditionale”, cu sotie, copii si amanta de 24 de anisori.

    Lasa c@catul cat a ajuns, nu-l mai amesteca, si poate peste cativa ani o sa poti da din nou „examen” sa ajungi pe bani publici in alt post. Vezi cazul labusului ala de Tudor Tim de la ALDE.

  11. Pai cu cariera de 10 ani in muzică ce faci?
    Ori la minister, vei face vocalize înaintea unui concert?
    Ce faci cu concertele? Gata, vei abandona cariera veche și o pornește pe cea noua?

  12. Da, si Bode dormea in spate si nu stia ca merge pe contrasens cu girofaru’.

    Unde-i Raluca Turcan sa sara s-o apere si pe asta?

    • tzurcana se „focuseaza” cum sa zica „ca ajunge cu exagerarile”in cazul lu’mata hari de la min.sanatatii.

  13. Intr-un sistem sanitar in care posturile pentru medici sunt blocate, astfel de angajari sunt, pur si simplu, o uriasa bataie de joc la adresa medicilor si, implicit, a noastra. Si degeaba incearca sa o dea pe gen, frumusete si multe talente, stim cu totii cum se fac aceste angajari. Rusine ministrului si rusine premierului, nimic nu s-a schimbat, dimpotriva, bugetarii inutili s-au inmultit, si culmea, fara concurs. Iar copila asta care nici n-a terminat bine scoala, sa pastreze pentru ea agresivitatea verbala si lectiile de morala, sa astepte sa mai creasca.

    • Subscriu!!!
      5 August 2020: „Colegiul Medicilor CERE scoaterea la concurs a posturilor din spitale pe specialitățile deficitare.
      Pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 este nevoie acută de medici pe diverse specialități deficitare în sistemul medical românesc, iar posturile din spitale trebuie deblocate și scoase la concurs, atrage atenția Colegiul Medicilor București, potrivit hotnews.

      Anul acesta, în contextul pandemiei, examenul pentru obținerea titlului de medic specialist din luna martie nu s-a putut susține, ceea ce reprezintă o importantă problemă atât pentru medicii care și-au finalizat pregătirea în specialitate, dar si pentru sistemul de sănătate, care are nevoie de resură umană, arată Colegiul Medicilor București.
      „Este vitală susținerea examenului de specialitate și să existe posturi pe care medicii să poată fi angajați”, afirmă profesor doctor Catălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București.
      „Detașarea poate fi o soluție punctuală și pe termen scurt. Soluția viabilă, din perspectiva noastră, este deblocarea posturilor pentru medici”
      Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București consideră că trebuie să se desfășoare examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în septembrie și imediat organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor de medici acolo unde este necesar, dar si că detașarea poate fi o soluție punctuală și pe termen scurt. Soluția viabilă, din perspectiva noastră, este deblocarea posturilor pentru medici.
      În acest moment, mai ales în spitalele COVID și suport COVID, dar nu numai, medicii sunt obosiți, unii sunt epuizați, au fost și sunt în prima linie, dar nu numai a pandemiei de COVID-19, ci în prima linie a sistemului medical românesc.”

      Prioritatea lu’ Nelu Tataru au fost posturile de Consilier DEBUTANT(statea-n loc Minsiterul fara acest post!) la Directia de Monitorizare a Spitalelor Regionale, Spitale Regionale care NU EXISTA si NU vor exista inca MINIM 10 ANI!!
      Rusine!!

  14. Pe ce site a accesat anunțul de angajare?

    • Citez din anuntul din link:

      Ministerul Sănătăţii organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, în cadrul Departamentului Monitorizare Implementare Proiecte Spitale Regionale, după cum urmează:

      > Consilier debutant (poziția 5)

      Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

      > g) nu a fost condamnată definitiv…

      Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

      Consilier debutant (poziția 5):
      > studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe sociale/științe inginerești;
      > vechime în specialitatea studiilor absolvite -.

      Observati conditia „g) nu a fost CONDAMNATA definitv” :)))))
      Gura pacatosului…?

      Iar putin mai jos, printre conditiile specifice, „vechime in specialitatea studiilor absolvite”.
      Cantatul se incadreaza in vechime in slujba de consilier?
      Sau ce vechime are domnisoara in domeniu, de se incadreaza in conditiile pozitiei de consilier?

    • @Diana: Daca Anuntul e cel postat de dvs, el mentioneaza 1 singur post de Consilier debutant!
      In schimb, Documentul postat de Codruta, mentioneaza in Coloana 5 la Codruta ADMIS pentru postul de Consilier Debutant, in timp ce SUB numele ei, la Pozitia 2 exista un alt Nume ascuns(nedeslusit!), in schimb e mentionat la fel Postul de Consilier Debutant iar in dreptul acestui Nume scrie tot ADMIS(desi e ascuns!), insa are acelasi Numar de Litere precum la Codruta, 5 Litere!
      Daca scria RESPINS, cuvantul avea 1 Litera in plus!
      Sunteti de acord?!
      Cum va explicati!??
      La pozitia 3, ascunsa si ea scrie ABSENT!
      Ceva pute!

      2. Daca tanara domnisoara e atat de pregatita, de ce nu merge ea sa lucreze in mediul privat si sa ne dea gata cu 89,33 de puncte la o Firma privata!!
      3. Observ din Anunt ca la Consilier debutant nu trebuie nici un fel de Experienta PROFESIONALA, adica vad cale libera la angajat pilele politice, Dosarul si Interviul aranjat totdeauna la ocuparea unei Functii publice!
      NU cred ca exista azi o Functie publica in Ministerele din Romania ocupata pe baza de Concures CORECT!
      NU cred!
      Chiar daca angajatul e bine scolit, pilele sunt necesare, altfel NICI o sansa!
      Gura satului zice ca dra Codruta ar vea o astfel de pila: Directoarea Directiei de Monitorizare a Spitalelor Regionale din MS, dna Cristina Gafton!
      Cine e dna Gafton?!
      Laura Cristina Gafton a fost numită şefa Laboratorului Central pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor din cadrul Ministerului Agriculturii în 2012, când era o simplă farmacistă, membră PC.
      Deşi pentru această funcţie puteau condadida doar absolvenţii de studii universitare cu licenţă în agronomie şi horticultură, MADR a făcut o ghiduşie şi au mai introdus o specializare, încât şi cei care au absolvit studii universitare de farmacie să poată candida.
      Si aşa a ajuns protejata ministrului Daniel Constantin şi a lui Dan Voiculescu pe această funcţie.
      In 2016 a ajuns Directoare in Ministerul Sanatatii, avand o traiectorie profesionala controversata, exclusiv la Stat!
      Tânăra farmacistă Gafton s-a făcut remarcată mai ales prin activitatea intensă din campania electorală, când a pus la dispoziţie farmacia familiei pentru acţiuni electorale ale Partidului Conservator.
      O traseista la fostul PC, la ALDE, la PRO-Romania!!
      Parlamentarul Emanuel Ungureanu, USR: „Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu susţine că PNL a adus în Sănătate ospătari, şefi de pompe funebre, analfabeţi cu şcoala vieţii în CV şi acum o cântăreaţă „care nu a primit un serviciu bun de la partid”.
      Codruţa Elena Filip, în vârstă de 24 de ani, a fost angajată ca şi consilier debutant la Ministerul Sănătăţii în urma unui interviu. Tânăra va lucra la Direcţia de Monitorizare şi Implementare a Spitalelor Regionale din România, deşi nu are exprienţă în domeniu. Codruţa Filip este cântăreaţă. Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu susţine că ministrul Sănătăţii l-a sunat să-i spnă că nu ştie cum a fost angajată tânăra artistă: „M-a sunat ministrul Sănătăţii, evident stresat, mi-a spus omul că nu ştie cum a ajuns doamna în minister, a recunoscut că are legitimaţie de serviciu dar că el nu a semnat ordinul de ministru. Acum eu ce să zic, nu ştie domnul Nelu Tătaru ce e prin minister că e treabă multă la Covid. Aş râde, dar îmi sunt uscate buzele. Fotografii interzise cardiacilor!”
      „A început reforma la Ministerul Sănătăţii!”
      Ungureanu aminteşte faptul că PNL a adus în Sănătate şi alte persoane fără experienţă: „Domnul Nelu Tătaru, aprigul luptător cu noul coronavirus, pare răpus de frumuseţea unor domnişoare de la PNL care nu aveau un serviciu bun dat de la partid. Superba blondă din foto 1 şi 2 pe nume Codruţa Filip, cântăreaţă de profesie, a fost adusă în Ministerul Sănătăţii ca expertă în spitale regionale, pe linia PNL, de o doamnă pe nume Cristina Gafton!!! Doamna Gafton este mare directoare la Direcţia de Spitale Regionale din Ministerul Sănătăţii Care spitale regionale? Cum care, cele construite de guvernările PSD şi PNL din ultimii 30 de ani… Doar cântăreţe nu a mai adus PNL în Sănătate, pe rând au adus ciumaţii galbeni: ospătari, şefi de pompe funebre, analfabeţi cu şcoala vieţii în CV şi acum o cântăreaţă, probabil numai bună să cânte prohodul la căpătâiul unor unităţi sanitare ca Spitalul Judeţean Cluj unde colcăie şobolanii şi manager este numit un politruc ţinut în funcţie de gaşca PNL Cluj-Napoca.”
      Post ocupat fără concurs.
      Ungureanu mai susţine că postul a fost ocupat de Codruţa Filip fără concurs: „Nenorociţi este puţin spus! Voi ce spuneţi? Meritocraţi peneliştii, este? Nu fiţi răutăcioşi, pe doamna o recomandă sigur vocea, talentul vine cu timpul…”

    • @lili, Nu stiu daca asta a fost anuntul la care a aplicat ea. Am facut si eu un search rapid pe google si asta a fost rezultatul cel mai relevant.

  15. Inteleg ca a fost angajata pe perioada starii de urgenta la MS
    si acum nu mai este angajata, fiind demisa (probabil inainte de aparitia acestui articol)
    pentru ca
    a fost discriminata datorita faptului ca este si cantareata?

    Probabil angajatii din interior care au contribuit la demisia ei sunt aceeasi care au inaintat cazul catre presa dupa ce a aparut cazul Elenei Ghindea de la CFR Marfa.
    Totusi, C.Filip nu era membra CA, era un consilier junior. Avea experienta unui internship la ANAF si este absolventa a unei universitati bine cotate + are un masterat in drept.

    Ma intreb: se face acelasi tam-tam in cazul angajarii unei femeie de 24 de ani care arata banal si nu este talentata in muzica ca si Codruta, dar care are aceleasi studii ca ea + experienta in institutii publice?
    Ce functii aveati voi la 24 de ani, ca absolventi de masterat? Un job de consilier junior ar fi fost prea mult pentru valoarea voastra?

    • „acum nu mai este angajata, fiind demisa pentru ca a fost discriminata”
      Codruto, tu esti? Ce-ai vrut sa zici aici?

      Ea singura s-a plans c-a fost data afara pentru ca e frumoasa si desteapta. Eu as adauga si modesta.
      Eu as fi curios ce anume a facut pentru a fi angajata, fara pile, pe un post in administratia locala, cand toata lumea stie ca-ti trebuie spate serios pentru a te angaja pe asemenea posturi.

      Dar nah, daca stie c-a dat examen pe bune si l-a luat tot pe bune, sa dea MS in judecata. Tzatzismul n-o ajuta.

    • „Ce functii aveati voi la 24 de ani, ca absolventi de masterat? Un job de consilier junior ar fi fost prea mult pentru valoarea voastra?”

      La 25 de ani, eu eram inginer debutant. Salariu minim, raspundere pe masura.
      La 24 de ani esti o secretara. Pe masura ce inveti mersul lucrurilor poti cere mai multe sarcini. Deocamdata doar inveti. Si sa inveti direct intr-un minister e ceva, daca ma-ntelegi ce-ti zic.

      Si inca ceva, sa ai pretentii ca esti masteranda, dar sa te exprimi ca ultimul Ciordache si sa te dai cu c#rul de pamant ca ai fost data afara ca erai prea frumoasa… pas.
      Mahalagismul n-o sa te ajute in viata, cantareato!

    • Hello, Andrei! Nu sari la concluzii.
      Nu sunt Codruta, insa cazul ei atrage atentia unor probleme legate de bias-urile subconstiente si unele practici discriminatorii din societate.
      Imi amintesc ca atunci cand aveam varsta ei, impreuna cu alte 15 tinere+12 tineri, top 1% absolventi de pe la cele mai bune universitati din Romania, eram recrutati ca si consilieri intr-o multinationala. S-a intamplat in urma unor concursuri multiple, ce-i drept.
      Din cele 15 fete, cel putin 10 erau f. dragute.
      Daca si despre noi s-ar fi speculat la acea vreme ca am obtinut acele joburi pentru ca suntem tarfe, iti dai seama in ce tara traim si care este nivelul misoginismului, al hate-ului si al discriminarii femeilor.

    • „care este nivelul misoginismului, al hate-ului si al discriminarii femeilor”

      Acum ceva timp, un roscat oarecare, aflat la momentul ala intr-o pozitie de ministru, a fost refuzat de Iohannis pentru nu mai stiu ce anume.
      Chiot mare, „Iohannis m-a refuzat pentru ca sunt evreu!”

      Ideea e sa nu cadem in extrema „femeile sunt refuzate pentru ca sunt femei”, dupa cum nici Laufer n-a fost dat afara pentru pozele la bustul gol sau pentru ca e evreu.

      Mi-e scarba de discriminarea asta pozitiva, „nu ma poti da afara pentru ca eu sunt gay/femeie/gras/schiop/etc”. Ori facem concursuri pe bune, ori ne impacam cu ideea ca peste mine poate veni unul cu pile mai mari.
      Dar sa iesi sa te jelesti ca te-a dat cineva afara ca erai prea frumoasa mi se pare deja prea mult.

    • Frumusetea este o arma cu doua taisuri pentru orice femeie inteligenta, educata si cu o urma de moralitate, care nu isi vinde corpul pentru functii si proiecte, si care vrea sa aiba succes strict in baza competentelor, inteligentei si a performantei profesionale.

      Femeile care au absolvit universitati de top inaintea oricarui alt barbat din serie si care au avut performanta in domeniul profesional ales – vor fi mai discriminate la angajare si la promovarea in post decat toti barbatii care au avut rezultate academice mai slabe decat ele, sunt mai putin inteligenti si au o performanta la locul de munca de 2 ori sub niveul femeii.

      Lucrurile astea se intampla datorita urmatoriilor factori:
      1. Unii barbati nu te vor angaja sau nu te vor promova tocmai pentru ca se tem ca vor fi acuzati ca acea femeie este amanta lor. Alti barbati iti vor distruge cariera si potentialul din invidie.
      2. Celelalte femei, mai putin atractive, mai putin inteligente, mai putin educate, cu performanta mult mai slaba si cu atitudine de cacat, vor face tot posibilul sa creeze barfe despre cat de tarfa este femeia frumoasa, educata si desteapta.
      De aici vedem si atatea femei mediocre suprapromovate in functii inalte „for gender equality”, care sunt insa sub nivelul multor barbati si in special sub nivelul femeilor cu adevarat competente, care sunt discriminate inclusib in cadrul aceluiasi gen!

      Parlamentul European va fi informat asupra acestor discriminari sistemice ale femeilor si somati sa updateze legislatia. Nu este normal sa traim intr-o societate unde sa aiba succes doar femeile care isi vand sau ofera trupul contra functii si beneficii, si au zero moralitate! Vand si prin Forbes multe astfel de specimene.

    • @Diana: NU mai compara ce se intampla la Multinationale cu mizeria angajarilor EXCLUSIV pe pile din Institutiile de stat!
      Te rog!!!

    • @lili, Imi pare rau, dar de data asta nu vedem si nici nu evaluam lucrurile la fel.

      Mie mi se pare ca fata este suficient de calificata din punct de vedere al educatiei, abilitatilor de comunicare si expertizei (are un internship la ANAF), pentru a ocupa un post de consilier JURIDIC JUNIOR, atat in sectorul privat cat si in cel public, mai ales DACA NU au existat candidati de top care sa ii faca o concurenta serioasa.
      Tinerii au nevoie de o sansa si de o oportunitate sa isi creeze experienta de lucru.
      Daca angajau pe una fara masterat si urata, fara niciun hobby si talent, mai se agita lumea?

    • @Diana: Hai sa-ti spun ceva: fiul meu(imediat 40 de ani) lucreaza la o multinationala germana, inainte a fost la una franceza, a lucrat dupa terminarea Facultatii EXCLUSIV in sectorul privat, la multinationale care iau pielea de pe tine pentru un salariu bun(au credit imobiliar, imediat il vor termina!). Este foarte bine pregatit si apreciat si platit.
      A avut probleme multe de sanatate la viata lui, inclusiv un cancer la rinichi in copilarie(are 1 singur rinichi). Evident ca nu i-ar strica un job la Stat si discutand asa aiurea la o bere, un prieten care lucreaza la Stat i-a spus CLAR: FARA pila puternica si FARA cateva MII de Euro nu prinzi post la Stat!
      Asa ca NU cred niciodata ca in Bucuresti, la un Minister exista Concurs pe bune si exista anagajari pe bune!
      E de-ajuns sa vezi incompetenta in care se scalda Institutiile Statului roman, TOATE Rapoartele Comisiei Europene referitoare la Rata scazuta de Absorbtie a fondurilor de la UE mentioneaza un lucru evident: „Necesitatea Imbunatatirii Capacitatii si Eficientei Adminsitratiei publice”, adica pe romaneste reclama Ineficienta si INCOMPETENTA Administratiei publice din Romania!
      Corina CRetu, si ea a avertizat fix la fel: INCOMPETENTA dn Institutiile publice tine Romania in loc, impiedica DEZVOLTAREA Romaniei, din acest motiv LIPSESC Proiectele mari, de DEZVOLTARE a Tarii!
      CINE sa le faca?!
      INCOMPETENTII care populeaza TOATE Institutiile Statului roman?!
      Asa ca lasa-ma cu teoriile ca sprijinim tinerii, tinerii pleaca pe capete, scarbiti cand vad asemenea angajari!
      Ia uite cine a sprijinit-o pe dra Codruta, zice Emanuel Ungureanu, deputat USR:
      „Superba blondă din foto 1 şi 2 pe nume Codruţa Filip, cântăreaţă de profesie, a fost adusă în Ministerul Sănătăţii ca expertă în spitale regionale, pe linia PNL, de o doamnă pe nume Cristina Gafton!!! Doamna Gafton este mare directoare la Direcţia de Spitale Regionale din Ministerul Sănătăţii.”
      Uite ce scrie presa din Iasi;
      https://www.7iasi.ro/l-au-aranjat-si-pe-asta-un-politruc-profesor-de-istorie-sef-peste-spitalul-regional/

  16. Nu am de unde sa stiu care e adevarul! Dar ma gandesc ca, daca Ciolacu e sef de camera cu o bomba de facultate facuta la 40 de ani, cineva cu dreptul facut la stat merita un amarat de job de consilier debutant mai ales ca e pe o perioada determinata deci fara viitor! Poate, satui de nepotism si coruptie, judecam uneori cu prea multa usurinta!

    • „e pe o perioada determinata deci fara viitor”
      Nu exista „perioada determinata” in asemenea institutii.
      Dupa expirarea perioadei, se face contractul nedeterminat.

  17. Focusata dreak, auzi la ea, stie de ce pleacă tinerii din țară.
    Proasta dreak, pleacă din cauza unora ca tine care, așa, se trezesc intr-o dimineața si , pac, dau pe internet peste un post la Ministerul Sănătății și, ce să vezi, hop la interviu, tac pac, în 3 zile sunt deja mari „consiliere”. Si, ale dreak, au facut intenshipuri numai pe la Parlament, Ministere, ANAF si alte asemenea.
    Dispari, bă, cu tot cu discriminarea ta cu tot!

  18. „Daca si despre noi s-ar fi speculat la acea vreme ca am obtinut acele joburi pentru ca suntem tarfe, iti dai seama in ce tara traim si care este nivelul misoginismului, al hate-ului si al discriminarii femeilor.”

    Acum ceva timp, un roscat oarecare, aflat la momentul ala intr-o pozitie de ministru, a fost refuzat de Iohannis pentru nu mai stiu ce anume.
    Chiot mare: „Iohannis m-a refuzat pentru ca sunt evreu!”
    Pana si evreii s-au delimitat de roscovan.

    Ideea e sa nu cadem in extrema „femeile sunt refuzate pentru ca sunt femei”, dupa cum nici Laufer n-a fost dat afara pentru pozele la bustul gol sau pentru ca e evreu.

    Mi-e scarba de discriminarea asta pozitiva, „nu ma poti da afara pentru ca eu sunt gay/femeie/gras/schiop/etc”. Ori facem concursuri pe bune, ori ne impacam cu ideea ca peste mine poate veni unul cu pile mai mari.
    Dar sa iesi sa te jelesti ca te-a dat cineva afara ca erai prea frumoasa mi se pare deja prea mult.

  19. „Daca si despre noi s-ar fi speculat la acea vreme ca am obtinut acele joburi pentru ca suntem tarfe, iti dai seama in ce tara traim si care este nivelul misoginismului, al hate-ului si al discriminarii femeilor.”

    Acum ceva timp, un roscat oarecare, aflat la momentul ala intr-o pozitie de ministru, a fost refuzat de Iohannis pentru nu mai stiu ce anume.
    Chiot mare: „Iohannis m-a refuzat pentru ca sunt evreu!”
    Pana si evreii s-au delimitat de roscovan.

    Ideea e sa nu cadem in extrema „femeile sunt refuzate pentru ca sunt femei”, dupa cum nici roscatul n-a fost dat afara pentru pozele la bustul gol sau pentru ca e evreu.

    Mi-e scarba de discriminarea asta pozitiva, „nu ma poti da afara pentru ca eu sunt gay/femeie/gras/schiop/etc”. Ori facem concursuri pe bune, ori ne impacam cu ideea ca peste mine poate veni unul cu pile mai mari.
    Dar sa iesi sa te jelesti ca te-a dat cineva afara ca erai prea frumoasa mi se pare deja prea mult.

  20. Parlamentarul clujean Emanuel Ungureanu a declarat AZI că ministrul Sănătăţii l-a sunat să-i spună că nu ştie cum a fost angajată tânăra artistă: „M-a sunat ministrul Sănătăţii, evident stresat, mi-a spus omul că nu ştie cum a ajuns doamna în minister, a RECUNOSCUT că are Legitimaţie de serviciu dar că el NU a semnat Ordinul de ministru. Acum eu ce să zic, nu ştie domnul Nelu Tătaru ce e prin minister că e treabă multă la Covid.”

    In timp ce Ministerul Sanatatii spune ca dra Codruta NU e angajata Ministerului!
    Rusine, mincinosi ordinari!!!!!!!!!!

  21. Am parcurs cu interes articolul dar până la urmă nu am aflat informația esențială, și anume: la ce instrument canta domnișoara cântăreață ? Puteți completa va rog articolul cu aceasta informație esențială ?

  22. Mare-i gradina lui Dumnezeu si multi comentatori defecti are !
    De acum incolo regulamentele pt concursurile pt ocuparea unor posturi de consilieri debutanti in institutiile administatiei centrale si locale trebuie sa cuprinda la capitolul conditii pt inscriere inca trei :
    – sa ai un aspect fizic dezagreabil:
    -sa nu ai niciun hobby care sa te fi facut cunoscut publicului
    -cel putin pana la data sustinerii concursului de angajare sa ai simpatii politice pt partidele aflate in opozitie.

  23. Mare-i gradina lui Dumnezeu si multi comentatori defecti are !
    De acum incolo regulamentele pt concursurile pt ocuparea unor posturi de consilieri debutanti in institutiile administatiei centrale si locale trebuie sa cuprinda la capitolul conditii pt inscriere inca trei :
    – sa ai un aspect fizic dezagreabil:
    -sa nu ai niciun hobby care sa te fi facut cunoscut publicului
    -cel putin pana la data sustinerii concursului de angajare sa ai simpatii politice pt partidele aflate in opozitie.

    • Eu sunt de alta părere și anume că în Administrația Centrală nu ai nevoie de debutanți.
      Să debutezi în alte locuri, iar dacă vrei în Admin. Centrală să dovedești prin examen riguros că ești pregatit (nu doar interviu ca în cazul de față!).

  24. Tinerii pleaca din tara ca nu au loc de spagi in lei, euro, dolari sau in natura. Locurile de munca de la stat si privat sunt rezervat pe criteriu de nepotism, partid, spagi. De aia pleaca tinerii din tara, ca nu au loc de oamenii de succes si succesuri.

  25. Pai, sa demonstreze ca a si invatat ceva de acolo, ca probleme care trebuie consiliate in tara asta sunt o gramada. De ex, sa ne recite drepturile pacienților care sunt incalcate in anumite situații, sa ne explice de ce si doctorii au dreptate, lacunele legislative care permit asa ceva si sa propună soluții, ca doar „a terminat dreptul”, nu stangul, si e interesata de probleme si vrea sa consilieze.

    Dupa niste luni in functia de consilier, chiar atat de prostuta e, ca n-a invatat nimic in domeniu?
    Pai poate n-a discriminat-o nimeni ca e prea frumoasă si talentata, ci ca e incapabila.

  26. Ia uite cum se „munceste” la Stat:
    20.11.2017, pressone.ro: „Dezvăluirile unui angajat la stat: „Chiar dacă nu faci nimic, doar crești în vârstă, devii Expert(Expert = Grad profesional in Functiile de executie din Sistemul bugetar!) cu 5000 de lei pe lună”.
    Ce i se întâmplă unui funcționar din aparatul de stat care începe să reclame plățile fictive, nepotismele și minciuna din instituția unde lucrează?
    Povestea bucureșteanului Sorin Negruți (38 de ani), expert al Direcției de Comunicare de la Institutul Național de Statistică (INS), oferă un răspuns relevant la această întrebare.
    Din postura de angajat la stat, Negruți s-a revoltat ani la rând față de modul în care se petrec lucrurile în administrația publică. Dar nu s-a limitat să le spună șefilor, ci a ales să și scrie despre nemulțumirile sale.
    În această săptămână, Negruți își va lansa, la Târgul Gaudeamus, volumul intitulat „Angajat la stat. Disperarea sincerității”, publicat la editura Eikon.
    E o carte în care el descrie fără menajamente, inclusiv cu nume reale, delăsarea și inerția care domină într-o instituție publică din România.
    – De ce ați ales să scrieți această carte?

    – După ce am văzut că la Institut a fost numită o nouă conducere, odată cu instalarea Guvernului Victor Ponta, am sperat că lucrurile se vor schimba. Nu s-au schimbat. Din contră, au fost înlocuite – unele probleme cu alte probleme, o gașcă cu altă gașcă.

    În momentul ăla, mi-am zis: „Stai puțin, că trebuie să fac și eu ceva”. Și chiar m-am simțit obligat. M-aș fi simțit complice dacă nu aș fi făcut lucrul ăsta. Am considerat că, dacă Dumnezeu mi-a dat puterea să trec prin toate lucrurile alea, trebuie spuse.

    – Ce vreţi să schimbați?

    – Nu mi-am propus, neapărat, să schimb ceva peste noapte, pentru că nu sunt un inconștient. Mi-am propus, în primul rând, să las o imagine, să las o radiografie: copilul meu și nepoții mei trebuie să vadă cum se făcea administrație în urmă cu 20 de ani, cu 30 de ani, când economia duduia și aveam creștere de 9%. Nu mi-am propus să tai capete.

    – Cum este structurată cartea?

    – Am început cu perioada 2009-2012, după care am zis că trebuie să o aduc în actual. Am adus-o în actual și din cauza atitudinii sfidătoare a noii conduceri, care trata problema, așa, periferic. Eu le aduceam la cunoștință anumite chestiuni − pe care le-am scris în carte −, ei le bagatelizau.

    Cartea a fost scrisă în șase luni. Am făcut cerere la Institut să mi se pună la dispoziție copie după dosarul profesional, am urmărit firul evenimentelor cronologic, păstrând numele personajelor și documentele introduse.
    „La sediul central al Institutului Naţional de Statistică, celor în vârstă le era teamă să nu le ia locul noile generaţii. Numai tânăr să nu fi fost în INS!
    Indiferent de pilele avute, erai marginalizat și umilit de veterani. Ultimii aveau o vorbă: «Meseria nu se învaţă, se fură!».
    Ca atare, nu-ţi arătau nimic, nu te ajutau în niciun fel. Ba, dimpotrivă, îţi puneau beţe în roate, te bârfeau, și te ridiculizau la cea mai inocentă greșeală.”

    Fragment din volumul
    Angajat la stat. Disperarea sincerității.
    „Oamenii ăia, când o să moară, o să lase PIB-ul”
    – Când v-ați cerut dosarul profesional, ați primit toate documentele?

    – Nu. De exemplu, acea evaluare psihologică care mi s-a făcut, care este o rușine, este o metodă practicată în anii ’50. Sistemul s-a păstrat.

    Diferența între ceea ce este în administrație și ceea ce este în privat e undeva la 20 de ani. Administrația e undeva prin ’94-’95, nu a intrat în mileniul trei.

    Nimeni, niciun Director din administrație (spun de INS) nu ia un tânăr pe lângă el să îl învețe.
    Ies la pensie și sunt aduși dup-aia înapoi pentru că sunt indispensabili.
    Deci nu arată nimic la nimeni.

    Oamenii ăia, când o să moară, o să lase PIB-ul.
    Doar o femeie știe să îl facă în toată România, Adriana Ciuchea.
    Mai are doi ani și iese la pensie. Nu ia pe nimeni să învețe.

    – De ce?

    – A spus că „e greu”. M-am oferit eu să vin să învăț. „Nu”. Nu vor.

    – Dacă v-ar ruga cineva să îi descrieți cum se lucrează la stat, ce i-ați spune, după atâția ani la INS?
    – Eu nu aș sfătui pe nimeni să se angajeze la stat, pentru că s-ar plafona. Este un mediu nestimulativ intelectual.
    „Mi-a luat mult timp până să mă obișnuiesc cu ritmul. Fiecare coleg avea câte o lucrare lunară, pe care o realiza cu încetinitorul în maximum trei zile.
    Restul timpului se irosea cu uitatul pe pereţi, navigarea pe internet, poker sau, pentru cei în vârstă, somn cu capul pe birou.
    Fusesem obișnuit ca, într-o singură zi, să am două întâlniri, mai multe dosare în lucru, zeci de telefoane și de e-mailuri. La INS, timpul parcă stătea în loc.”

    *

  27. Digi 24: „Digi24 începe campania Statul la Stat. Unde te faci că muncești pe bani publici.
    De 30 de ani, aproape fiecare politician are de recompensat un cunoscut, o rudă, un prieten sau un coleg de partid care i-a fost cândva de ajutor.
    De 30 de ani, aproape fiecare politician are de întors un favor. Are de oferit ceva la schimb.
    În 30 de ani, moneda unanim acceptată a devenit funcția publică, fie că vorbim despre o slujbă oarecare, dar sigură și bine plătită, fie că vorbim de poziție administrativă de influență. Efectul pe care îl simțim noi, cei care plătim aceste favoruri este proasta calitate a serviciilor publice. Servicii care ne costă mult, dar sunt în foarte mare măsură ineficiente. Românii se declară constant extrem de nemulțumiți de proasta calitate a serviciilor publice și de umilitoarea interacțiune cu instituțiile publice.
    Oamenii reclamă, în egală măsură, corupția, indiferența și incompentența angajaților și politiziarea instituțiior.
    În campania „Statul la Stat”, mergem pe urmele sutelor de instituții pe care politicienii le-au inventat de-a lungul anilor ca să își plătească datorii politice din bani publici. Un mecanism extrem de toxic care provoacă anomalii majore în societate. De exemplu, serviciile publice vitale – educația și sănătatea – au de două ori mai puțini angajați decât cele de administrație centrală și locală.
    vem milioane de funcționari și angajați în sistemul public și mii de frustrări și nemulțumiri legate de serviciile pe care le plătim și le primim. Avem mii de instituții publice și milioane de întrebări despre rostul lor. În multe dintre ele, nici cei care lucrează acolo nu știu ce-ar trebui să facă. Nu știu cu ce se ocupă. Știm însă că ocupă birouri și primesc salarii drept răsplată pentru servicii și favoruri politice.
    Instituțiile de stat consumă, anual, 30% din bugetul României și eșuează chiar în misiunea lor de bază: satisfacerea nevoilor publice. Calitatea serviciilor publice este unul dintre marile motive de nemulțumire din România și unul dintre motivele pentru care românii părăsesc țara. Conform unui sondaj IRES, 69% dintre cetățeni spun că sunt nemulțumiți de administrația publică. Aceeași analiză arată că 30% dintre români consideră corupția principala problemă de care se lovesc în instituțiile publice, urmând birocrația (27%), indiferența angajaților (23%), incompetența (8%) și politizarea (6%).
    Statul la Stat. Funcții pentru clientela de partid.
    Vă facem cunoștință cu Horia Grama-PSD. Nu este un personaj cu notorietate, deși a avut două mandate de parlamentar și recent a primit o funcție în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Chiar înainte de audierea pentru acest post, l-am găsit la Parlament. Relaxat, pe un fotoliu, deși în documentul de depunere a candidaturii făcuse o greşeală gramaticală gravă.
    Prezenţa noastră i-a tulburat liniştea.
    Este doar unul dintre personajele noului episod din campania Digi24 „Statul la stat”, în care vă arătăm cum instituţiile publice şi companiile de stat din România reprezintă un borcan cu miere pentru clientela politică.
    Imediat cum ajung la guvernare, toate partidele îşi răsplătesc oamenii numindu-i în funcţii cheie chiar dacă profesia lor nu are legătură cu domeniul respectiv. Uneori, aceste funcții sunt plătite chiar bine.
    Statul la stat.
    Clanurile piloșilor sau cu cine trebuie să te înrudești ca să primești funcție și leafă de bugetar.
    În România, dacă tata sau mama sunt politicieni atunci sigur îţi găseşti o slujbă bine plătită la stat.
    În ultimii ani, copii ai premierilor, miniştrilor şi ai liderilor politici au fost plasaţi în diverse funcţii publice. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu rudele mai îndepărtate ale demnitarilor.
    De pildă actualul ministru al dezvoltării Ion Ştefan spune că nu ştie cum au ajuns mai multe rude ale sale în diverse funcţii de conducere, tocmai după ce domnia sa a fost pus şef la minister. Se laudă că atât el cât şi nemurile sunt descendenţi ai lui Ştefan cel Mare dar, fiind atât de mulţi, nu îi cunoaşte pe toţi. Urmăriţi un nou episod al proiectului Statul la Stat.
    https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-clanurile-pilosilor-sau-cu-cine-trebuie-sa-te-inrudesti-ca-sa-primesti-functie-si-leafa-de-bugetar-1355627

  28. „Statul la Stat. Instituțiile publice, borcanul cu miere al politicienilor: Funcții la stat cu salarii uriașe pentru ei și clientela lor.
    Instituţiile publice şi companiile de stat din România reprezintă un borcan cu miere pentru clientela politică.
    Imediat cum ajung la guvernare, toate partidele îşi răsplătesc oamenii numindu-i în funcţii cheie chiar dacă profesia lor nu are legătură cu domeniul respectiv. Unele salarii ajung şi la câteva mii de euro lunar.
    Sunt şi situaţii în care o persoană este numită în două sau trei consilii de administraţie pentru a-şi rotunji veniturile.
    Mulţi dintre cei care vânează un astfel de post sunt foşti parlamentari care nu au mai prins încă un mandat şi primesc drept compensaţie o funcţie publică bine plătită. Urmăriţi un nou episod al proiectului Statul la Stat.

    Companiile de stat, majoritatea falimentare, năpădite de politicieni.
    Tot în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri îl găsim şi pe Ovidiu Silaghi, fost coleg de partid cu Radu Stroe şi fost ministru al transporturilor. Lunar, încasează o indemnizaţie brută de 12.062 de lei.
    La Loteria Română, dintre cei patru membri ai Consiliului de administraţie, trei sunt membri de partid. Tănase Stamule îşi doreşte să fie candidatul PNL la primăria sectorului 1. Este consilier de stat la Cancelaria premierului, iar prezenţa în Consiliul de Administraţie al Loteriei, îi asigură o indemnizţie lunară brută de 7.198 de lei. În plus, este membru în Consiliul de Administraţie al IPROCHIM, rotunjindu-şi astfel venitul cu alţi 2.000 de lei.

    https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/institutiile-publice-borcanul-cu-miere-al-politicienilor-functii-la-stat-cu-salarii-uriase-pentru-ei-si-pentru-clientela-de-partid-1338635

  29. Statul la stat | Rețeta succesului în viață: Pile la partid(e) pentru funcții călduțe cu salarii uriașe.
    Continuăm astăzi să vă arătăm alte exemple de clienţi politici pe care partidele i-au plasat în funcţii bine plătite în diverse companii de stat sau instituţii publice. Mulţi ajung să câştige mii de euro lunar doar pentru că fac parte dintr-un Comitet sau Consiliu de Administraţie. Abili, unii dintre ei, schimbă partidul când acesta iese de la Guvernare şi migrează către altă formaţiune politică pentru a-şi menţine funcţiile publice în care au fost plasaţi. Urmăriţi un nou episod al proiectului Statul la Stat.
    Andreea Lambru, ALDE(frumoasa foc si „celebra” printre politicieni, gasiti de ce!!).
    Ponta, la Congresul TNL, după ce Lambru se împiedică şi cade: Măi, o fată aveţi, mă, şi pe aia o distrugeţi.
    Tânăra care s-a împiedicat este Andreea Lambru. Se întâmpla în 2013, la un congres TNL pe când avea 28 de ani și era proaspăt numită secretar general adjunct al Guvernului din partea PNL.
    Era în timpul guvernării USL.
    A pierdut funcţia în 2014 când liberalii au ieşit de la guvernare dar a recuperat-o trei ani mai târziu după ce a migrat la ALDE.

    Tot în 2017 a fost propusă – cu succes – preşedinta Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Propunerea a venit din partea ministerului energiei, pe când ministru era colegul de partid de la ALDE, Toma Petcu.
    Apoi, conducerea ministerului a fost preluată de Anton Anton, un alt coleg de partid, care i-a mai dat doamnei Lambru un mandat la Hidroelectrica, chiar dacă pregătirea sa este în alt domeniu. A terminat o facultate privată de Relaţii Internaţionale Financiar Bancare.

    Anton Anton, fost ministru al Energiei: Numirile din Consiliul de Supraveghere nu le mai ştiu.
    Reporter: Doamna Lambru, o ştiţi, dumneavoastră aţi propus-o, adică ministerul. Vă amintiţi?
    Anton Anton: Nu!
    Reporter: A fost anul trecut, în februarie 2019.
    Anton Anton: Se poate.
    Reporter: Ne puteţi spune ce a calificat-o pentru acea funcţie?
    Anton Anton: Încă o dată, ţi-am mai spus, nu îmi aduc aminte despre ce vorbeşti, nu îmi aduc aminte. Nu mai sunt ministru, la revedere…
    Reporter: Păi, dumneavostră aţi propus-o domnule Anton, acum serios, nu vă aduceţi aminte de doamna, o mai ştiţi cum arată? Domnule Anton?!…

    Uitarea domnului Anton este destul de bizară. Pe site-ul ALDE Bucureşti, fotografiile celor doi stau una lângă alta: unul e preşedintele filialei sector 1, iar celălalt al filialei sector 2.

    La începutul anului trecut Andreea Lambru încasa de la Hidroelectrica o indemnizaţie lunară de 11.332 lei. Oricum, câștigurile sale – de la stat – sunt remarcabile. În 2018, de exemplu, când a fost secretar general al Guvernului, a făcut parte şi din Comitetul Interministerial care coordonează actvitatea Eximbank. Numai de aici a încasat aproape 240 de mii de lei, adică aproximatix 50 de mii de euro. Am încercat să stăm de vorbă cu domnia sa.

    Reporter: Vă găsiţi 5 minute să ne putem întâlni, să stăm de vorbă?
    Andreea Lambru: Da, v-am spus, stabiliţi prin departamentul de comunicare o zi şi o oră.
    Reporter: Păi eu vreau să stabilesc cu dumneavostră pentru că, cum să zic, întrebările sunt adresate direct dumneavoastră, în legătură cu modul în care aţi fost numită acolo, nu are neapărat legătură cu departamentul de comunicare al Hidroelectrica.
    Andreea Lambru: Procedura de numire a fost o precedură de selecţie pe 109.
    Reporter: Absolut.
    Andreea Lambru: A fost o procedură de selecţie, în urma căreia eu ocup funcţia în momentul de faţă la Hidroelectrica.
    Reporter: Ok… Asta vă rog, să ne întâlnim şi să stăm puţin de vorbă pe acest subiect. Dacă se poate!
    Andreea Lambru: Da, asta v-am şi rugat, luaţi legătura ca să putem să stabilim o întâlnire.

    Am ținut cont de rugăminte și am luat legătura cu biroul de presă. Se întâmpla pe 30 iunie, acest lucru. Am aflat atunci că doamna Lambru e foarte prinsă cu treaba, are de pregătit două şedinţe ale Consiliului de Supraveghere şi abia pe data de 17 iulie ne putem vedea. Dar, dacă ne grăbim, putem să transmitem întrebările în scris. Am trimis un alt mail în care am întrebat-o pe doamna Lambru dacă numirea sa a fost una politică şi ce o califică să ocupe o astfel de funcţie.

    Hidroelectrica: „Față de întrebările adresate, vă facem precizarea că toți membrii Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica au fost selectați de către o firmă de head-hunting, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice…”, se arată în răspunsul primit.
    https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-reteta-succesului-in-viata-pile-la-partide-pentru-functii-caldute-cu-salarii-uriase-1342074

    Gasiti pe net „motivuL celebritatii Andreei Lambru, printre politicieni evident!!(sex pe canapeaua lui Crin Antonescu!)

    • Cu cine?!

    • @Radulescu Marcel: Presa scria in 16 Aprilie 2018, Andreea nu i-a dat in judecata, nici Balasescu:
      „Președinta Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica este Andreea Lambru, 33 de ani, numită politic de ALDE și despre care presa a speculat că a fost amanta bătrânului Radu Stroe și a lui Mihai Bălășescu (foto stânga).
      Bălășescu povestește într-o înregistrare că a făcut sex cu Lambru chiar pe canapeaua lui Crin și a lui Dian Popescu (foto dreapta), omul din spatele site-ului care lansat ipoteza imbecilă că Cioloș e fiul nelegitim al lui Soroș.
      Gorj Dominoa dezvăluia cum i-a rupt Lambru inima lui Bălășescu: „Persoane foarte apropiate secretarului executiv adjunct al PNL, Mihai Bălăşescu, susţin că relaţia dintre el şi Andreea Lambru s-a terminat brusc, într-o dimineaţă, prin luna martie, când acesta l-a găsit pe Dian Popescu în apartamentul pe care îl împărţea cu tânăra de 25 de ani.
      Cei doi, Bălăşescu şi Andreea Lambru, locuiau în apartamentul tinerei, într-o seară Andreea cerându-i logodnicului să doarmă în oraş, motivând că vine sora ei în vizită.
      Ambii stabiliseră să se întâlnească la sediul central al PNL, a doua zi dimineaţa, însă Bălăşescu a făcut o greşeală: s-a gândit să-şi ia logodnica de acasă şi să meargă împreună la partid.
      Surpriza neplăcută a fost ca, în locul surorii Andreei Lambru, să găsească în apartament un bărbat de 42 de ani, din Târgu Jiu, liberal de frunte la filiala municipală a PNL, pe numele său Dian Popescu”, dezvăluia acum 5 ani Gorj Domino.
      Fondul Proprietatea („Fondul”) a cerut convocarea Adunării ordinare a acționarilor Hidroelectrica pentru a solicita revocarea a 4 membri din Consiliul de Supraveghere (“Consiliul”) al Hidroelectrica: Ioana Andreea Lambru (Președintele Consiliului de Supraveghere) Laurențiu Dan Tudor (membru), Horia Marian Gâmbuțeanu (membru) și Andreea Negru Ciobanu (membru), dar NU au avut succes, pilele politice fiind foarte mari.”

    • @Marcel Radulescu: Chiar si Liviu Dragnea a „ajutat-o” sa avanseze in cariera, ia uite aici „sprijin” de la dl Dragnea:
      Martie 2014: „Liviu Dragnea, „aventuri galante” cu Andreea Lambru pe la vilele de protocol ale Guvernului.
      Daca este sa ne luam doar dupa informatiile deja vehiculate in spatiul public, Andreea Lambru a dat primul „tun” politic la o varsta frageda, cand a fost luata sub aripa secretarului general adjunct al PNL, Mihai Balasescu. Cel care povestea cu lux de amanunte noptile de amor nebune petrecute chiar in biroul si pe canapeaua presedintelui Crin Antonescu.
      Numai ca Balasescu a suferit o grea deceptie dupa ce si-ar fi gasit „pupila” in apartament cu mai dotatul – cel putin din punct de vedere financiar – coleg de partid, actualul senator Dian Popescu.

      Dupa scurt timp, Lambru devine protejata lui Radu Stroe. Care se bate ca un leu, atat in sedintele PNL, cat si in cele ale USL pentru a-si impune favorita care i-a fost si director de cabinet, la nici 27 de ani, intr-un post de o importanta maxima pentru bunul mers al guvernarii, cel de secretar general adjunct al Guvernului Romaniei.
      Iar din noua postura, liberala avea in subordine si locatiile de protocol ale Guvernului.
      Carora se pare ca le-a alocat o atentie cu totul deosebita, din moment ce, dupa cum isi amintesc si acum cei care se ingrijeau de buna functionare a unuia dintre obiectivele din Capitala, s-au trezit ca „sefa” face si inspectii inopinante nocturne.
      Iar de pomina a ramas cea in care, auzind la miezul noptii batai in poarta, si-au adus aminte instant de versurile capodoperei lui Dimitrie Bolintineanu, „Mama lui Stefan cel Mare” : „Orologiul suna, noaptea jumatate/In castel la poarta, oare cine bate?”.
      Numai ca, bineinteles, atunci cand au deschis portile nu au dat cu ochii de domnitorul moldovean, ci de… “baronul” de Teleorman Liviu Dragnea!
      Care, stranie coincidenta, si-a gasit sa se retraga la odihna in respectivul stabiliment in acelasi timp cu inspectia personala a adjunctei de la SGG.
      Si, tinand cont de ”renumele” celor 2, cei de la „monitorizare” au tot mustacit rautaciosi in acea noapte, pana spre dimineata.

      Asa se explica si un alt aspect, petrecut in urma cu mai mult timp. Atunci, chiar cand Lambru fusese numita secretar adjunct al Guvernului si criticata in presa pentru „aventurile de pe canapea”, ea a fost aparata chiar de mustaciosul teleormanean.
      Curajos din fire, pesedistul Liviu Dragnea a fost printre primii care au sărit în apărarea onoarei tinerei Andreea Lambru, secretar general adjunct al Guvernului Ponta. O domnița nu cu multe studii sau realizări profesionale, dar cu un trecut amoros tumultos la cei numai 27 de anișori ai săi, dar care se află cocoțată la vârful conducerii României.
      Dragnea, bănuit că ar fi avut o relație foarte bună cu domnița în cauză, a ieșit la TV pentru a-i apăra acesteia onoarea nepătată.
      El a spus că este o eroare „crucificarea” mediatică a unui tânăr, Andreea Lambru, numită la 27 de ani secretar general adjunct al Guvernului, doar datorită tinereţii sale.
      „Nu înţeleg de ce este un asemenea jihad pe un tânăr de 27 de ani. Eu o cunosc pe fata asta de doi ani, de când am făcut USL-ul şi este foarte bună pe organizare. Este o fată în care cred foarte mult”, a declarat Liviu Dragnea. „Ca să distrugem un copil, un tânăr de 27 de ani cu tot felul de canapele… De unde până unde?”, s-a întrebat pesedistul. De aceea facea Dragnea pe galantul, ca nu se odihnise singur prin locatiile de protocol ale Guvernului. Oare, Catalina ce parere o avea? Dar Bombonica?

  30. @Radulescu Marcel: vezi ca am postat „cu cine”, dar nu a trecut de cenzura!
    Gasesti usor, e plin internetul pe subiect!
    Tipa e frumoasa foc, toti PNLeii si nu numai s-au indragostit de ea, presa scria ca Ponta a vrut s-o „exileze” la ASF!!!

  31. Noua ne scapa ceva stupefiant, frumoasa modela Codruta spune asa:
    „1. Am studiat ani de zile, ca să ajung acum să ocup în deplină LEGALITATE un post de CONSILIER DEBUTANT, pentru care nu este necesară EXPERIENȚĂ, ci sunt cerute DOAR studii în științe sociale (unde intră și DREPTUL) sau inginerești, nicidecum STUDII MEDICALE!!!”

    „NICIDECUM studii medicale”, voi ati retinut?!
    Studii medicale e INTERZIS, Codruto?!
    Anuntul parca e croit pentru Codruta asta!!!
    A-propos, ce e ala Consilier DEBUTANT?!
    Ca sa consiliezi pe cineva sau intr-un domeniu, iti trebuie ceva EXPERIENTA!
    In CE Domeniu are Experienta modela Codruta, frumoasa si scolita?!
    Daca tot se lauda cu rezultate ultra-mega la Facultatea de Drept la „o Universitate de stat de prestigiu”, de ce NU merge frumoasa Codruta sa dea Concurs pentru a ocupa un post in domeniu: intr-un Barou!?
    La asemenea nivel de Educatie(!!) ar trebui sa se bata Barourile s-o aiba, nu??!!!!

  32. Geaba scrieti aicilea ia mergeti voi frumos pe contul pilipitipoancei ca acolo are buluc de suporteri care o sustin ca a fost saraca discriminata .Nu-i prea greu sa ne prindem cum a ajuns acolo .Logodnicul filfizon cunoscut colectionar de femei are nspe pile pe la aia la care le canta la nunti si zile ale comunei .Multi is politicieni iar miile de euroi facute pe la ,,evenimente,, s-au dus acolo unde trebuia pentru fatuca fara prea mare talent si care n-a facut senzatie cu cariera ei muzicala platita de logodnic .

  33. Ridicol și superficial, cum sunt tratate problemele tarii. Dacă promovările și angajările se fac după cât de larg ne este zâmbetul, frumusețea și mai gesticulam totodată, când explicam cât de deștepte și ce studii avem și ce vedete suntem și susținute în umbră de nu știu ce iubit, cunoștință , cu apariții tot la fel de ridicole pe la toate posturile tv , iar noi în fond suntem mici și neînsemnati în comparație cu marile și adevăratele valori ale tarii, chiar ca suntem o tara terminata și ne meritam soarta. Nu vorbiți de rău vedeta, ca are cunoștințe vaste în drept și posibil sa apeleze la instanta. Vai, vai,

    • Abia astept sa vad la un concurs din asta 100.000 de candidati. Vad ca toata lumea e interesata sa lucreze la stat, sa-si dovedeasca priceperea si sa ne salveze pe toti!!!Pana atunci toata lumea doar comenteaza despre orice, de la Covid pana la avioane.Toti pretind ca sunt buni specialisti, nu fura, sunt angajati model dandu-si practic sufletul in fiecare zi de munca(privat sau la stat), dar surprinzator rezultatele intarzie sa apara. TARA e in moarte clinica.