G4Media.ro

Carmen Uscatu, fondatoare „Dăruiește Viață”: Deși asociația face un spital şi a…

Sursa foto: Facebook Asociația „Dăruiește Viață”

Carmen Uscatu, fondatoare „Dăruiește Viață”: Deși asociația face un spital şi a realizat zeci de alte investiţii în sănătate, nu a fost eligibilă pentru fondurile din PNRR, iar Guvernul vrea să taie fondurile pe care ONG-urile le pot primi de la companii

Co-fondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă”, Carmen Uscatu, afirmă, luni, că organizaţia nu a fost eligibilă pentru fondurile din PNRR, deşi face primul spital oncologic pentru copii din România şi a realizat zeci de alte investiţii în sănătate. În plus, Guvernul vrea să taie fondurile pe care ONG-urile le pot primi de la companii.

”Deşi Daruieste Viata face un SPITAL, nu a fost eligibilă pentru fondurile PNRR şi pun în oglindă ce zice ministrul Rafila, în contextul în care Ministerul Sănătăţii – România pierde 740 milioane de euro, bani nerambursabili, din fondurile PNRR: «Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale!»”, a scris, luni, Carnem Uscatu, pe pagina de Facebook.

Co-fondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” afirmă că ”această «toleranţă zero» arată zilele astea şi Guvernul României, care intenţionează să ducă în Parlament o propunere legislativă care să taie fondurile pe care ONG-urile le pot primi de la companii”.

”Dăruieşte Viaţă face un spital. Şi-l face din banii companiilor, în proporţie de 50%. Un studiu arată că pentru fiecare leu cheltuit de un ONG, statul cheltuie 9 lei. Atât de eficient e acest stat român, care are toleranţă zero faţă de cetăţean. Să nu uităm că Dăruieşte Viaţă nu face doar un spital.

A făcut 22 de camere sterile pentru transplant de celule stem la Timişoara, Bucureşti, Cluj. A făcut două laboratoare de diagnostic în profunzime a leucemiilor.

A făcut două spitale modulare la Bucureşti şi Piatra Neamţ. A renovat secţii de oncologie la Timişoara, Braşov şi Bucureşti. A ajuns cu echipamente de protecţie în pandemie în 40 de judeţe. A schimbat legi, a iniţiat programe naţionale”, a mai transmis Carmen Uscatu.

Aceasta afirmă că organizaţia are nevoie de fiecare donator.

”În aceste momente avem nevoie de susţinerea voastră, a fiecărui donator, a fiecarui cetăţean care îşi doreşte spitale, şcoli, educaţie, hrană pentru copii, paliaţie, cultură, Civilizaţie. Avem nevoie de susţinerea fiecărei companii care poate (încă) să ne mai susţină completând declaraţia 177. E posibil să fie ultimul an”, a mai transmis Carmen Uscatu.

Ea anunţă că organizaţia va continua să facă proiecte .

”Poate că ne va fi mai greu. Dar nu imposibil”, a conchis Carmen Uscatu.

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, care contruieşte primul spital oncologic pentru copii din România, a demarat, la începutul lunii august, o petiţie online, intitulată ”Fără OUG anti-ONG”.

Organizaţia atrage atenţia că, dacă ordonanţa va fi adoptată în forma propusă, va pierde, peste noapte, 50% din fonduri.

”Tot nu îmi vine să cred că politicienii nu fac acest exerciţiu democratic al dialogului cu noi”, a transmis atunci Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele organizaţiei.

Sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Un popor sanatos si viguros nu are nevoie de spitale! Asta o stiu românii si votează in consecință.

  2. Daca vă declarați organizatie neguvernamentală, de ce cereti bani de la guvern ?, de la bugetul statului ? Cautati-va resurse financiare din sponsorizari sau din alte surse. Bugetul statului trebuie sa rezolve alte probleme ale țarii, nu sa finanteze organizatii non profit, dintre care unele luptă împotriva politicilor guvernamentale ( vezi cazul rusinos al ong. care lupta in justitie sa nu se finalizeze constructia de hidrocentrale de care țara are atit de multă nevoie.

    • ah, da, ce patriot. saracul ong care n-a facut decat un spital!

    • Pentru că este vorba de hidrocentrale care distrug arii naturale protejate de lege, este absolut lăudabilă inițiativa ong-ului de a încerca împiedicarea unor asemena proiecte nocive.
      Ce ne facem cu proiectele demarate de statul român și declarate de instanță ca ilegale? Ce facem cu banii aruncați pe geam de funcționarii statului român? Ce facem cu funcționarii care îngroapă milioane de euro în proiecte ilegale?