G4Media.ro

Cazul Săpoca: Două persoane internate în Bucureşti sunt în stare gravă

Cazul Săpoca: Două persoane internate în Bucureşti sunt în stare gravă

Ministerul Sănătăţii a transmis luni că două victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, dintre cele aduse în unităţi medicale din Bucureşti, se află în stare gravă, transmite Agerpres.

Două femei se află la Spitalul Universitar, ambele în Secţia de Terapie Intensivă. Pacienta operată duminică este intubată, sedată postoperator, într-o stare destul de gravă. Cealaltă nu a necesitat încă intervenţie chirurgicală, e staţionară şi este supravegheată, informează Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Sfântul Pantelimon sunt internaţi un bărbat de 74 ani, operat tot duminică, care este intubat, în comă profundă, în stare gravă, dar şi o femeie de 60 de ani, în stare stabilă, staţionară, sub supraveghere.

Anterior, ministerul a precizat că alţi doi pacienţi victime ale atacului de la Săpoca, aflaţi la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, ar putea fi operaţi luni.

„Stare stabilă în continuare a celor trei pacienţi. Bărbatul va intra azi în operaţie, e posibil şi una dintre femei”, a precizat sursa citată.

Potrivit ministerului, la Spitalul Floreasca mai este internat un pacient intubat a cărui stare de sănătate este staţionară.

Cea de-a noua victimă a atacului, o femeie de 88 de ani, aflată tot la Floreasca, a murit în urma unui stop cardiac în noaptea de duminică spre luni. Bătrâna era imobilizată la pat de mai multe luni.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat de 38 de ani internat cu sevraj etilic a atacat mai mulţi pacienţi cu un stativ de perfuzii. Şi-au pierdut viaţa cinci pacienţi şi alţi opt au fost răniţi, aceştia fiind transferaţi în unităţi medicale din Bucureşti.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bai, oameni buni, intr-o tara civilizata, pizda aia de la Ministerul Sanatatii era demisa fara drept de apel si apoi anchetata. Nu se MAI poate asa ceva. PSD trebuie inlaturat de la guvernare, in orice fel.
    Statul roman nu e in stare sa le asigure cetatenilor romani DREPTUL LA VIATA.
    Statul roman isi omoara cetatenii.
    Romania trebuie sa isi ia revansa impotriva organelor statului si impotriva PSDului canceros.

  2. Intreaga abordare a crizei este de sorginte national-comunistoida, cu personaje, metode si mijloace ramase neschimbate din anii ’70. Nu numai cu Sorina, bat-o vina, in frunte, dar si cu alte personaje, acum ascunse la cutie, precum dl Raed Arafat, de exemplu.
    Gasim aici toate ingredientele de partid si de stat din timpul ceausismului.

    1. Demnitarul se urneste pe teren, a la Dinca Ion-te-leaga. Demers pentru imagine.
    Ministrul se deplaseaza „personal” la fata locului, in ideea PCR, pregatita pentru sefii din esalonul doi, “hai puturosule, du-te si lucreaza pentru popor ca situatia e albastra”. De parca ministrul ar fi cel mai competent specialist in ceva anume sau nu si-ar crede subalternii care investigheaza sau n-ar avea incredere in rapoartele lor. Ce sa vada si mai ales ce sa faca un ministru la fata locului e foarte neclar. In primul rand pierde vremea pe bani multi. In al doilea rand incurca lumea cu adevarat competenta si autorizata sa investigheze cazul. In al treilea rand, si cel mai important, isi face imagine in mod cinic intr-un moment deprimant de tragic. Vezi doamne, ministrul nu e puturos sa stea la cafele cu secretara, ministrul noastra e harnic nevoie mare, alearga “pe teren” sa rezolve problemele.

    2. “Au fost descoperite nereguli grave”.
    Demers tipic, intreprins pentru a deroba sistemul de orice responsabilitate si a sugera ca intreaga responsabilitate trebuie cautata la fata locului. Nu la minister sau la partid, doamne fereste.
    Printre erorile descoperite se numara si internarea unui alt bolnav in acelasi pat cu autorul efectiv al crimelor. Eu, Frankin intreb public ministrul sanatatii: sa nu stie ministerul ca sunt mii de astfel de erori in toata tara? Ce sa faca gresitii ministerului, sa nu-i mai puna cate doi in pat si sa-i trimita la minister cu ambulanta, acolo unde sunt functionarii din sanatate cei mai competenti din euroregiune?

    3. “De luni, vor incepe controale la toate spitalele de psihiatrie din tara”.
    Masura perversa, menita sa arate cum face ministerul instructie cu managerii spitalelor care nu au grija de sanatatea populatiei. Managerii sunt iresponsabili, nu sistemul care iata, ii controleaza cu severitate maxima, revolutionara, “Sorina fa-te ca lucrezi!”.
    Ne putem totusi intreba de ce trebuie sa inceapa controalele fix de astazi, de ce atata graba? Ca oricum dureaza jumatate de an, pe putin, presupunand prin absurd ca se vor fi si efectua aceste controale. Dar, inainte de orice, de ce nu s-au facut aceste controale mai inainte de tragedie, pentru a se putea preveni? Si in al doilea rand, de ce se vor face controale la TOATE spitalele de psihiatrie? Nu cumva pentru ca nu s-au efectuat deloc controale la NICIUN spital de psihiatrie, pana la aceasta tragedie? Alo, Parchetul? Martorul Sorina vrea sa depuna un document important la dosar!

    4. “Doi pacienti ar putea fi operati in cursul zilei de luni”.
    Demers pompieristic, hei-rup-ist, de toata jena. Cu alte cuvinte, ministrul se implica personal ca doua dintre cele noua victime ale agresorului, aflate in stare mai grava, sa fie operate astazi. De ce se implica? Cu ce drept? De ce sa opereze pe cei doi daca trebuia sa-I opereze pe altii? De ce ar fi astia pacienti de doua prune si ceilalti pacienti ar fi numai de cate o pruna, la spitalele unde se afla ei in acest moment? Are ministrul vreo responsabilitate, vreo musca pe caciula?
    Eu, Franklin o intreab public pe doamna ministru: In spitalele din Romania, oare pacientii nu au parte de un tratament medical competent si adecvat starii lor de sanatate, nu sunt evaluati la timp de personalul medical de specialitate si nu li se aplica procedurile medicale aplicabile situatiilor in care se gasesc, incat trebuie ca ministrul sanatatii sa se implice “personal” (alta gaselnita comunistoida, de parca un politruc de mistru ar fi Dumnezeu Personal care se opreste din lucrarea Sa universala sa intervina pentru cei doi pacienti, treaca de la El, miscat fiind pana si El de ceea ce poate sa faca alcoolul sau abstinenta de la el, ca inca nu e nimic stabilit sigur).