G4Media.ro

Cât face o scrisoare de la București, la Brașov: ”Cinci zile. Sunt…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cât face o scrisoare de la București, la Brașov: ”Cinci zile. Sunt reglementările ANCOM” / ”Trimiterea de scrisori de persoane fizice e aproape inexistentă. Aproape nimeni nu mai trimite scrisori„

Directorul Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, afirmă, întrebat în cât timp ajunge o scrisoare de la Bucureşti la Braşov, că durata maximă este de cinci zile, anunță News.ro. Ştefan adaugă că în România „aproape nimeni nu mai trimite scrisori”, cele mai multe trimiteri fiind de la firme sau instituţii către persoane fizice, şi mărturiseşte că, în calitate de manager, susţine creşterea tarifelor pentru trimiterile poştale, în limitele pe care le prevăd reglementările ANCOM.

Întrebat, într-o emisiune difuzată duminică de Digi24, în câte zile ajunge o scrisoare de la Bucureşti la Braşov, directorul Poştei Române a răspuns: „În cinci zile”.

„În cinci zile. Sunt reglementările ANCOM. Sigur, nu trebuie să o ducem în maxim cinci zile, dar onorăm lucrul ăsta, de cinci zile”, explică şeful Poştei Române.

El spune că scrisoarea clasică aproape că nu mai există.

„Trimiterea de scrisori de persoane fizice e aproape inexistentă. Aproape nimeni nu mai trimite scrisori. Tipul de business în care e prinsă poşta e B to C (business to client – n.r.), adică merg de la companii sau entităţi către persoane fizice. De aceea noi nu avem neapărat o strategie comercială prin care să convingem cetăţenii să aducă scrisorile la Poştă”, mai spune Valentin Ştefan.

Acesta mărturiseşte că, în calitate de manager, susţine creşterea tarifelor pentru trimiterile poştale, în limitele pe care le prevăd reglementările ANCOM.

„Trendul în ţara noastră, pe care eu îl îmbrăţişez, este acela al digitalizării, al modernizării. Şi atunci se încearcă pe cât posibil reducerea trimiterilor tradiţionale, clasice. Mergem pe un model digital, un model mai eficient, lucrul ăsta pune presiune pe companie pentru că practic ni se reduce din venituri. Eu aş fi putut să am o politică mai conservatoare faţă de tot ce înseamnă poştă tradiţională, dar nu facem acest lucru. Creştem preţurile cât putem de mult – preţul pe serviciu universal este reglementat de ANCOM, deci nu avem libertatea de a creşte tarifele cât credem noi – dar nu ezit să urcăm tarifele, în echipă, la companie, astfel încât să aducem cât mai mult venit către angajaţii noştri, în defavoarea volumelor”, a adăugat directorul CN Poşta Română.

Conform acestuia, Poşta Română are 23 150 de angajaţi, cu 2000 mai puţini decât în urmă cu un an şi jumătate. Dintre aceştia, 140 de şefi – directori la nivel de central sau judeţean şi şefi de compartimente conform Contractului Colectiv de Muncă. În Poşta Română lucrează puţin peste 10.000 de poştaşi. Acestora li se adaugă 400 de curieri, şoferi care doar conduc maşinile companiei şi care aproape mereu sunt însoţiţi de un mânuitor de valori.

Valentin Ştefan a mărturisit că în primele opt luni din mandatul său la Poşta Română, ministerul care este acţionar la Poşta Română, cel al Digitalizării, a schimbat şase miniştri de la mai multe partide menţionând că toţi i-au cerut să modernizeze compania şi să crească veniturile angajaţilor.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Romania politizata.

  2. Nu mai trimite nimeni scrisori ca atunci cand trimite destinatarul tre sa o caute singur la posta ca nu sunteti in stare in 2022 sa livrati un pachet la usa. Incompetenti sinistri.

  3. Puțină profesionalitate!!!!
    Multă profesionalitate în a fi neserioși!!!

  4. Innainte de 1989 scriam Scrisori in RFG , scrisorile erau ieftine in 1975 , costa o Scrisoare 5,50 Lei , dupa aceea in 1988 , o Scrisoare costa 11 lei , dar in 2023 , Scrisorile sunt asa de Scumpe incat foarte Rar se mai Scrie cate o Scrisoare , din An in Paste , si nici Vederi nu mai exista ! Cardul de energie nu am sa-l folosesc !

  5. ce minte bestia! cica reglementarile ancom. posta isi poate pune singura ce timp de livrare vrea, nu ii impune nimeni 5 zile. nu i-o fi rusine????

  6. In 1988 , o Scrisoare din Bucuresti , pana in RFG , facea 10 Zile ! O Scrisoare din RFG pana in Bucuresti facea 5 Zile . Am doua cutii de Scrisori din RFG din urma cu 30 , 40 , 50 de Ani .

  7. Face mai puțin decât un email de la Electrica, ce are nevoie de o săptămână să ajungă la mine.

  8. Scuze… factura electronică nu email

  9. Apropo. Mai sunt fraieri care lucreaza prin Posta Romana? Ma refer la persoane fizice sau firme.😄

  10. Prin anii 70 80 posta funcționa mai bine decât acum când poștașul vine de două trei ori pe săptămână în orașe. Era o meserie respectată. Acum unii poștași nu mai suna la ușă nici pentru plicuri mari sau recomandate cum prevede legea. Ține de calitatea proasta a angajaților.
    Au dispărut total frumoasele obiceiuri de a trimite felicitări sau ilustrate. Motivul este și acela că timbrele sunt prea scumpe.

  11. De ce mai exista Posta, Tarom, TVR si asa mai departe? Nu au absolut nicio utilitate, doar consuma bani, majoritatea pt plata sefilor. Repet, de ce exista? Pentru ca „trebuie sa existe”? Ca „e normal”? Cer un argument care nu e circular.

  12. Se mai fac timbre poștale? Să nu ajungă să le ia și pe astea din import, de la chinezi… ha, ha, ha