G4Media.ro

Câteva observații despre guvernul Cîțu: Puncte forte, puncte slabe

Câteva observații despre guvernul Cîțu: Puncte forte, puncte slabe

Guvernul Cîțu s-a instalat, miercuri, oficial, la Palatul Victoria. Imaginea de ansamblu este pozitivă în raport cu guvernele deplorabile formate după 2016 în regimul Dragnea. În România a funcționat ani la rând o contraselecție totală la vârful statului. Miniștrii erau aleși pe criteriul obedienței politice totale față de șef. Incompetența a fost ridicată la rang de virtute. Dragnea a trimis în guvern analfabeți, impostori și lichele politice cu scopul de a controla puterea din umbră.

Noua echipă guvernamentală, în care media de vârstă este de 45 de ani, contrastează puternic cu figurile sinistre perindate în ultimii ani la Palatul Victoria. În treacăt fie spus, este prima dată când generația 40 plus, de orientare pro-occidentală, cu ambiții reformatoare, preia puterea la propriu, face masă critică într-un guvern și ajunge să controleze decizia politică. Este marea șansă a generației mele, care a văzut în ultimii 30 de ani cum distanța dintre România și lumea occidentală se tot mărește, să recupereze terenul pierdut și să marcheze o ruptură decisivă de un mod falimentar de a face politică.

Așteptările sunt, așadar, foarte mari. Dacă vor rata, dezamăgirea va fi la fel de mare.

Există un contrast destul de vizibil și în interiorul Guvernului, nu doar în raport cu trecutul, între miniștrii propuși de PNL și cei avansați de USR PLUS. Liberalii au apelat la politruci buni la toate pentru funcții importante de ministru, în timp ce partenerii lor de guvernare au venit cu specialiști.

Raluca Turcan se pregătea pentru educație. Iat-o nimerită la muncă. Lucian Bode se ocupa de autostrăzi până ieri, dar se sacrifică la o adică pentru ministerul de interne pentru liniștea partidului. Alexandru Nazare s-a specializat toată tinerețea în transporturi. Căile încurcate ale partidului l-au parașutat la finanțe. Chiar dacă nu sunt mari specialiști în domeniile lor, cu toții vin însă cu experiență guvernamentală și administrativă.

În fine, numai inițiații vechiului sistem știu cu precizie cum a ajuns un personaj sulfuros ca Sorin Câmpeanu, imaginea contrareformei și a oportunismului politic, la ministerul educației. Foarte probabil că liberalii l-au recompensat pentru rolul-cheie jucat în dărâmarea Guvernului Dăncilă și instalarea Guvernului Orban. Trebuie că mai sunt și alte explicații pentru care un personaj atât de controversat ajunge, foarte probabil cu girul Cotroceniului, într-o funcție atât de importantă.

Oferta liberalilor arată și mai prost în comparație cu garnitura de miniștri de la USR PLUS. Cătălin Drulă se ocupă de când a intrat în politică de transporturi, Cristian Ghinea este un expert recunoscut, cu mare experiență în fonduri europene, Năsui a vorbit doar de economie, deși e foarte tânăr, Stelian Ion a făcut figură de bun jurist în bătalia din Parlament cu pesediștii care mutilau legile justiției iar Vlad Voiculescu s-a specializat în politici de sănătate și este cunoscut pentru acțiunile civice din domeniu. Pe scurt, oameni potriviți la locul potrivit. De la ei, așteptările de a livra mult și repede sunt foarte mari.

Atât liberalii, cât și lupii tineri din politică au eșuat la capitolul femei în politică. Guvernul Câțu arată bizar cu cei 20 de bărbați și o singură femeie. Această scăpare îl face mai puțin european decât chiar este. A promova femei în politică nu este vreun moft ideologic, n-are nici o legătură cu stânga globalistă sau alte bazaconii, este pur și simplu semn de evoluție și maturizare a unei societăți care lasă în urmă vremurile patriarhatului politic.

Și da, nimeni nu spune că trebuiau respectate cote artificiale de gen, însă nu pot fi luați în serios liderii politici când spun că au urmărit exclusiv criteriul competenței când au făcut nominalizările în Guvern. Cum adică? S-a strâns crema competenței doar la bărbați? Dacă ne uităm, de pildă, în justiție, lucrurile par să stea taman pe dos. Dar acesta să fie marele păcat al guvernului Cîțu, absența femeilor din peisaj, deși problema e cât se poate de serioasă. România are o Constituție și legi care garantează egalitatea de șanse între bărbați și femei, dar clasa politică nu pare să fi internalizat încă aceste valori.

Un lucru bun este cooptarea UDMR în guvern, un pas important spre detensionarea relațiilor dintre minoritate și majoritate. Kelemen Hunor a promovat, la rândul său, oameni tineri în guvern.

Guvernul Cîțu debutează cu o bună impresie în plan extern. Publicații mari din Europa insistă aspra faptului că România are un premier de formație economist, fost bancher și care conduce un guvern format din forțe pro-occidentale. Este enorm pentru o țară ca România, asociată în regimul Dragnea cu guvernele iliberale din Ungaria și Polonia. De notat imaginea dezastruoasă pe care PSD încă o are în Europa, partidul condus de Marcel Ciolacu fiind încă asociat cu populismul extrem, suveranismul, anti-europenismul și corupția sistemică. Toate, moștenirile lui Dragnea de care PSD va trebui să probeze prin fapte că se desparte.

Câteva cuvinte despre noul premier. Florin Cîțu este respectat la Bruxelles, ca fost ministru de finanțe care a dovedit responsabilitate într-o perioadă extrem de dificilă. Nu manifestă deocamdată ambiții politice, din acest motiv coaliția are teoretic mai multe șanse să reziste, în caz că va depăși cu bine crizele economice, sociale și sanitare generate de pandemie. Cîțu mai are însă ceva de lucru la prestanța sa de premier. De prea multe ori coboară ștacheta lansându-se în replici politice derizorii și inutile cu PSD, chiar și după ce războiul s-a încheiat, așa cum a procedat chiar în ziua investirii cabinetului său în Parlament.

Însă marea provocare pentru Florin Cîțu va fi să gestioneaze relația dintre PNL și USR PLUS în interiorul coaliției. Orice mică neînelegere, eventualele certuri și atacuri reciproce vor confirma acuzația lansată preventiv de PSD. Marcel Ciolacu a pus deja semnul egal între guvernul Câțu și guvernarea CDR,  care a condus România între 1996 și 2000 și a rămas celebră, între altele, pentru numeroasele scandaluri din interiorul coaliției. Iată de ce inclusiv liderii celor două mari partide ar merita să se gândească de două ori înainte de a se lansa în atacuri reciproce, chiar dacă unii dintre ei par să fi intrat deja în campania pentru 2024.

Dacă vor căuta să arunce mereu vina unii pe alții, dacă vor forța relația la guvernare din calcul politic, guvernul nu va rezista mai mult de un an.

În rest, dacă omul loial președintelui Klaus Iohannis se va menține pe linia de gestionare funcționărească a treburilor guvernului, fără să dezvolte nici cea mai mică ambiție politică, ar fi prima dată când nu vom avea parte de tensiuni între Palatele Cotroceni și Victoria. Odată instalați la butoanele puterii, aproape toți premierii de dinaintea lui Cîțu au intrat mai devreme sau mai târziu în coliziune cu șeful statului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

64 comentarii

  1. Iluzia ca Romania isi mai poate reveni, va rezista fix cat va rezista acest guvern. 6 luni? Pana la congresul PNL? Vom vedea.

    • Dnule Tapalaga, cum rămâne cu Stelian Ion , care a luat garsoniera cu acte false?Aaaaa….o nimica toată!

    • P$D in 2024 NU are voie in Parlament ! Apoi sa inceapa Recuperarea a minim 50 milioarde euro FURATE de “fruntashii” FSN ( aka PCR) PDSR, si actualmente P$D

      AMIN !

    • @nicol

      Asta cu Stelian Ion unde ai auzit-o? In revista Mickey Mouse, sau poate la ‘bastionul apărării justiției’, Luju? Ca nu a scris nicio publicație respectabila despre așa ceva, imi imaginez ce reala e știrea..

  2. Lasand ce abereaza gunoaile la o parte, la Finante e un Nimeni, la Educatie e o jigodie consacrata, Barna-i o caracatita care va distruge USR-ul din interior daca nu-l eradicheaza la timp, sa fii sluga lui Iohannis nu este tocmai cel mai inteligent lucru, Citu pare sa fie adeptul economiei monetare, care-i un dezastru evident pe plan global(de cand se fac profituri mai mari sa plimbi banii dintr-o tara-ntr-alta la viteza masinilor de tranzactii, nu se mai produce nimic in afara de Asia … — si se plang ca de ce e Asia mare si tare… Traiasca Asia, ce pot sa zic) . Una peste alta, traim intr-un sistem bazat pe-o sclavie fara precedent. Planeta e amanetata de 22x viitorului care cu siguranta c-o sa fie mai responsabil decat ei … In special la cat de spalati pe creier sunt …

    Pana nu dispar complet „Derivatele” din Economie si implicit tot ce inseamna „Dobanda” Planeta asta n-o sa aiba Pace. + ca sa poti face profit pe falimentul altuia, pariind pe el, e de-a dreptul diabolic … Ce sa va mai zic: Revolut in Blockchain, toata birocratia mutata pe Etherum(nu doar 2 chichite la STS), pt. ca odata trasa o b*sina, o va mirosi toata lumea iar in Democratie e bine sa se stie …

    • Illu se trezeste incet-incet: „traim intr-un sistem bazat pe-o sclavie fara precedent. Planeta e amanetata de 22x viitorului…”
      Și ce ai de gând să faci tu împotriva acestor „sisteme”? Cum crezi că trebuie pedepsită o ființă umană care consumă lunar de mii de ori mai mult decât produce sau decât valoarea pe care o creează? Iahturi, super mașini, prostituate finanțate cu bani furați (ironic) de la femeile onorabile plătite cu xx% mai puțin decât bărbații în afacerile generatoare de valoare & $$. Cum să fie pedepsiți în noua lume cei care au „furat” 50-90% din valoarea celor fraieriți să muncească pe mai puțin decât valoarea pe care o creează? Le incarnăm conștiința în sisteme biologice-tehnologice și îi punem la muncă până plătesc pentru furtul mizerabil și pentru suferința creată altora?

    • E destul de simplu : Ii lasi fara orice forma de Dobanda … + ce-am zis mai sus, in blockchain n-ai cum sa dai cu spatele la orice business. Tot ce inseamna ban pe Terra trebuie confirmat de toti si pt. toti detinatorii de capital. + ca fortezi o anumita transparenta, nu mai merg jongleriile opace si pariul ca unii vor falimenta. Acum imi dau seama de ce industria armamentului inca exista .. Nici macar nu-i vorba de arme vandute, e vorba ca pariezi ca unele state vor face imprumuturi de la Banca Mondiala & Co. si din asta ies derivatele care te imbogatesc… Diabolic, intr-adevear … Dar asta-i lumea Luciferica in care traim … Inca nu mi-am cumparat trilogiile lui Blaga, desi foarte probabil bate campii poetic, dar o s-o fac, de dragul cunoasterii …

      Uite, ceva sa-ti treaca supararea … https://open.spotify.com/track/06aILm49qy4pAh6Qk3bDmV

    • @Diana R. Cumperi aur, argint si bitcoin. Asta faci ca sa lupti impotriva sistemului.

    • Ti-am raspuns, daca se posteaza de bine, daca nu, iar de bine … Stii ca site-ul asta facut in Wordpress are probleme grave … PHP expirat, varza securizat, zero optimizat. Lumea crede ca-i cenzurata cand de fapt site-ul e foarte zdrente. Astia n-au auzit de Elm, Haskell, Rust, Erlang. Fie, daca se posteaza comentariul, asculta piesa, cu toate ca-s sanse s-o stii …

    • Iar nu ti-ai luat Diazepam-ul!

  3. „Vlad Voiculescu specializat in politici de sanatate”,pe bune?USR a adus specialiști?ce treabă are pilistul asta cu sănătatea?a fost împins peste tot de Plus…Era cumva specializat și în funcția de viceprimar?aberezi domnule Tapalaga

    • *”Aberati,”, daca vrei sa fii cu adevarat politicos … Vezi ca are Europa un engine numit : Qwant, iti recomand sa-l folosesti …

    • Corect, USR avea un specialist pe bune si anume Adrian Wiener dar deh, Ciolos trebuia el sa-si bage plangaciosul la inaintare. Iar lipsa de caracter a lui Voiculescu e deja de notorietate. A fugit ca un oportunist unde e ciolanul mai mare. Sa vedeti cum peste 4 ani ni-l prezinta Ciolos ca optiunea pentru Primaria Generala a USRPLUS. Omul e bun la toate si la nimic.

    • Vlad Voiculescu nu are nici o calificare medicala, este de departe cel mai necalificat ministru din actualul guvern. Intr-o perioada in care sanatatea este la pamant, era nevoie de un specialist, un om care sa vina din sistem, care sa cunoasca dotarile si nevoile acestuia. Consider o mare greseala numirea unui bisnitar in fruntea Ministerului Sanatatii, sa vedeti cum se vor risipi fara urma miliardele adunate din contributia noastra la Casa nationala de asigurari de sanatate.Stati pe-aproape si-o sa-mi dati dreptate.

    • Sa spunem ca problema e discutabila, insa nici ca tine nu este, clar!

    • Vrei să spui că la Sănătate ar fi fost mai potrivită vreo somitate din subspecia „profesor dr. T-Rex”, la nasul căreia să nu poți să ajungi nici cu scara telescopică?
      Ne lași !

    • Craciun Linistit @Scara ! Sa ne vedem la bericoase in 2021 !

    • @un domn,
      Sarbatori fericite!
      PS. Sper ca nu ti-a exorcizat careva adresa electronica din cauza mesajelor primite de la personaje cu nume mitologice..!?

    • draga @Scara
      Era sa mor, sotia m a salvat ( povestim la bericoase )

    • @Silviu
      Omul a mai fost in functia asta si a lasat multora o impresie buna. Evident ca nu se poate spune ca e pe dinafara domeniului.
      Articolul mi se pare nepartinitor, echilibrat. Unde vezi aberatii?

  4. UDMR la guvernare = adio reforma administrativa… Mai pe românește primari în 2 tururi

  5. Guvernul si parlamentul nu trebuie sa intre in conflict cu cetatenii . Din pacate , faptul ca 70 % nu au votat dovedeste ca exista un conflict intre cetateanul care plateste tot in economie si cei care guverneaza . De 31 de ani astept sa-mi raspunda la opiniile personale parlamentari , ministri , prefecti , primari , procurori , judecatori , …. Nu mai vorbesc de faptul ca nu mi-a batut nimeni la usa ( dintre cei care administreaza bani publici ) sa ma intrebe ce doresc pentru societatea romaneasca .

    • Zi merci ca nu ti-au batut la usa pt. altceva. :)) In ziua de azi e mai usor ca niciodata sa te faci auzit. Fa-te, daca-ti pasa ! G4media are ‘reach’ de licurici … Iti recomand pagina de Fb. a ‘Adevarul’, daca vrei sa te auda gloata …

  6. Ca si model , al unei imagini, cu referire la imaginea actualului guvern al Romaniei , este aproape evidenta preluarea de catre USRPLUS a intregului joc politic . Chiar si cei care sunt membri PNL , cu putine exceptii , nu prea arata a fi si PNListi convinsi , mai degraba pot fi alaturati (ca imagine ) partidului ce este deja condus doar de fostul premier Ciolos si numim aici USRPLUS . Din postura de vice premier D.Barna nu poate conduce partidul si nici nu poate fi candidatul in alegerile prezidentiale din 2024 .Din acest motiv guvernul este aproape compact si presedintele nu are decit varianta de a ajuta acest nou guvern .Incet , incet , presedintele se va desprinde de acest PNL condus inca de catre Orban .Daca in primele sase luni Citu preia si partidul , asa cum ar fi normal , presedintele va sustine pentru o vreme partidul, dar daca Citu reuseste sa isi impuna programele si sa respecte promisiunile ,atunci devine , peste noapte , cel mai important personaj politic din Romania .Este un guvern bun , un guvern ce poate face reforma promisa si dorita .Nu exista o alta sansa , iar daca nu fac ce au promis si PNL si USRPLUS trec in uitare .

    • „Ca si” , deja m-am c**** pe mine, nu mai pot citi .Ba, nu stiti bazele limbii romane dar ii dati inainte … Cum sa-ti dea careva crezare cand incepi propozitia cu asa greseala ?

  7. Imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar deocamdata nu prea ai de unde alege femei la noi, dupa ani si ani in care au fost lansate in primul rand parasutele. Cand se va termina cu coruptia si vor fi promovate adevaratele valori, vor fi si femei in guvern.

  8. Sunt sigur ca se putea mai bine. Dar hai sa ne gândim de unde am plecat și unde am ajuns.
    Parca mai ieri guvernul era condus de Veorica.
    Acum strugurii sunt acri, atunci cum erau?
    Haideți sa le dam o șansă, sa vedem ce vor face in 3 luni, in 6 luni intr-un an, și apoi, dacă nu se ridica la înălțimea funcțiilor, sa vedem ce putem face noi ca sa ii schimbam cu alții mai buni.
    Acum sincer sa fiu, e ca la nuntă.
    Eu am încredere ca acest guvern este peste orice guvern am avut in ultimii 10 ani și in plus ma aștept sa aibă și susținere politica in Parlament. FOARTE IMPORTANT.
    Sărbători cu bine, și căutați sa fiți mai îngăduitori macar acum.

    • Ce n-a inteles intregul Imperiu Roman si implicit Romania e ca: Vulpea nu mananca struguri !! :))

    • *Da, la noapte renaste puietul iudaic nascut in primavara lui 4 B.C. , stiu ce zici … La fel si cu Pastii, sunt pe 3 sau pe 7 aprilie maxim dar ii sarbatorim alandala in fiecare an, dovada clara de lipsa de logica a tot ce inseamna crestin/crestinism.

      en.wikipedia.org/wiki/Chronology_of_Jesus

    • USR-ul are deadline-uri pe termen scurt (100 zile) asumate pentru destul de multe obiective. Asta inseamna in jur de 15 aprilie. Sa le dam ragaz pana atunci si abia in acel moment bifam si apoi ii felicitam sau ne socotim cu ei.

  9. Bai tapalaga, ne iei la misto? Pai bai genialule, asta e guvern??? N-ai vrea sa ai parte de binele facut da matu?

  10. Da, notez domnule Tapalaga ca ai mai slabit criticile la PNL si la presedintele Johannis.Johannis este marele castigator, s-a tinut de promisiune: a izolat PSD si l-a indepartat de la bucatele tarii. Acum acest guvern asa scrasnit cum a iesit el, trebuie sprijinit si ajutat de cei de buna credinta

  11. PS. Sunt optimist. Spun si eu ca si Florin CATU pe care il apreciez pentru tenacitate: Va fi BINE!

  12. Eu ma astept ca ministrii USR sa performeze. In schimb, unele panarame de la PNL vor trage partidul in jos.
    Ce va face PNL-ul atunci? Is va face curatenie in ograda? Sau va incepe sa saboteze ministerele USR?

  13. Articolul este pertinent, dar am câteva observații:

    1. „Năsui a vorbit doar de economie, deși e foarte tânăr” – statistic vorbind, la 35 de ani nu mai ești încadrat nici măcar la categoria „tânăr adult” ci la „vârstă mijlocie / middle-age”.

    2. „Atât liberalii, cât și lupii tineri din politică au eșuat la capitolul femei în politică”. Femeile competențe nu prea intră în politică. În sectorul privat, dacă femeile sunt cu adevărat top-notch câștigă de 2 ori mai mult decât cei 10-25k/luna in sectorul public.
    Asta ca să nu mai menționez că funcția publică mai vine și cu alt inconvenient la pachet: atacurile defăimătoare fundamentate pe invenții mizerabile; am văzut și eu cum a fost catalogați”tinerii” useristi ca „având tati securiști” deși nu era cazul, si alte mizerii „inter-galactice”. Eu acum 3 ani când am fost abordată de un grup de investiții internațional major care mă curta pentru a mă convinge să întru în politică și a-mi susține candidatura, am refuzat ferm, tocmai din motivele menționate mai sus.

    Consider că pentru un om cu adevărat competent și valoros, o funcție publică este o funcție de sacrificiu și de serviciu în folosul societății. Sistemul ideal de guvernare este cel în care cei mai inteligenți și morali reprezentați ai societății, după ce au agonisit cel puțin $1 milion lichidități în conturile lor, bani obținuți prin contracte absolut etice în sectorul privat, ca urmare a valorificării competențelor, muncii și invențiilor lor, să dețină funcții publice și să-și ofere pro-bono timpul și competențele lor de top. Altfel de societăți ar fi construite atunci și alta ar fi rata progresului…

    • Absolut corect, si nu este vorba doar despre femei, sa iti asumi o functie publica fara gandul de a fura este un sacrificiu daca nu esti deja un bogatas: lasi un venit mai bun, o cariera respectată, te expui unor atacuri, renunti la viata personala, la timpul liber, ca sa faci un bine, de multe ori unora care nu pricep. Nu este de mirare ca nu multi se arunca.

  14. Timesnewroman: „Ministrul de Interne Lucian Bode anunţă că va ancheta personal accidentul în care a fost implicat fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode;”
    Si totuși piatra de moara toxica din acest guvern este Cimpeanu, din păcate la Educație, ministerul care contează cel mai mult pe termen lung.

  15. De luni bune, domnule Tăpălagă, ne freci la cap cu useristii ăștia și n-i prezinți ca pe superingeri și mari specialiști. Eu nu sunt din generația asta a dumitale și tocmai de-aia știu bine ce s-a întâmplat în 30 de ani. De exemplu știu de securistul Voiculescu, unchiul sorosistului Voiculescu, de familia Drula precum și de frații Năsui Motorola trimiși de DIA in America și întorși mari oameni de afaceri.
    Știu și de unde îți mai pică și dumitale câte un bănuț, dar asta nu mă deranjează că nu ești om politic.
    Eu sunt din generația care a ieșit în 89 deci transmite-le prieteniilor dumitale de la USR 2si-un sfert că nu mă sperie amenințările lor voalate și nici nu cad pe spate la cei zece ani cât i-au trebuit geniului Voiculescu să termine o facultate.
    Nu e mare lucru nici de capul liberalilor, dar nici de al tiriflicilor dumitale.

    • Complet de acord. Echipa USR pute de la o posta a securism. Cel putin Nasui si Voiculescu sunt asumati, ca sa spunem asa. Pacat, s-a mai spulberat un vis. O sa vedem ce o sa faca, dar foarte probabil „vor suferi de vechea mostenire”. Despre ministri PNL chiar nu se poate spune mai mult. Din pacate aceasta echipa USR o sa traga puternic in jos acest partid, stiu oameni care regreta amarnic ca au votat cu ei…

    • Ce va mai dati dreptate unul altuia cu teoriile astea conspirationiste obosite venite de pe teava Antena3, ca niste oameni mari 🙂

      Vlad Voiculescu are 37 de ani, Nasui are 35 de ani.
      Si voi vorbiti cu convingere proletara despre cel mai prost roman de Jules Verne, ‘Securist la 7 ani’ ? Cand au avut astia vreme sa fie recrutati si antrenati?

      Mai vorbiti si de familiile lor, cu jumatati de adevar si extra noroaie pe tort.
      Chiar si daca ar fi adevarat ce debitati (nu este) oamenii au dreptul sa fie judecati pentru propriile convingeri si propriile actiuni, nu ale inaintasilor. Copilul lui Stalin nu e comunist pe viata, nici copii lui Ceausescu nu sunt niste monstri.

      De-abia ce au ajuns la putere, ii putem judeca dupa rezultate peste 6 luni sau un an. Daca nu sunt buni, urmatorul.

      Dar mai lasati-ne cu dezamagirile voastre imense, cu ‘toti sunt la fel’, cu oamenii regreta ca au votat USR+. De-abia de acum incolo ii vor judeca romanii dupa ce actiuni intreprind ca ministri.

    • Excelent comentariu, Tree fitty! Tocmai mă pregăteam să scriu ceva asemănător.
      Cât de penibili, răspândacii de vești-povești auzite pe la Obor, numai bune de adormit pruncii.

  16. Articol echilibrat, ca si guvernul. Pe de alta parte, dat fiind ca prim-ministrul Catu a fost balacarit ani si ani de zile de gunoaiele psdiste, de ce nu-i permiteti si lui sa se racoreasca nitel, spunandu-le in ceasul al doisprezecelea m… psd de la tribuna parlamentului?

    • De acord, pe mine m-a surprins pozitiv Cîțu cu acel discurs in parlament. Si daca ati observat a fost si mai elocvent cu o dictie mult mai buna decat cum ne-a obisnuit.

      Nu sunt de acord cu dl Tapalaga care scrie ca razboiul cu PSD s-a terminat, ca astfel de replici sunt derizorii.

      Sunt oare toti coruptii la zdup? Vinovatii pentru 10 August au fost trasi la raspundere? Averile penalilor au fost confiscate si redate romanilor?

      Nu? Pai atunci inseamna ca razboiul nu s-a terminat deloc, am castigat doar o batalie.

      Foarte bine face Cîțu ca le aminteste public tuturor de acest tupeu de borfaş pe care il au cei care inca ne sfideaza din parlament, nepedepsiti pentru acel OUG si gazarea manifestatilor.

  17. E baiat bun dar cu multe defecte.

  18. Ma surprinde positiv acest articol, in primul rand ca e singurul laudativ la adresa USRPlus in ultimii 2-3 ani in care presa le-a fost permanent ostila desi e clar cel mai bine intentionat si pregatit partid.. Acum sa-L lasam pe fiecare ministru sa arate ce poate si sa tragem linie peste 4 ani.

  19. Stelian Ion are intradevar o pregatie demonstrata. In primul rand cand si-a intocmit dosarul pentru garsoniera ANL in care avea handicap grav si platea parintilor 10 lei chirie pentru 7.5m2. Pprobabil il tineau in debara, nici la confort II nu sunt camere atat de mici (ancheta facuta de Newsweek, deci dincolo de dubii). Apoi cand s-a angajat la firma de avocatura care reprezenta primaria (primarie unde cu totul intamplator lucra mama sa). Si cu totul intamplator a ajuns avocatul primarului Mazare scotandu-l basma curata din mai multe procese (de pe urma carora niste jurnalisti au avut de platit sume importante pentru „calomie”, desi se stia clar cata coruptie e in primaria lui Mazare). Deci se poate spune ca e familiarizat atat cu micile gainarii, cat si cu marea coruptie. Perfect ca ministu de justitie.

    • Te-ai scos și de Revelionul ăsta, bravo!
      PS. Vezi că rușii sărbatoresc Revelionul pe rit vechi și asta înseamnă cheltuială dublă…!

    • @Scaraoțchi®: Ce legatura au rusii aici? Singura scuza ar fi daca sunteti analfabet functional, doar asa poti sa intelegi ce vrei, in loc de ce scrie. Am fost intotdeauna anti-rus, si chiar am votat cu USR acum 4 ani. Repet sunt fapte verificabile, dovedite de Newsweek, aceiasi care l-au demascat si pe Dragnea si pe atatia altii. Mergem pe ideea „coruptii nostri sunt mai buni decat ai lor”?

    • Am vrut sa zic de Revelionul Artistilor, nu de cel pe rit vechi. Scuze, am gresit!
      PS. Newsweek de ce nu spune nimic de rau despre penelisti, ca doar s-au lins destul pe ”dește”, sa nu li se aplece…!?

  20. Guvern de revelion , ăsta nu prinde primăvară cu Turcan, cu Bode la interne , cu Sică mandolină bețivul țării care face numai gafe, guvern făcut pe sub mese cu un program de guvernare făcut de molău, la prima moțiune cade guvernul și Ficusul trebuie suspendat

  21. Vrabia mălai visează!

  22. Guvernul arata foarte bine. E foarte tonic si deja unii dintre ei ne fac cadouri de Craciun. Deocamdata, promisiuni. Le luam de bune cu bunacredinta.
    Politruci? Ca sa fiu sincer, nu vad pe nimeni, in afara de Raluca, mult cainata reprezentanta a celor lipsiti de sanse egale in lume.

    Probleme reale? Educatia. Un ins caruia nu pot sa-i rostesc nici numele, chiar e crezut a fi sula lui Hector, impotriva rationamentului de bun simt ca daca esti tare nu te asociezi. Daca te asociezi, nu o faci cu un partid politic, adica nu te asociezi cu sute de mii de oameni. Altminteri, se cheama ca te numeste partidul.
    Dar chiar daca te asociezi cu un partid nu o faci cu PSD.
    Dar chiar daca o faci cu PSD, pentru numele lui Dumnezeu, fii dracului serios si loial si nu lua partidele la rand.

    Dar problema nu e la Campeanu ci la PNL care nici macar nu intelege de unde si pana unde are lumea o problema cu Campeanu. Pentru ca e un partid similar cu PSD. Cateodata, nu vezi cat esti de murdar decat asezat langa cineva curat. Nu langa unul mai murdar ca tine

    • Or fi vrut sa dea semnal unora din PSD ca daca isi toarna cenusa in cap, se pocaiesc si decid sa sara in alta barca, e loc si pentru ei la o adica. Or fi luat in calcul si ar fi bune cateva voturi in plus in Parlament, sau cateva primarii …
      ——————————————–
      Parerea mea e ca aproape nimeni din PSD nu e capabil de o schimbare autentica, dar… asta e, unii trebuie mai intai sa se friga ca sa inteleaga ca ciorba e fierbinte.

  23. Cuvinte!

    doamna Raluca Turcan a lucrat vreodata undeva, intr-o firma? a condus in viata domniei sale macar o tutungerie, sa fi dat un salariu vreunui angajat?

    doamna Raluca Turcan a fost, este si va fi * o strecuratoare*!

    si cati copii are doamna Raluca Turcan, cate sendvisuri a facut domnia-sa in viata?

    pe scurt, doamna in cauza nu stie pretul lucrurilor!

    iar primul ministru, a gasit pana la urma contabilitatea dubla a ministerului de finante?

    si pe tatal domniei-sale l-a rezolvat?

  24. Eu iau numirea lui Campeanu in alta cheie. Multi analisti au spus ca ministrii de la Externe si Aparare au fost pastrati pt ca acelea sunt domeniile controlate de Johanis si cum colaborarea de pana acum cu ministrii Aurescu si Ciuca a fost excelenta, e normal ca acestia sa ramana. Totusi analistilor le scapa ceva: Johanis e profesor de fizica la baza si are o reforma a Educatiei pregatita deja sub titlul „Romania Educata”. Parerea mea e ca in actualul mandat, ministerul pe care Johanis vrea sa-l controleze cel mai mult e ministerul Educatiei iar Sorin Campeanu se stie ca e un yes-man ideal. Va amintiti cum s-a facut pres in fata lui Ponta cand s-a aflat de doctoratul plagiat al acestuia? Campeanu e executantul perfect. Ii place sa fie ghidat, indrumat, mentorat iar Johanis avea nevoie de un tip de genul asta la Educatie. In plus Campeanu e membru al organizatiei (era sa scriu mafiei) rectorilor, deci va avea misiunea de a le „vinde” acestora reformele lui Johanis din interior – ca sa spun asa.

  25. Maia Sandu candidat la presidentia Romaniei in 2024 va spune ceva? Si cu Dacian Ciolos drept nominalizarea ei de prim-ministru? Sah la AUR!!!

    • 🙂
      Chiar n-am mai auzit de propunerea asta pana acum, e super out-of-the-box dar daca chiar ar avea minime sanse de realizare eu as vota-o si mi-as convinge toata familia sa o voteze.

      Dacian Ciolos oricum e mai bun ca prim ministru decat presedinte.

    • Am zis-o eu acum ceva n+1 zile. Mai exact, inca de cand a castigat alegerile. Dovada e tiparita virtual, mai exact aici. Da, dna. Sandu pare femeie buna doar ca sacalii veninosi sunt multi iar domnia ei e una singura …

  26. Dupa un asemenea articol nu poti decat sa adaugi la comentariu ceea ce lipseste din incheierea i >APLAUZE PUTERNICE dragi tovarasi.Gata am adaugat .Halal presa . asta este de fapt comentariul meu