G4Media.ro

Căprioară atacată de câini a fost salvată de jandarmii hunedoreni / Animalul…

Sursa foto: ISU Hunedoara

Căprioară atacată de câini a fost salvată de jandarmii hunedoreni / Animalul a fost eliberat în mediul său natural

O căprioară care rămăsese blocată într-un tunel de cale ferată pe de Defileul Jiului a fost salvată de la moarte, sâmbătă, de către jandarmii de la Postul Montan Vulcan, care au fost sesizaţi că animalul este atacat de câini şi are nevoie de ajutor, informează Agerpres.

Pe imaginile surprinse de jandarmii montani se poate observa că animalul este slăbit, ciuta fiind găsită lângă o arcadă a tunelului ce comunică cu exteriorul.

„Intervenţia promptă a jandarmilor montani a dus la salvarea căprioarei, fiind îndepărtaţi câinii de aceasta. Ulterior, ea a fost eliberată în mediul său natural”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să solicite sprijin atunci când se confruntă cu o situaţie de acest gen, astfel încât să poată fi luate măsurile necesare, iar animalele să nu sufere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ati uitat sa scrieti ca prezenta cainilor vagabonzi in parcul national se datoreaza santierelor ilegale ale Hidroelectrica, compania care macelareste ariile protejate dar e prezentata de Latrina 3 ca fiind verde.

  2. Fara respect pentru mediul in care traim o sa ajungem curand la fel de flamanzi. Lumea e o jungla cu pretentii de civilizatie, ura ne uneste, atat, cu pauze scurte de calm. Pana si animalele pe care le-am domesticit, caini, pisici, sunt la fel de distructive ca noi.

  3. Ce mai gasesc sa faca in loc sa curete strazile de drogalai si persoane agresive care fac tot ce le sta in putere sa deranjeze rezidentii care mai platesc si taxe……….. desigur ma refer la Piata Iancului care, la nonstopurile acelea insalubre si vizavi la Elvetodent, e un rai al celor care-si croiesc identitatea din praful drumului………..

  4. Caprioara e caprioara, iar ciuta e ciuta. Prima e femela capriorului – animalele alea frumoase pe care le vezi iarna si primavara pascand prin lanurile de grau incoltit – a doua este femela cerbului, animale care traiesc in principal in padurile montane si le vezi in mediul lor natural rar sau deloc. E in primul rand o diferenta (foarte) mare de gabarit, ciuta putand depasi lejer 100 kg, in vreme ce o caprioara rar trece de 30. Difera si ca aspect, ciutele (si cerbii) au gatul proportional mai lung, caprioarele sunt ceva mai compacte, precum si coloristic, primele fiind un maron spre cenusiu, ultimele mai roscate.
    In imaginea care ilustreaza articolul este o ciuta – in mod evident emaciata, batrana si/sau bolnava si cu sanse zero sa treaca iarna. Au facut bine ca au eliberat-o in padure, macar o vor manca lupii, vreun ras sau vreun urs… asta e cursul firesc al vietii si cel mai intelept e sa nu te amesteci.

  5. la 2012, curtea constitutionala a Romaniei a decis ca Legea 227/2002 ce permitea eutanasierea cainilor fara stapan e neconstitutionala. Este tara in care, in Gara de Nord, ai sute de romani dormind in strada.