Căsuța Pisicii: patru prieteni din Sibiu au accesat fonduri europene de 60.000 de euro și au deschis o afacere pentru iubitorii de pisici
Patru tineri uniți de iubirea pentru pisici, dar și de dorința de a crea pentru ele un spațiu în care să se simtă iubite și să aibă activitate au pus bazele unui proiect pe care l-au numit „Căsuța Pisicii”. Cu ajutorul fondurilor europene, Lorena Baca, Sebastian Ciuntu, Dragoș și Teodora Albu au reușit să creeze o gamă inedită de produse și accesorii de mobilier decorativ și funcțional de perete gândite pentru locuințele iubitorilor de pisici, scrie Turnul Sfatului.
Ideea proiectului a venit inițial din partea lui Dragoș și a Teodorei în urmă cu patru ani, atunci când au adoptat-o pe pisicuța lor, Puss. Treptat, proiectului li s-au alăturat Lorena și Sebastian, și ei stăpânii unei pisicuțe la fel de iubitoare, Bujie.
„Totul a început când eu și soția ne-am mutat într-un apartament mic și am adoptat o pisică căreia am vrut să-i oferim mai mult decât cei 35 de metri pătrați pe care îi aveam. Era o pisică destul de emotivă și nu era foarte afectuoasă. Am văzut cumva că nu avea toate condițiile necesare pentru a duce o viață de pisică. Având un mic atelier de tâmplărie, ca un hobby, mi-a venit ideea să creez prima căsuță a pisicii, care a fost un „P”, în care ea putea să intre, putea să stea sus, să aibă un punct de observare, să aibă bârlog, să se poată cățăra, să aibă un refugiu. Asta se întâmpla în urmă cu mai bine de patru ani când am gândit conceptul de căsuță de pisici care să fie în general prinsă pe perete. Era foarte greu într-un apartament mic și atunci aveam nevoie de un accesoriu care să nu ocupe nici spațiu. Comportamentul pisicii s-a schimbat foarte ușor. Veneau prieteni pe la noi, ea nu avea un spațiu al ei în care să se ascundă, iar fiind o pisică mai emotivă, mai retrasă, își dorea să aibă locul acesta”, a povestit Dragoș pentru Turnul Sfatului.
De la idee la un business a fost doar un pas. Legătura de prietenie dintre cei patru, dar și ideile pe care le-au avut i-au făcut să-și dorească mai mult. Au accesat fonduri europene prin proiectul „SMART INNOBUSINESS – Sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative, cod proiect: POCU/829/6/13/140563” implementat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu la care Sebastian a avut acces fiind susținut de profesori, iar treptat visul lor a ajuns mai aproape de realitate.
Citește integral pe Turnul Sfatului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank