G4Media.ro

Cât de des ar trebui să vă spălați blugii? Șeful Levi Strauss…

sursa foto: Pexels

Cât de des ar trebui să vă spălați blugii? Șeful Levi Strauss are o soluție mai puțin întâlnită

Cât de des ar trebui spălați cu adevărat blugii? Pentru majoritatea pieselor de îmbrăcăminte, este clar că acestea ar trebui spălate după câteva purtări. Dar blugii pot fi mai controversați, unii spunând chiar să nu-i speli niciodată.

Iar pentru acest lucru, s-ar putea să fie parțial de vină directorul executiv al Levi Strauss, Charles Bergh. Chiar dacă nu a vrut ca aceasta să fie principala concluzie a unui eveniment la care a vorbit în 2014.

„Nu am spus niciodată să nu vă spălați blugii”, a venit el recent cu lămuriri într-o emisiune la CNBC.

Bergh încă nu folosește o mașină de spălat pentru a-și curăța blugii, făcuți dintr-un material de bumbac rezistent numit denim.

„Oamenii care își iubesc cu adevărat denimul, vă vor spune să nu vă puneți niciodată denimul într-o mașină de spălat. Așa că asta este ceea ce fac eu.”

Iubitorii de denim spun adesea că spălarea blugilor va avea un impact asupra formei și culorii lor, în timp ce păstrarea lor nespălată le va îmbunătăți aspectul prin încrețituri și expunerea la intemperii. De asemenea, se spune că faptul că nu îi spală îi face să dureze mai mult, deoarece va împiedica fibrele denimului să se uzeze – ceea ce ar putea duce la găuri sau rupturi.

Dar Bergh nu își lasă însă blugii doar să se murdărească și să fie acoperiți de murdărie.

„Dacă scap niște curry pe blugii mei, îi voi curăța. Dar îi voi curăța pe alocuri. Și dacă devin foarte scârboși, știți, dacă am fost afară să transpir sau ceva de genul acesta și devin foarte scârboși, îi voi spăla la duș”, a spus el.

Acest lucru înseamnă să păstrezi blugii pe tine la duș și să-i acoperi cu săpun așa cum ai face-o cu corpul tău, a explicat Bergh.

Spălarea blugilor reprezintă, de fapt, o parte importantă a amprentei de carbon a hainelor, a spus Bergh. Industria blugilor consumă multă apă pe partea de producție, a precizat el, dar și numărul de ori de câte ori consumatorii își spală produsele joacă un rol.

În Statele Unite, oamenii își pot spăla blugii după fiecare purtare, a subliniat el, în timp ce în alte regiuni ale lumii hainele ar merge în mașina de spălat după câteva purtări.

Dezbaterea privind frecvența cu care ar trebui să ne spălăm cu adevărat hainele s-a extins în ultimii ani de la blugi. Controversa privind frecvența cu care oamenii își spală pijamalele și lenjeria de pat, de exemplu, a izbucnit de mai multe ori în ultima vreme pe rețelele de socializare, provocând discuții despre ce este și ce nu este igienic.

Cu toate acestea, igiena nu este singurul argument – după cum subliniază Bergh, mașinile de spălat folosesc multă apă. Prin urmare, spălarea mai rară a hainelor ar putea fi benefică pentru mediu, sugerează unii experți în sustenabilitate, mai ales că hainele noastre, adesea sintetice, eliberează, de asemenea, microplastice atunci când sunt spălate, care contribuie la poluarea cu plastic.

Așadar, deși nu toată lumea ar putea fi mulțumită de faptul că nu-și ține blugii departe de mașina de spălat – introducerea lor și a altor haine în ea mai rar ar putea fi un lucru pe care cel puțin să îl luați în considerare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Blugii G4 media?Dau poate Blue Jeans ?.Aici se.vede calitatea

  2. Blugii se spală în familie.