G4Media.ro

Cartel ALFA pichetează marți Ministerul Muncii, în semn de protest față de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cartel ALFA pichetează marți Ministerul Muncii, în semn de protest față de creșterea cu doar 41 de lei a salariului minim

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) „Cartel ALFA” organizează marţi o acţiune de pichetare în faţa sediului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, ca reacţie faţă de nivelul insuficient până la care Guvernul a decis creşterea salariului minim brut pentru anul 2021, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale, transmite Agerpres.

„40 de lei în plus la salariul minim, cât a anunţat Guvernul, nu acoperă nici măcar cheltuielile suplimentare pentru măşti şi alte elemente de protecţie individuală. (…) Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ (…) decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor. Acţiunile de protest debutează marţi, 29 decembrie 2020 ora 10.00 printr-o acţiune de pichetare a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale!”, se menţionează în comunicatul organizaţiei sindicale.

CNS „Cartel ALFA” consideră că majorarea insuficientă a salariului minim reprezintă un furt din munca lucrătorilor.

„Preţurile au crescut şi vor continua să crească. La fel şi productivitatea a crescut. În 2020 productivitatea a crescut cu 4,4%, deşi creşterea de anul trecut a salariului minim s-a bazat pe o estimare de 3,9%. În prezent, în România, productivitatea este la jumătate din media uniunii Europene, pe când salariile sunt doar la un sfert. (…) Guvernul refuză să ia act de aceste evoluţii şi să le transpună legislativ prin ajustarea corespunzătoare a salariului minim. Menţinerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de îngheţare a preţurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acţionarilor şi capitalului”, se precizează în comunicatul organizaţiei sindicale.

Guvernul a anunţat luni că a decis majorarea salariului minim brut de la 2.230 de lei până la 2.300 de lei, începând cu 1 ianuarie 2021.

sursa foto: INQUAM Photos\ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Dacă protestează față de ”creșterea cu 41 de lei a salariului minim” e foarte ușor de rezolvat. Nu se mai majorează cu nimic și protestatarii pot pleca acasă liniștiți. Încă n-am mai văzut un protest împotriva unei majorări de salarii.

    • @Vasile
      Nu toți lucrează ca tine la stat.
      Bugetarule care esti tu.

    • da-ti bani la bugetari si popi ca va voteaza , pe fenta asta au murit multi de-a lungul timpului!Prevad ca si PNL se duce dupa PNT!

  2. Daca un patron isi permite decat salariul minim este clar ce fel de patron este si merita refuzat din start. In aceasta situatie sunt multi angajatori care prefera salariu minim +plata la gri cu evitarea taxelor ce se impun. Restul este masa de manevra folosita in scopuri politice,ei iau noi am da mai mult si nu pe fundamente economice solide. Ne dorim ce este in Turcia lui Erdogan unde populismul lui devalorizeaza lira cu cate 25% la 3 luni! Probabil unii sunt nostalgici si vor sa fim totii milionari in aceasta tara

    • Pe ăștia de la sindicat nu-i mai schimbă nimeni. Poate sindicaliștii adevărați le vor număra averile și celelalte funcții subversive.Mai învățați muncitorii să muncească, cereți reducerea impozitelor pe muncă că sa aju tați firmele mici și mijlocii exploatate la sânge de Vasilescu și Pota cel cu Anti frauda.Ca de MARII JMECHERI nu vă atingeți nici unul.

    • @Catalin
      Nu se spune „Daca un patron isi permite decat salariul minim”, ci : „Daca un patron isi permite numai salariul minim”

    • …sau, Catalin, poti spune …daca un patron NU isi permite decat salariul minim…

  3. Pe ăștia de la sindicat nu-i mai schimbă nimeni. Poate sindicaliștii adevărați le vor număra averile și celelalte funcții subversive.Mai învățați muncitorii să muncească, cereți reducerea impozitelor pe muncă că sa aju tați firmele mici și mijlocii exploatate la sânge de Vasilescu și Pota cel cu Anti frauda.Ca de MARII JMECHERI nu vă atingeți nici unul.

  4. In Romania exista 1,4 milioane de angajați pe salariul minim pe economie.
    De aici si evaziunea fiscală majoră o zonă gri a economiei.
    Salariul minim net trebuie majorat la 2000.lei.

    Bugetarii au salarii minime de 3.000lei.

    • Mai bine adoptăm modelul din Sua, fără salariu minim. Fiecare câștigă cât valorează munca lui.

    • Si in SUA au adoptat salariul minim. O masura socialista care face doar rau omului de rand. Cum? Simplu, maresti salariul minim si toate preturile cresc instant – inflatie:)) Plus ca sunt oameni care au un salariu putin mai mare decat salariul minim, iar ei nu vor beneficia de aceste mariri. Il au putin mai mare pt ca muncesc mai mult/au competente mai bune. Ei au de pierdut.

  5. @Jos Mafia PNzl
    Sunt pensionar.
    Postarea mea se referea la titlu. Lipsește un cuvânt care schimbă sensul. Dacă protestezi pentru că salariul crește cu 41 de lei, asta e o prostie. Protestezi pentru că salariul minim crește cu DOAR 41 de lei, ceea ce e altceva. Nu știu dacă autorul sesizează diferența.

  6. Mulțumesc pentru corectare. Cu plăcere.

  7. „peste jumătate dintre antreprenorii din IMM-uri susțin creșterea salariului minim, un sfert dintre aceștia sunt chiar de acord cu valoarea propusă de organizațiile sindicale, de 2.400 lei brut”

    E un non-sens.
    Daca sustii cresterea salariului, inseamna ca ai bani ca sa-l si oferi. Nu-ti trebuie salariu minim oficial atat, ca sa fii obligat sa-l oferi. Il poti oferi tu, ca sa-ti fidelizezi angajatii. Nu trebuie sa-i tii pe salariul minim, ca sa te apuci sa faci clabuci apoi, cum ca nu-ti mareste guvernul salariul minim, ca sa ai si tu ocazia sa le dai angajatilor tai salariu mai mare.

    Esti de acord sa dai salarii mai mari? Foarte bine! Dar de ce trebuie sa fie o limita minim obligatorie pe care s-o respecti tu?
    Antreprenorii aia din IMM-uri platesc salariul minim, si cer guvernului sa-i oblige sa plateasca mai mult? Chiar nu-si da nimeni seama ca astia fumeaza ceva stricat?

  8. Cred că guvernanților de acum le pare rău că a apărut vaccinul atât de repede.

  9. Domnilor sindicaliști, unde ați fost pe vremea guvernarilor Dragnea, Grindeanu Tudose și Dancila? Acum când guvernul se lupta cu un deficit de 7 la suta, din motive cunoscute și resimțite de întreaga lume, este absolut penibil sa va arătați mușchii. Ar fi trebuit sa va suflecati mânecile și sa contribuiți la ieșirea din criza, nu sa propuneți cheltuieli și mai mari. Ce credeți ca rezolvați cu acestemanifestari? Doar oprobriul public al oamenilor de buna credință!

    • Pai sindicalistii intotdeauna au fost PSD-isti. Cati sindicalisti nu au ajuns apoi in functii politice pe filiera PSD ?
      Intotdeauna cand e dreapta la guvernare ei protesteaza. Cand a fost CDR, au facut mineriade si protestau toata ziua. Cand a fost BOC, iarasi toata ziua protestau. Acum ca o sa fie PNL + USR iarasi o sa protesteze toata ziua. Nici nu ma asteptam la altceva.

      Nu conteaza daca au sau nu au motiv, asta este directiva de partid, sa protesteze sindicatele.

  10. Pesedisti. Pana si nasu Sandu a zburat de la FRF. Pe astia nu ii mai zboara nimeni.

  11. Exista un mecanism diabolic prin care toate guvernele atenteaza la pensiile noastre viitoare, adica a celor care cotizeaza deocamdata si care vor iesi la pensie bazata pe contributivitate in viitor. Culmea este ca, desi ne fura din pensiile viitoare, ei se mai si lauda acest furt. Iata unde e furtul:

    sa presupunem ca un cetatean care a lucrat si a performat in privat iese la pensie intr-o perioada in care salariul minim ramane neschimbat o perioada indelungata. Cand iese la pensie i se calculeaza o pensie egala cu 4 puncte de pensie (de 4 ori salariul minim).

    Numai ca daca vine PSD-Dragnea si dubleaza in 4 ani salariul minim din Romania, acelasi cetatean va iesi la pensie cu numai 2 puncte de pensie, in loc de 4. Veti spune ca suma tot aia este indiferent de situatie.
    Asa e , insa numai la momentul pensionarii si cateva luni in continuare. In realitate, mai devreme sau mai tarziu, guvernele opereaza mici ajustari la legea pensiilor, indexand numai unele pensii mai mici de pilda. De asemenea, inflatia si devalorizarea reduc continuu din valoarea reala a pensiei si asa mica, DE NUMAI 2 PUNCTE DE PENSIE. Cu timpul esti prins de plutonul celor cu pensii de mizerie, devenind tot mai clar un muritor de foame. Alta ar fi fost situatia cu o pensie calculata la 4 PUNCTE de pensie.
    Asdar, teapa!

  12. SA NU LE DEA NIMIC, DOMNILOR! Sa se scoata naibii si salariul asta minim pe economie deoarece nu e productiv si sustenabil! Aici nu e comunism, aici e capitalism pe paine, asa ca la munca putorilor! 😉

  13. Cartel ALFA si toate sindicatele din Romania sint capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman . Niste imbecili cu viziuni socialiste . Niste impostori care speculeaza fricile romanilor .
    Un sindicat , ca orice organizatie sanatoasa , trebuie sa functioneze pe principii . Eu nu am constatat asta . Nu ma reprezinta nici guvernantii nici sindicatele .Nici unii nici ceilalti nu au promovat si nu au obtinut ceea ce doresc eu .