G4Media.ro

Cazul bătrânului lăsat să agonizeze pe holurile spitalului din Corabia: control cerut…

sursa foto: Pixabay

Cazul bătrânului lăsat să agonizeze pe holurile spitalului din Corabia: control cerut de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculesu, a trimis o echipă de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt să ancheteze Spitalul din Corabia, unde un bătrân căzut în genunchi pe holurile unității sanitare a fost filmat în timp ce era lăsat să agonizeze fără a primi ajutor.

„Am urmărit și eu imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare online de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informațiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situații să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit unui comunicat al ministerului.

Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.

În imaginile postate se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod evident, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca.

Întrebat de către cea care filmează de cât timp aşteaptă pe holul unităţii sanitare, bătrânul răspunde că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular.

Un cadru medical care apare ulterior pe holul spitalului îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta, iar acesta răspunde: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”.

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. La fel ca cel din cazul povestit de Olaroiu, care nu i-a mai raspuns la telefon. Sa fim seriosi, eroii nu lupta pentru bani. Aia se numesc mercenari. Eroi au fost taranii romani care au luptat desculti.

    • Te inseli prietene, nici macar taranii aia care au „luptat” desculti nu sunt eroi pentru ca nu sunt autentici. E simpla mitologie, istorie contrafacuta de comunisti ca sa dea bine la prosti. Cartile istoricului Lucian Boia sunt o buna referinta pentru a intelege cum am fost intoxicati cu povesti eroice…

  2. În toate spitalele din țară este o adevărată nebunie .Am fost cu o bătrână care avea o fractura la picior la UPUCraiova și am așteptat 10 ore si nimeni nu a intervenit s-o ajute .După mai multe discuții contradictorii cu personalul medical am luat-o pe bătrână și am plecat la UPU Slatina unde a fost internată și operată a doua zi .În această nebunie dacă nu ai COVID nu te baga nimeni în seama

    • Nu are nici o legatura cu epidemia de COVID. Asta e sistemul sanitar romanesc, asa a fost si inainte de COVID, asa va fi si dupa aia: nesimtire, coruptie, lacomie si mai presus de orice o crasa incompetenta.
      Medicii buni, cei care stiu meserie au plecat de mult din raiul mioritic.

  3. DSP-ul condus de politruci care raspund la comanda va face un control si un raport obiectiv?!
    Sa fim seriosi, domnule ministru! DSP-urile sunt pline de tot felul de „pupile” ale unor baroni locali care habar nu au despre cum functioneaza sistemul sanitar.
    Problema spitalelor este resursa umana de cea mai proasta calitate cu care au fost impanzite spitalele incepand cu 2010 cand spitalele au fost preluate de catre UAT-uri.
    Zac la DNA si Parchete dosare de mare coruptie privind fraudarea concursurilor pentru ocuparea posturilor si a functiilor in spitale si nimeni nu a miscat un deget sa schimbe lucrurile in bine.
    Consiliile de Administratie ale spitalelor sunt formate din copii, neveste, amante ale unor indivizi din cercul „sistemului mafiot” descris in COLECTIV (stiti bine, domnule ministru!), managerii si ceilalti directori din Comitetul Director, functiile de sef achizitii, resurse umane sunt „rezervate” doar celor obedienti fata dE „SISTEM”.
    Atacurile din ultimele zile la adresa dv., din partea unor lideri ca BOC demonstreaza disperarea MAFIEI DIN SISTEM care se teme de o reforma si de pierderea controlului (deci a milioanelor de euro) in sistemul sanitar.
    Renuntati la consilierii din Minister care va dezinformeaza si care va strecoara hartii care sa va puna in situatii dificile si care va afecteaza imaginea atat dv. cat si ministertului(precum acel manechin „plantat” pe vremea lui TATARU!), dezvaluiti actele de coruptie din timpul starii de urgenta si alerta din mandatul lui TATARU si o sa va cuciti cati bani a furat PNL sustinut de PSD si multe alte lucruri grave.
    E greu, se vor inteti atacurile, dar asta e un semn bun, inseamna ca daca va ataca acesti nemernici care sunt responsabili de distrugerea sistemului sanitar, sunteti pe drumul cel bun.

    • Subscriu,Chiar astazi dl Caramitru a iesit in presa si a spus exact acelasi lucru-frica baronilor locali de o reforma ampla în sistemul medical unde si-au plantat neamurile,apropiatii, amantele si toti neavenitii, Boc si primarii pnl si psd ataca violent pe ministrul sanatatii Voiculescu, vovi din pnl spun ca ar fi bine sa se intoarca Tataru nestiind ce furaciuni babane au fost in mandatul lui cu complicitatea si a psd si a pnl, stiu ei ce fac, le e frica si spaima de reforme pe bune,de descentralizare, de transparenta, de organizare de concursuri pe bune pt conducerea spitalelor, DSP urilor care sunt in slujba mafiei politice,au de ce sa se teama, despre asta-i vorba

  4. Privatizarea spitalelor si eliminarea contributiilor la asigurarea de stat ar rezolva toate aceste probleme.

    • Foarte adevărat, pentru că la privat nu se mai poate fura ca la stat.

    • Sunt țări în Europa unde există mai multe case de sănătate private care lucrează cu cabinetele medicale și spitatele DE STAT, iar procentul din salariu pentru asigurare e același. Practic acei oameni plătesc aceeași sumă, merg la același spital, dar își aleg ce asigurator vor, cum e la cartela prepay de la Orange sau Vodafone, îți alegi pe care vrei.

      Repet, suma de plată e procent fix din salariu, ca și cum ar fi asigurați toți în același loc. Și niciun asigurator nu are voie (prin lege) să refuze un potențial client, indiferent de câte boli grave are. Deci total diferit de SUA.

      Diferența e că de acel procent fix, fiecare asigurator încearcă să ofere mai mult pentru a atrage mai mulți membri: o aplicație pe telefon, consultații online, call-center cu angajați mai de bun-simț, cursuri de prevenție pentru asigurați, etc.

      În România de câte ori aduce unul vorba de așa ceva, sar ca la comandă angajații casei de sănătate pentru că știu că nimeni n-ar rămâne la ei. Mai sunt și cei care nu-și pot imagina un sistem de sănătate privat diferit de cel american, care total de acord, e dezastru cu D mare.

      Gândește-te la cât de manipulabili suntem, dacă unul din mahării din sănătate zbiară la tv, iese revoluție. Îmi pare rău că sunt pesimistă, dar nu cred că mai apucăm un sistem concurențial ca cel din vestul Europei.

  5. Mare majoritate a eroilor ar trebui să fie în altă parte! dacă nu ai câte un merțan să le dai in fiece zi!ia să le fie tăiată mână cu care ia șpagă!o opinie!

  6. Ii doare in cot ca pacientii sunt umiliti si batjocoriti, lasati sa moara in mizerie!
    Principala lor preocupare e obtinerea in orice conditii de numeroase privilegii.
    EX:
    „Astăzi a avut loc la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara o întâlnire de lucru a prefectului județului, Călin Petru Marian, cu reprezentanți ai Uniunii Județene C.N.S.R.L FRĂȚIA și ai Federației „SANITAS”, care face parte din Confederația Sindicală.
    La discuții au participat: Marcel Ioan Ghibu – președinte interimar al C.N.S.R.L. FRĂȚIA-Hunedoara, Lucia Vintilă – președinte Federația „SANITAS” – Hunedoara, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate-Adrian David, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică-Sebastian Mezei și Adrian Bozdog- director al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
    Reprezentanții salariaților din Sănătate și Asistență socială au prezentat autorităților județene revendicările sindicale, susținute de Federația „SANITAS” care vor fi transmise guvernului și vor fi prezentate la acțiunile sindicale organizate în perioada următoare. Acestea sunt:
    1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2007 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
    2. Stabilirea sporului de condiții prin raportare la salariul de bază aflat în plată;
    3. Acordarea stimulentului de risc salariaților din asistența socială.”
    Lideri de sindicat care in mod normal nu ar mai avea ce cauta in astfel de functii, fac presiuni iar in schim primesc la randul lor tot felul de functii si alte recompense nemeritate.