G4Media.ro

Câți ani se așteaptă să muncească cetățenii din statele Uniunii Europene?

Foto: Pixabay.com

Câți ani se așteaptă să muncească cetățenii din statele Uniunii Europene?

Durata preconizată a vieții profesionale pentru persoanele de peste 15 ani din statele membre ale Uniunii Europene era, în anul 2018, de 36,2 ani, cu 0,3 ani mai mare decât în 2017 și cu 3,3 ani față de anul 2000, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică Eurostat.

Bărbații se așteaptă să aibă viață profesională mai lungă decât femeile. Astfel, durata preconizată a vieții profesionale era de 38,6 pentru bărbați și de 33,7 ani pentru femei.

Acest indicator variază în statele membre, de la 31,8 în Italia, 32,4 în Croația și 32,9 în Grecia, la 39,9 în Danemarca, 40,5 în Olanda și 41,9 în Suedia.

România se situează sub media europeană, cu o durată preconizată a vieții profesionale de 33,5 ani.

Citește și

Eurostat: România se află pe locul 25 în UE în funcţie de rata de angajare a persoanelor cu vârste de 55-64 de ani

Foto sus: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Sunt tot mai mulți de întreținut și din cer nu pică nimic. Poate doar un asteroid care dacă ar cădea ne-ar scăpa pe ăștia care plătim până la jumate din ce câștigăm ca să intretinem pomanagii și politicienii care ne fură banii în loc să facă xe trebuie. Peste 10 ani o să îmi spună că ies la pensie la 84 de ani. :))))

    • Un calcul lejer: daca speranta de viata la 65 de ani in UE este ~19-20 de ani, o persoana care a muncit 40 de ani si vrea pensie timp de 20 de ani trebuie sa puna de-o parte o treime din venituri.

      Greu, dar nu imposibil. Dar cand mai ai de carat in spate si povara unor pensionari care nu au pus nimic de-o parte si se bazeaza tot pe munca ta, cum este sistemul romanesc, piramidal, de pensii?

  2. Eu nu pot sa inteleg studiile astea de doi lei. Nu poti sa compari viata profesionala din tarile vestice cu cea de la noi. La noi da cu biciu-n tine pana nu mai prinzi dreptul la pensionare. Conditiile de lucru din tara asta sunt foarte aspre asa ca acest indice sub media europeana mi se pare justificat. Un conational de al nostru face munca cat a doi oameni in mUe. Asa ca hai sa fim realisti si sa privim viata reala de la firul ierbii. Ca de statistici lumea e plina. Cei ce fac statistici ii sfatuiesc sa vina sa se puna in locul celor sub medie sa vedem ce au de spus dupa.