G4Media.ro

Carte pusă pe foc într-o școală – șocul care a născut proiectul…

Carte pusă pe foc într-o școală – șocul care a născut proiectul “Dăruim comori”. Bianca Mereuță: Omul este cel care face cartea să trăiască

“La una dintre bibliotecile la care am dăruit carte, portarul școlii mi-a spus că au făcut foc cu cărțile. Atunci am realizat că omul este cel care va face acea carte să trăiască”. Așa avea să se nască proiectul “Dăruim comori”, din șocul conștientizării că ignoranța cea mai neagră este cea care sabotează salvarea prin educație, a povestit Bianca Mereuță pentru Edupedu.ro. Fondatoare a celei mai mari biblioteci private deschise gratuit pentru copii și inițiatoare a grupului de Facebook “Ce le citim copiilor”, Bianca Mereuță lansează un proiect pentru oamenii care vor să ducă cartea și dincolo de casa lor. “Dăruim comori” oferă 30 de cărți gratuite și training despre “cum le citim copiilor”, în schimbul a 40 de ore de citit, jucat și discutat în jurul cărților.

  • “Eu văd cartea doar ca pe un mijloc de a crea o relație, o modalitate prin care un copil să vadă că se poate întâmpla ceva care îl face să se simtă foarte bine, care îi dă siguranță și care îl face să învețe fără să simtă că învață.
  • Cartea este punctul de plecare pentru discuții, pentru întrebări.
  • Noi nu am fost învățați să dezbatem, să ne punem întrebări.
  • Prin “Dăruim comori”, ne dorim să învățăm copiii să pună întrebări. Noi îi învățăm pe copii să pescuiască, nu să memoreze. Îi învățăm să gândească, să ceară, să întrebe, să își pună probleme, nu să primească totul de-a gata. Punem bazele a ceea ce înseamnă gândire critică, estetică și frumos” – a explicat Bianca Mereuță, pentru Edupedu.ro
  • “Dăruim comori” înseamnă 30 de cărți primite gratuit de orice persoană care nu mai așteaptă să facă alții ceva pentru el și pentru societate, ci decide să acționeze. În schimbul celor 30 de cărți pentru copii, voluntarul se angajează să organizeze 2-3 ateliere pe lună în timpul cărora să le citească copiilor din comunitatea sa, a povestit Bianca Mereuță.

Ce primesc voluntarii din proiectul “Dăruim comori”? Pe lângă cele 30 de cărți “selectate pe criterii de valoare, de stilistică, astfel încât să le cultive copiilor gustul pentru frumos și armonie, pentru a le oferi repere morale și estetice, avem un Ghid de lucru pentru voluntar, cu întrebări și sugestii de dialog cu copilul”, a declarat Bianca Mereuță, pentru Edupedu.ro.

 

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează