G4Media.ro

„Cartea numelor”, care cuprinde toate victimele cunoscute ale Holocaustului, expusă la Națiunile…

Sursa: Yad Vashem

„Cartea numelor”, care cuprinde toate victimele cunoscute ale Holocaustului, expusă la Națiunile Unite: informații personale despre 4,8 milioane de persoane ucise de naziști, iar paginile goale simbolizează alte 1,2 milioane de persoane

Memorialul și muzeul Holocaustului Yad Vashem a amenajat la sediul Națiunilor Unite din New York un exponat care comemorează fiecare victimă cunoscută a genocidului, reafirmând angajamentul organismului mondial de a comemora Holocaustul în ziua anuală de comemorare, în contextul în care antisemitismul este în creștere în SUA și în străinătate, transmite The Times of Israel.

Expoziția, numită „Cartea numelor”, conține 4,8 milioane de nume din cele 6 milioane de morți pe care cercetătorii de la Yad Vashem le-au identificat, precum și pagini albe care simbolizează numele victimelor care nu au fost încă recuperate.

„Când am văzut cartea am fost copleșită, deoarece cartea relatează că au trăit, au respirat, au visat și au fost uciși”, a declarat Bronia Brandman, o supraviețuitoare de la Auschwitz din Polonia care a localizat numele familiei sale în paginile respective.

„Cartea documentează faptul că au trăit, că au fost ființe umane reale”, a spus ea.

Exponatul are o înălțime de peste doi metri și o lungime de peste opt metri. Numele sunt aranjate în ordine alfabetică și sunt tipărite pe foile grele cu informații de bază despre victime, inclusiv anul nașterii, orașul natal și locul decesului.

Expoziția a fost instalată la intrarea în sediul mondial al ONU din Manhattan în această săptămână, înainte de Ziua internațională anuală de comemorare a Holocaustului, care va avea loc vineri. Cartea va fi prezentată oficial joi, în cadrul unui eveniment la care vor participa secretarul general al ONU, Antonio Guterres, președintele Yad Vashem, Dani Dayan, și trimisul Israelului la ONU, Gilad Erdan.

Adunarea Generală a ONU va organiza vineri o ceremonie de comemorare.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dacă continuam cu chestii de genul asta lumea nu se va vindeca niciodată. Cum putem sa vorbim de milioane de morți când unii istorici aprecieza cifra sub 100 000 de mii?
    Cum putem vorbi de nume atâta vreme cât toate arhivele lagărelor au fost luate de sovietici și încă nu au fost desecretizate?

    • Bai, postac avramuta, io nu stiu cine iti scrie tie textele, da’ sa stii ca te ia rau de tot la misto! Ai di capu’ tau, io zic sa pui mana sa te informezi singur, ca daca te iei dupa zicerile „sefilor” te faci de ras rau de tot.

    • Grea arimetica, ai scris 100.000.000.

  2. Kafka, jargonul asta cu postac nu ține la mine. Nu am șefi, nici măcar acasă, din păcate soția a decedat recent.
    În ce privește afirmația mea o poți verifica
    citind cărți ale unor autori canadieni, americani sau nemți care au câștigat procese internațională și au scăpat de acuzații antisemite. Asta cu milioane de morți, cu gazare prizonierilor și cu arderea lor s_a demonstrat demult ca a fost un mit.
    Găsești și sigur referințe dar sunt convins ca scrii doar din interes și nu ești chiar atât de neinformat.