G4Media.ro

Casă parohială, vândută ”la pachet” în județul Sibiu cu o biserică veche…

Sursa foto: Biserica Evanghelică

Casă parohială, vândută ”la pachet” în județul Sibiu cu o biserică veche de 500 de ani / Costă 138.500 de euro / Biserica e monument istoric, nu-i poată fi schimbată destinația

Casa parohială din Pelișor, sat ce aparține de comuna Bârghiș, județul Sibiu, este scoasă la vânzare de Biserica Evanghelică C.A., anunță Turnul Sfatului. Pentru imobilul de 580 de metri pătrați și pentru un teren de peste 7.000 de metri pătrați, biserica cere 138.500 de euro, însă totul poate veni la pachet și cu o biserică veche de peste 500 de ani.

Ioana Velțan este manager de proiect și spune că cel care va prelua imobilele va trebui să aibă în vedere că bisericii, despre care se spune că a fost ridicată în perioada 1400-1750, nu i se poate schimba destinația.

”Noi avem 14 biserici pentru care căutăm cumpărători. Una singură a fost vândută, cea din Soroștin, a fost mai ușor, pentru că aceasta nu era pe lista monumentelor istorice.

În cazul Pelișor, cumpărătorul casei parohiale are posibilitatea de a achiziționa și biserica, însă sub forma unui contract de administrare sau de comod, să poată realiza lucrări de întreținere.

Nu se poate schimba funcțiunea sau destinația acestor imobile, dacă vorbim de bisericile evanghelice. Am văzut exemple în occident când acestea au fost schimbate în biblioteci, cafenele, însă la noi nu se poate face așa ceva, Ioana Velța”, a explicat pentru Turnul Sfatului, Ioana Velțan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. nu se mai strang bani la cutia milei?

  2. Chiar si articolul-sursa e incomplet, neclar, lipsit de logica.. nu se intelege nimic.
    Cel mai probabil biserica nu „poate” fi cumparata de cumparatorul casei parohiale – un conac de toata frumusetea, la aproape 600 m2 construiti si care nu pare degradat – ci TREBUIE sa cumpere si sa restaureze/intretina si biserica.