G4Media.ro

Casa Naţională de Pensii: Din 1 ianuarie 2025, nivelul minim al venitului…

Sursa foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Casa Naţională de Pensii: Din 1 ianuarie 2025, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu casa de pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferent acestui venit este de 1.013 lei

Casa Naţională de Pensii Publice anunţă, miercuri, că, odată cu creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2025, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu casa de pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferent acestui venit este de 1.013 lei, transmite News.ro.

”Începând cu 1 ianuarie 2025,  salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată creşte la 4.050 lei. Astfel, începând cu acceaşi dată, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat cu casa de pensii este de 4.050 lei, iar cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferent acestui venit este de 1.013 lei”, a transmis, miercuri, Casa Naţională de Pensii Publice.

Instituţia precizează că, din iniţiativa casei teritoriale de pensii, prin notificarea asiguratului, se vor modifica toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul minim de 4.050 lei.

”Noua valoare de 4.050 lei NU are implicaţii pentru contractele de asigurare socială cu asigurare retroactivă, încheiate până la data de 01 ianuarie 2025, în baza art. 6, alin. (3) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii”, a mai transmis sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dar despre haosul din CNPP și din casele teritoriale nu spune nimic, nimic?! Despre nivelul incompetenței nu se publică niciodată nimic?!
    Despre restanțele enorme pe care le au în activitate, nu?!

  2. Contractele alea două pentru marele soft integrator, care au integrat doar p-rostia lor până acum pentru că nu au putut facă decizii noi și nici pomeneala de recalculare cu veniturile nepermanente care trebuia începută la 1 sept.2024, nu sunt verificate de nimeni și anchetați semnatarii lor?!
    Atunci, bine! Votăm la fel și la Președinte!