G4Media.ro

Cauzele dezastrului de la vaccinare. Mircea Miclea: Nu pot să fie credibile…

FOTO: editura ASCR/Captura youtube.com

Cauzele dezastrului de la vaccinare. Mircea Miclea: Nu pot să fie credibile niște autorități care spun să te vaccinezi, dar fac congrese cu 5.000 de oameni într-o sală, care se interesează mai degrabă de luptele interne dintr-un partid decât de interesele țării, mai degrabă de golf decât de sănătatea populației

Care sunt cauzele dezastrului numit vaccinare, în România? De ce doar 36,3% dintre români s-au vaccinat cu cel puțion o doză împotriva SARS-CoV-2, în vreme ce țări ca Portugalia sau Spania au peste 90% din populație vaccinată, în vreme ce toate celelalte state în afara noastră și a Bulgariei au niveluri mult mai ridicate de protecție împotriva virusului? Este educația din România de vină? Nu este educația cauza eșecului vaccinării, ci “lipsa de credibilitate a autorității”, spune pentru Edupedu.ro profesorul Mircea Miclea.

Fondatorul școlii cognitive în psihologia românească a explicat pentru Edupedu.ro că argumentul invocat de premierul demis Florin Cîțu, potrivit căruia educația este cauza lipsei de vaccinare, este unul greșit.

Această strategie [de a spune că școala e de vină – N.Red.] este una prin care se încearcă deresponzabilizarea autorității. Dăm vina pe alții, vedem paiul din ochiul celuilalt, nu bârna din ochiul nostru. Este un mecanism de apărare care se numește deresponsabilizare“, a spus Miclea, fost ministru al Educației. Amintim că România a fost, la începutul campaniei de vaccinare, printre statele cu cei mai mulți vaccinați, trend care s-a oprit odată cu relaxările și cu campaniile politice.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Sistemul medical praf este cauza. Nimeni nu are incredere in medici.

  2. 👏👏👏👏👏👏

  3. Hai bai mai terminati cu congresul ala.
    Unde mergi nimeni nu respecta nici o regula.
    Ca Untold, ca Congresul.
    Videle are incidenta mai mare decat Clujul. Aproape dublu.
    O fi pus Tanti Veo muraturile cu vecinele.

    • La untold nu au fost localnici, de asta nu a crescut incidența în Cluj. A crescut in schimb în restul țării, de unde au venit. În special din București

    • las-o balta. n-ai inteles nimic

  4. Miclea împarte în două cauzele eșecului mesajului pro-vaccinare, conținutul mesajului și sursele mesajului, dar nu spune nimic despre primul, sau nu a fost consemnat. Desigur, da, clar, congresul PNL a fost problema, s-au compromis emițătorii mesajului, 5000 într-o sală, marea majoritate vaccinați, relaxați, fără scrupule de ipohondru. Vai, politicienii ăștia, România, vai și amar! (Doar puritatea useristă ne mai poate salva!) Și bagă savant ceva despre strategia de deresponsabilizare practicată de ăștia. Dar nici nu-i trece prin cap că se scutește pe el însuși de responsabilitate, anume de aceea a omului de știință care e, adică de a spune adevărul la care s-a ajuns pe cale științifică: adică să vorbească despre conținutul mesajului pro-vaccinare, despre cât adevăr științific este în acesta. Este vaccinarea generalizată justificată dpdv științific? Nu. Când milioane au trecut prin boală, și milioanele astea au familii, prieteni, vecini, deci vorbim de milioane, ei bine, scepticismul în legătură cu vaccinarea generalizată, pe care propaganda non-stop și stupidă o promovează ca unica problemă, este deplin justificat. Evident, mult mai puțini au avut experiența morții unor apropiați, în general oameni în vârstă, bolnavi. Nu e vorba de neîncredere în știință, ci de respingerea mesajelor propagandistice. Un mesaj rezonabil, pledând înainte de toate pt vaccinarea celor vulnerabili, ar avea mai multă priză, ar reflecta experiența majorității, și ar fi științific întemeiat.

    • Intre timp, in lumea reala, raspunsul la intrebarea „Este vaccinarea generalizată justificată dpdv științific?” este evident „Da”.

      O data pentru ca reduce riscul de deces in mod direct, la cei care sunt expusi la virus, si in al doilea rand indirect, prin reducerea raspandirii virusului, asa numita imunitate de grup.

      Imunitatea de grup e mai greu de atins cand ai variante extrem de infectioase ca Delta, mai ales cand efi.c.a.c.i.tatea imunizarii incepe sa scada dupa cateva luni dupa vaccinare, dar chiar si o imunitate de grup partiala ajuta.

      Concluzie: nota 2, treci la loc.

    • Vladut, propagandistule. Peste tot postezi.
      Daca reduce asa mult raspandirea, atunci cum boala Israelul, Singapore, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda care sunt hipe-vaccinate sunt si hiper-infectate?
      De la cei 10-20% ramasi nevaccinati?
      Ma voi nu ganditi deloc?

  5. Miclea are categoric dreptate.