Capacele de plastic atașate de sticle – șoc cultural pentru turiștii americani veniți în Europa
Europa a renunțat la capacele de plastic detașabile, iar schimbarea i-a șocat pe mulți turiști americani, arată o analiză Wall Street Journal. Începând cu luna iulie, capacele din Europa nu se mai desfac complet de pe sticlele de apă și de sucuri, datorită unei legi a Uniunii Europene care vizează reciclarea mai multor capace decât aruncarea lor la gunoi.
Atunci când capacele sunt deșurubate, ele rămân agățate. Pe unii îi deranjează, pe alții îi ajută.
Schimbarea a devenit o nouă sursă de șoc cultural pentru cei care traversează Atlanticul, cum s-a întâmplat în trecut cu bideul.
Abby Gendell, o newyorkeza în vârstă de 22 de ani, s-a lovit de această situația într-o zi fierbinte de iulie în care a vizitat Orașul Vatican. „Am deschis o sticlă de apă și m-am întrebat: ”Ce mă zgârie pe fața?”. Era capacul.
UE a vizat capacele de sticle deoarece acestea sunt unul dintre cele mai frecvente deșeuri găsite pe plaje. Legislația a fost adoptată în 2019, acordând companiilor producătoare de băuturi până în iulie anul trecut pentru a avea capacele atașate pe sticlele de plastic.
Nathan Baschez, fondatorul unui start-up din Los Angeles, a declarat că nu crede că capacele sunt rele. Doar că i se par ciudate. După ce a băut câteva sticle de apă în Spania în această vară, le-a găsit utile. Își putea ține copilul mic cu o mână, cu o sticlă în cealaltă și nu trebuia să își facă griji cu privire la modul de a ține capacul.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii