G4Media.ro

Cât de mare e riscul redeschiderii școlilor în context Covid-19? Rolul copiilor…

Foto: Pexels/ Arthur Krijgsman 

Cât de mare e riscul redeschiderii școlilor în context Covid-19? Rolul copiilor și tinerilor în răspândirea bolii, așa cum rezultă din ultimele experiențe și studii internaționale

Autoritățile române discută, în prezent, cele trei opțiuni pentru începerea școlii: toți copiii vin la școală, învățământul hibrid (la școală și online, varianta preferată pe moment), respectiv continuarea școlii online. Miniștrii insistă că totul depinde de evoluția epidemiei. Cât de sigur este pentru copii și tineri să revină la școală sau la universitate, în condițiile epidemiei? Mai multe studii internaționale, plus experiența țărilor care, în ultima perioadă, au redeschis clasele sugerează, la o “primă vedere” științifică, o lipsă de efecte ale epidemiei și de probleme asociate pentru elevii de vârste mici, riscurile crescând în cazul adolescenților și tinerilor. EduPedu.ro prezintă o sinteză a cercetărilor și experiențelor notabile pe această temă, publicate sau petrecute în ultima perioadă.

Marea Britanie – un studiu internațional:

În această țară, sunt încă în curs de desfășurare cercetări privind efectele redeschiderii treptate a școlilor, de la 1 iunie, asupra transmiterii noului coronavirus în comunitate. Cel mai nou raport – despre care EduPedu.ro a scris și aici – a fost publicat vineri, 24 iulie, de Royal Society și, între multe altele, face o trecere în revistă a cazurilor relevante de infectare, asociate școlilor. Concluzia este, de cele mai multe ori, că pe baza datelor existente deschiderea școlilor nu a dus la o creștere a numărului de infecții.

De notat că, în țările analizate, cel mai adesea școlile s-au redeschis în condiții de distanțare și măsuri sanitare suplimentare, inclusiv purtarea măștilor. Dar în unele cazuri (Noua Zeelandă, statul german Hessa, Franța în ultimele săptămâni) acestea au fost eliminate, iar în altele – reduse treptat.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Spre deosebire de „lumea largă”, in școli se pot impune cu ușurință reguli… Examenele văd că nu au cauzat valul enorm de infecții la care mă așteptam, ori ele au fost organizate cu maximă precauție. Să vedeți că dacă redeschid 100% școlile nu se va întâmpla nimic, alte țări mai afectate au demonstrat că nu e nevoie neapărat de căcatul online care ne este servit drept „școală”.

    • Copilul meu a facut foarte bine scoala online. S-a predat, a avut teme, au raspuns pe rand, au avut proiecte, au petrecut si pauzele dintre ore impreuna, in grupuri care isi schimbau permanent componenta, ca sa interactioneze cu toti copiii. I-a placut aproape la fel de mult ca la scoala. Se poate, dar depinde foarte mult de profesori.

  2. Royal Society sa publice un studiu si despre transmiterea covrig19 la meditatii in apartamentele prefesorilor.

  3. Si in anglia si germania sunt scoli cu wc-ul in curte. Si acolo sunt scoli fara apa calda, hartie igienica si fara sapun. Din ce am auzit cica si la framcezi sunt scoli d-astea medievale.
    Nu o sa se schimbe nimic, o sa murim saraci si prosti.