G4Media.ro

Cascada Ciucaș: spa natural în mijlocul pădurii lângă Cheile Turzii

Foto: Captură youtube

Cascada Ciucaș: spa natural în mijlocul pădurii lângă Cheile Turzii

La ieşirea din Cheile Turzii, pe un drum pietruit înspre satul Cheia, se află cascada Ciucaş. Cascada de câţiva metri înălţime se transformă vara într-un spa natural pentru localnici şi vizitatori, scrie Deutsche Welle.

În zilele toride, Cascada Ciucaş este plină de oameni.

Pentru a ajunge la Cascada Ciucaş este nevoie să treci podul peste râul Arieş. De la capul podului peste Arieş, care duce şi spre satul Cheia, se continuă pe un drum de piatră, practicabil cu maşina, de aproximativ doi kilomentri. Iar pentru cei care vin dinspre Cluj, Casca Ciucaş este situată la doar 55 de kilometri de oraşul Cluj Napoca.

La capătul drumului de piatră se află un baraj şi o staţie de epurare. De acolo începe o potecă care urcă dealul şi traversează o pădure preţ de 10-15 minute. Urcuşul este uşor spre mediu ca dificultate. Imediat ce ați ajuns în vârful dealului, se deschide o vale, Cheile Haşdatelor, la baza sa aflându-se cascada şi foarte probabil câţiva oameni care se bălăcesc acolo.

În funcţie de ora la care ajungeți la cascadă, zona va fi mai mult sau mai puţin populată. La orele dimineţii şi chiar în prima parte a zilei puteţi avea supriza să vă găsiţi singur în Cheile Haşdatelor şi să profitaţi netulburat de spa-ul natural, dar şi de priveliştea frumoasă oferită de Casca Ciucaş şi de stâncile înalte din jur. Spre orele amiezii, pe masură ce şi temperatura aerului creşte, cascada se va umple de oameni.

Cascada Ciucaș din Cluj, situată în Defileul Hașdatelor, este o atracție turistică impresionantă care oferă un peisaj natural deosebit și o oportunitate unică de a te răcori și relaxa în mijlocul naturii. Cu o înălțime de aproximativ 3-4 metri, cascada este formată din cataracte și rupturi de pantă, creând un spectacol de apă învolburată și spumă.

Punctul de atracţie îl reprezintă lacul format la baza cascadei, ideal pentru scăldat și chiar pentru sărituri de pe stâncile din jur. Apa acolo este suficient de adâncă astfel încât să poţi plonja cu siguranţă de la 2-3 metri înălţime. Există chiar şi nişte mini cascade sub care poţi sta pentru a avea parte de un hidromasaj, exact ca într-un spa. Totuși, este important să fiți atenți și să aveți grijă în timpul săriturilor în apă, mai ales în perioadele cu debit mare al apei.

Se spune că cea mai bună perioadă a zilei în care sa te afli la Cascada Ciucaş este spre apusul soarelui, când apa este cea mai caldă. Dar indiferent de perioada din zi, în mijlocul verii vă puteți bucura de o apă suficient de caldă şi plăcută. Pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp în zonă, la doar 10 minute distanță de cascadă se află Cabana Poarta Apusenilor, care oferă posibilități de cazare.


Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pentru a evita îmbulzeala dați năvală