G4Media.ro

Căutările de case pe Google au crescut semnificativ după starea de urgență.…

Sursă foto: Pexels.com

Căutările de case pe Google au crescut semnificativ după starea de urgență. Ce fel de case caută românii

Izolarea socială a modificat preferințele locative ale românilor, care prezintă un interes crescut pentru achiziția de case. Spre exemplu, expresia „case de vânzare” a cunoscut o creștere de 83% în luna iunie, comparativ cu martie 2020, în căutările pe Google, scrie Profit.ro.

Expresia „case de vânzare” a cunoscut o creștere de 83% în iunie 2020, comparativ cu iulie 2019, de la 14.800 la 27.000 de căutări. Cele mai multe căutări pe această expresie au fost în București (circa 30%), care se află la o distanță foarte mare de celelalte mari orașe, precum Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca sau Constanța, care au între 3,5 și 4,4% dintre căutări. Cele mai căutate tipuri sunt casele normale, însă se observă și o ușoară creștere în ceea ce privește casele „pasive” sau „smart”.

„Am observat în ultimele luni o nouă tendință în materie de preferințe imobiliare, respectiv un interes crescut al românilor pentru achiziția de case, creat pe fondul perioadei de izolare socială. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, dezvoltatorii imobiliari trebuie să-și aducă proiectele în atenția posibililor cumpărători prin diverse metode, cea mai potrivită în acest context fiind promovarea online”, spune Paul Smarandache, managing partner Search Ads.

Citește integral pe Profit.ro

Sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Este o diferenta intre cresterea trendului in cautari si efectiv statistica reala a cresterii puterii de cumparare a clientului, respectiv a numarului care isi permite.

    Bla bla-ul ce il discuta specialistii imobiliari, la fel precum in buful ce l-a luat domeniul in 2009 se va repeta, cu un picaj de iti vine sa te prapadesti de ras cand te gandesti la ce urmeaza.

    Sa va dau o explicatie la ce s-a intamplat de fapt in 2009 si se va repeta cel tarziu in 2022, daca nu chiar in mijlocul lui 2021:

    In fost criza, cand multe ipoteci nu puteau fi platite, bancile si alti samsari buni in domeniu, au preluat repede o gramada de imobile pentru credite rele si le-au pus un pic la dospit, ca de, pretul isi va reveni repede si le vor vinde ca smecherii cu un profit colosal.

    Dar, in paralel, constructiile nu s-au oprit, au incetinit un pic, dar constructiile de noi imobile au continuat.

    Si asa, undeva prin mijlocul lui 2009, cand trebuiau scoase de acum la vanzare, ca doar un procent mini-mini-minuscul si-ar permite sa tina blocate miliarde in ani de zile, s-a scos la vanzare aproape tot, ca trebuiau recuperati banii, bursele deja mergeau, asa ca banii acolo ar fi fost doar inghetati, si profit mumu.

    Si logic: a fost supra aglomerare de oferta pe piata, cerere mica, imobile cata garla, noi, vechi, etc.

    Astazi, acelasi lucru dospeste. Si ce am zis mai sus, s-a petrecut in aproape fiecare tara din Europa, si se repeta iara, desi prin vest, acum au temele facute majoritatea, si se observa, prin scaderi deja de 10-15% a preturilor la imobilele comune, si doar o timida crestere la vile de lux (stii, din alea cum se spune: vila cu piscina, garaj, terase si gradina).

    Deci, cum spune domnul Dan, reclama! Eu mai completez: vrajeala. Daca stati cuminti si destepti, va cumparati casa cea visata in cca 18-24 luni, cu vreo 35-40% mai putini bani ca astazi.

  2. @Madalin : conform legilor facute de smecherii din Romania, blocurile goale sunt scutite de taxe. iar investitiile „marilor dezvoltatori” sunt ciordeli. ei pot astepta oricat, nu au cheltuit banii lor.
    noroc cu Delia ca mai cumpara cate un apartament de 1M euro si se redreseaza piata imobiliara a capitalei. restul o sa astepte mult si bine sa cumpere apartament cu 40% mai ieftin.

    • De acord cu tine, dar prezentam ce s-a intamplat in procentul cel mai mare. In 2009 mai mult a fost protia bancilor. Iar ele nu isi permit sa tina banii blocati. Adevarata afacere a bancilor sunt bursa, iar bursa facuta cu cap aduce un profit intre 100 si 300% anual unei banci. Sa tii un imobil blocat 3 ani, pentru un 50% profit e gaura pentru o banca. In 2009-2010 au invat ca a fost prostie.

      In 2021-2022 vor fi samsarii, care cred ca vor da lovitura, pentru ca acum bancile vor scoate la licitatie, si nu le vor baga pe furis in companiile lor de imobiliare. Iar samsarii de case vor falimenta ei insisi, pentru ca ei nu sunt o putere financiara precum bancile. Ei sunt multi si prosti.

      De aia eu zic, azi stam cuminti si urmarim. In 2 ani, ne luam casa visata cu o reducere de face Emag-ul sa para amator in ofertele de Black Friday.

  3. De ce ilustrați articolul cu casă din Canada si nu din România? Articolul se referă la piața imobiliară din România.