G4Media.ro

Cazanciuc: Mi se pare jenant să acuzi PSD că ar fi în…

sursa foto: Facebook

Cazanciuc: Mi se pare jenant să acuzi PSD că ar fi în spatele excluderii Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială / Ciucă înţeleg că oricum este în turul doi. Lasconi, şi domnia sa este în turul doi / De ce le este frică?

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, luni, că i se par „jenante” acuzaţiile potrivit cărora PSD ar fi în spatele deciziei Curţii Constituţionale de excludere a Dianei Şoşoacă din cursa pentru alegerile prezidenţiale, adăugând că este campanie electorală şi „fiecare este liber să spună ce prostii doreşte”, transmite Agerpres.

„Suntem în campanie electorală şi fiecare este liber să spună ce prostii doreşte. Mi se pare jenant, din perspectiva unor partide, să acuzi PSD că ar fi în spatele deciziei. Cui îi este frică de această decizie? Faptul că Diana Şoşoacă nu mai este în cursa electorală, pe cine sperie? Domnul Ciucă înţeleg că oricum este în turul doi. Doamna Lasconi, şi domnia sa este în turul doi. De ce le este frică, de ce ar fi PSD în spatele acestei decizii a Curţii? Nu mai respectăm statul de drept?

Este decizia Curţii prevăzută de legea fundamentală şi de legea privind alegerea preşedintelui de a se pronunţa împotriva candidaturii, asta spune legea. Dacă vreţi să judecaţi de fiecare dată cine este în spatele deciziei, sunt judecători care ajung la Curte, sunt magistraţi care de-a lungul timpului nu i-a numit PSD-ul acum, i-a numit Parlamentul României printr-o procedură prevăzută de legea fundamentală şi de legea privind Curtea Constituţională”, a precizat Cazanciuc, la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat cum poate fi interpretat, din punct de vedere juridic, faptul că o persoană a fost exclusă din cursa pentru Palatul Cotroceni pe persoană fizică şi nu pe procedură legală.

Senatorul PSD a mai precizat că există în momentul de faţă, în legea fundamentală şi în legea privind alegerea preşedintelui României, texte care permit CCR să vegheze la respectarea procedurilor în materie, însă a menţionat că, din punctul său de vedere, nu ar trebui să fie asemenea atribuţii la Curtea Constituţională.

„Probabil, la momentul respectiv, în 1991-1992, de când datează Constituţia şi legea de organizare a Curţii Constituţionale, s-au gândit cei care au scris legea că, fiind funcţia supremă în stat, este firesc cumva să aibă şi CCR o asemenea atribuţie. Dacă mă întrebaţi pe mine, nu ar trebui să fie asemenea atribuţii la Curtea Constituţională, trebuie să rămână strict cel mult cu procedura de validare ulterioară, după ce s-a pronunţat poporul. Dar deocamdată avem această procedură în vigoare”, a transmis Cazanciuc.

Cât priveşte posibilitatea ca decizia CCR privind eliminarea din cursa electorală a Dianei Şoşoacă să îl ajute pe Marcel Ciolacu, Cazanciuc a respins o astfel de ipoteză, afirmând că şeful PSD se poate lupta cu oricine în turul doi şi va învinge.

„Asta este o speculaţie, ce treabă are Marcel Ciolacu cu decizia CCR? (…). Eu nu ştiu ce calcule schimbă, Marcel Ciolacu se poate lupta cu oricine în turul doi, din perspectiva noastră, orice candidat va fi învins de Marcel Ciolacu. Nu contează pentru noi cine intră în turul doi”, a conchis Cazanciuc, întrebat pe această temă.

Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă, duminică seara, înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României.

Sâmbătă seara, Curtea Constituţională a României a admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Raspuns de golan infumurat!
    Doar faptul ca toti si DOAR judecatorii PSD (+UDMR) au votat pentru, este suficient ca zvonurile sa nu mai fie simple zvonuri, ci suspiciuni bine intemeiate.
    Doar nu ati vrea sa apara in public inregistrarile uneltirilor lui ciolacu cu enache, ce naiba?

  2. Ce ştiţi voi românilor, dacă aţi fi observatori bun aţi fi observat că toţi propagandiştii PSD din media s-au deconspirat la povestea cu Soşoaca, toţi încearcă să inducă ideea că lumea de fapt o susţine pe Soşoaca şi nu este supărată din cauză că cei de la CCR al lui PSD au scos-o din cursă politică prin metode evidente corupte. Dacă mai continuă mult aşa o să convingă electoratul lui Soşoaca să se mute toţi la USR din cauză că le iau partea, nici dacă i-ar fi plătiţi USR nu ar fi făcut aşa ceva cum vor acuma să salveze CCR de influenţa negativă care ar putea să o aibă PSD asupra CCR, poate invers dacă aşa o vedeţi voi.
    Măi frate s-au chinuit atâta să rupă votanţi de la USR şi acuma vor să îi aducă pe toţi înapoi la ei, unde-i logica, noi ştim unde este, e mai uşor să foloseşti TV-urile şi propaganda altora şi să îi pui să joace pentru tine decât să îţi faci tu ale tale, şi merge că mai au puţin…………,dar asta nu vă spunem încă ca încă nu s-a consumat(totul merge pe logică numai ei nu s-ai prins, de fapt s-au prins dar de altceva).

    Avem şi un paradox logic: cică cel mai mare paradox în lumea propagandiştilor este să creadă că ei fac propaganda cu ceilalţi şi să nu se prindă că ceilalţi iau convins să facă propagandă pentru ei(de câte ori v-am spus să aveţi grijă la hipnotizarea online?).

    Suntem şi glumeţi: de când credeţi că o fac şi nu ştiu?🙄

  3. Nene Cazanciuc, ne iei de prosti.

    Exista deja o mie de decizii CCR din trecut care scriu negru pe alb ca CCR nu poate invalida o candidatura pe motive de delict de opinie.

    Uite in 2019: „Curtea reţine că atât condiţiile de eligibilitate, cât şi impedimentele constituţionale pentru a fi ales în funcţia de Preşedinte al României sunt prevăzute expres şi limitativ în Constituţie şi în Legea nr. 370/2004.”

    Expres și limitativ. Adica nu se pot face adăugări, analogii, extinderi sau mai știu eu ce altceva. Exact cât și ce e scris în textul legii, atât și nimic mai mult.

    Ori tu vrei ca noi sa credem ca toti cei 4 judecatori CCR numiti de PSD au innebunit brusc, asa de capul lor si au decis sa isi calce totul in picioare, asa, din senin.

    Nu tine, nene, se vede si de pe luna ca vreti sa ii faceti loc lui Simion in turul II.